Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2013. 21:00

Anica, radi se o menstruaciji.

ana1501

16.11.2013. 04:05

Poštovani!
30.09. mi je završila menstruacija, i to u popodnevnim satima. 1.11. rano ujutro sam imala spolni odnos sa prekinutim snošajem. 11./12. 11. počelo me užasno peći kod mokrenja, javila se polakisurija i opća slabost te subfebrilnost( između 37,2 i 37,5). Otišla sam kod doktora opće medicine koji mi je prepisao Xorimax 500 mg pod dijagnozom cistitisa.
Mene zanima da li su ti simptomi striktno vezani uz dijagnosticirani cistitis ili bi također mogli upućivati na mogućnost trudnoće?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

16.11.2013. 17:40

Ako vam kasni menstruacija napravite test. Vjerujem da se radi samo o upali mjehura.

ana1501

16.11.2013. 17:40

Ispričavam se, napisala sam da mi je zadnja menstruacija završila 30.09. u popodnevnim satima, ali sam navela pogrešan mjesec. završila mi je 30.10.

16.11.2013. 22:55

Vjerovatno se radi o urinarnoj infekciji samo. Ako će vam kasniti menstruacija napravit ćete test.

Anicaa

16.11.2013. 22:55

Poštovani doktore danas mi je 4 dan menge i sve je normalno al sam popodne prestala curit malo sam curila i odlucila sam po prvi put tokom menge imat odnos imali smo2 odnosa za redom i obadva put smo koristili zaštitu( kondom) kondom nije pukao bilo je sve uredu nakon prvog odnosa je bila pauza nekih 20-ak minuta i onda smo opet. Jeli sve uredu? Jeli se može sta loše desiti pošto imam mengu a imala sam dva odnosa danas pod mengom i bili su zaštićeni?
Jel sve uredu?

16.11.2013. 23:05

Sve u redu. Ne brinite.

saya

18.11.2013. 15:00

Poštovani, 8.11. sam imala sexualni odnos sa dečkom. To mi je ujedno bio i prvi put, međutim nisam uopšte krvarila, moguće jer me prije toga uvijek zadovoljavao prstima (stavljao ih je u vaginu). 3 dana poslije toga dobila sam menstruaciju (11.11), koja je uranila 4-5 dana, međutim menzes je bio normalan kao i svaki drugi, i krvarenje i dužina trajanja. Međutim, mi smo imali sex bez zaštite 3 puta taj dan (8.11.) ali on nije ni jednom svršio u mene, niti uopće blizu mene. Strah me predejakulata, i da li postoji mogućnost trudnoće u tom slučaju. Također, čula sam da se tek nakon 3. menzesa od sexualnog odnosa može biti 100% sigurna da nije došlo do trudnoće, pa me zanima da li je to istina.
Hvala unaprijed

aaabbbccc

18.11.2013. 16:05

Poštovani,
zadnju mengu sam dobila 22.10., decko i ja smo imali nezasticeni odnos 1.11. i prakticirali smo prekinuti snosaj. Meni inace m dolazi svakih 25 dana, eventualno zna dan dva uranit ili kasnit, ali ne svaki mjesec. Uglavnom sad mi jos uvijek nije dosla ( kasni 4 dana). Ovaj mjesec mi je bio jako stresan, dobila sam novi posao, dosta se trosim na poslu, krenula sam u autoskolu i voznja mi je jako stresna, uz sve to jos idem i na zumbu, a i prije par dana sam bila bolesna (temperatura - uzrokovana iscrpljenoscu). Pod velikim sam stresom jer nikako nisam planirala i ne zelim trudnocu pa me zanima kolike su sanse da mi kasni zbog nedaj Boze trudnoce, ili je sve ovo pomalo uzrok. Kakav je vas savjet? OK, znam da cete napisat da kupim test, al nekako nemam hrabrosti za to.. strah me rezultata -.-
Hvala na razumijevanju, pozz

mhorvat12345

18.11.2013. 20:50

Poštovani,

s djevojkom sam imao spolni odnos pocetkom mjeseca (prije 2tjedna,plodni dani), dio odnosa je bio nezasticen a svrsio sam izvan nje, nekih pola sata nakon odnosa... ovaj vikend (nakon izlaska) joj je pocelo biti mucno (ne povraca) i dva dana joj se gadila hrana i mirisi i kaze da je umorna... da li ovo gotovo sigurno znaci da je rijec o trudnoci?

18.11.2013. 22:30

Saya, svakako da postoji strah od prejekulata i od ejakulata koji ostane u spolovilu muškarca kod opetovanih odnosa.
Savjetujem vam bolju zašitu jer ova je ništavna.

abc ako nije bilo ejakulacije i sigurni ste onda vam ne treba test.
Savjetujem bolji način zaštite jer se možete danas sutra naći u problemima zbog neželjene trudnoće.

Mhorvat, mogli bi biti simptomi rane trudnoće svakako. Ako joj kasni menstruacija neg napravi test.

mhorvat12345

18.11.2013. 22:50

hvala na brzom odgovoru... ide doktoru... postoji nesto sto se moze napraviti odmah/sutra?(u smislu kontre)

saya

18.11.2013. 23:35

Hvala Vam na odgovoru, međutim u slučaju da on nije nikako svršio, tek nakon zadnjeg odnosa, i dobila sam menzes, da li ima šanse za trudnoću samo sa prejakulatom? I ako ima, kada je najbolje vrijeme za test na trudnoću?

Anicaa

19.11.2013. 00:05

Doktore danas mi 6 dan menge i prvi dan menge sam imala smeđi sluzavi iscjedak i danas šesti dan sam imala isto i uz to sam i krvarila bila je obicna boja,sad je prošla ponoc pa je 7 dan menge. Zanima me šta znaći taj smeđi iscjedak jel sve uredu?
I prošlu mengu sam ga dobila prvi dan samo mali i nije više a sad prvi dan malo i 6 dan a danas je 7 dan vjerojatnio ce i zavrsit menga.
možete li mi reći šta to znači?

19.11.2013. 16:50

Saya u tom slučaju se ne radi o trudnoći.

19.11.2013. 16:50

Anica , sve je normalno. Ne brinite.

micika159

19.11.2013. 19:15

Doktore. Dakle zanima me, mogu li ostati trudna ako smo dečko i ja takoreći u odnos ušli postepeno. Dakle, prvo je koristio prste te je onda polako gurnuo penis (niti pola penisa nije ušlo) u moju rodnicu točnije, nije me čak niti razdjevičio penisom, već nakon toga prstima. Donje rublje mi je bilo prekriveno s nekoliko kapi krvi, a njegov prst je također bio krvav dok na penisu nije bilo ničega. Dečko nije ejakulirao u moju vaginu, no kako sam prije toga (mjesec dana) pila hormone kako bi mi se menstruacija unormalila (da bi ju imala u normalnim danima točnije normalnom vremenskom razdoblju od tjedan dana) znala sam da će mi ovaj mjesec kasniti. No, zabrinjava me jer na gaćicama imam samo nekakvu smeđo-žutu tekućinu/sluz, a dva dana nakon odonsa je išlo malo krvi. Nemam nikakve simptome koji upućuju na trudnoću, nemam niti vrtoglavice a svaki PMS mi bude bezbolan. Oprostite ako sam zakasnila s pitanjem, ali vrlo sam zabrinuta. Dakle konačno pitanje je ima li šanse za trudnoćom?

20.11.2013. 03:05

Mislim da se ne radi o trudnoći. Ne trebate brinuti.