Autor
|
Poruka
|
Alma11
|
24.11.2013. 23:40
Poštovani, zanima me da li je moguće da sam ipak trudna i da li bih trebala ponoviti test za trudnoću, budući da sam već jedan uradila i to oko 40-ak dana nakon posljednje menstruacije i bio je negativan?Nisam uzela test za jutro poslije, nego test za bilo koje doba. Da li je moguće da test bude lažno negativan ako sam ga uradila toliko dana nakon posljednje menstruacije? Hvala Vam unaprijed na odgovoru.
|
Ajla89
|
25.11.2013. 14:40
Poštovani,
Zadnju menstruaciju sam imala 30.10. Imala sam nezastišćen spolni odnos sa dečkom 8.11. (koristili smo metodu prekinutog snošaja) Sada pred menstruaciju sam postala paranoična jer je ovo prvi put da smo imali nezaštićen odnos. Osjećam mučninu već 3 dana. Prije toga sam pila Baktrim zbog upale mjehura.Zanima me da li je moguće već sada upratiti neke simptome trudnoće? Kada mogu uraditi test? Da li je trudnoća uopće moguća ako on nije ejakulirao unutra?
Unaprijed hvala
|
curious131994
|
25.11.2013. 14:55
Poštovani, tokom seksualnog odnosa sa partnerom kao zaštitu koristimo prezervativ, ali i njega ne upotrebljavamo tokom cijelog odnosa, ili ga stavimo pri kraju ili ga skinemo pri kraju, ali partner nikada ne ejakulira u mene. Tokom plodnih dana nemamo odnose. Poprilično sam isprepadana i sve promjene na tijelu odmah povezujem sa trudnoćom, koju ne želim. Pa me samo interesuje kolike su šanse za trudnoću u ovom našem slučaju?
|
mirma987
|
25.11.2013. 16:05
Postovani, ispricavam se ukoliko su ova moja pitanja glupa, svjesna sam svoje needuciranosti, no nazalost nemam se bas gdje educirati. Znaci, s deckom sam pokusala stupiti u seksualne odnose, nevina sam bila tada i decko je pokusao uci u mene, nije bas uspio jer me je strasno bolilo pa smo morali prestati. Dakle, nismo bili zasticeni, ali on nije usao ni svega 5 cm u mene jer me je jako bolilo. Uzmimo da je to bilo 9.11., a meni su plodni dani po aplikaciji koju koristim trebali poceti 10.11. Ne znam kolika je mogucnost trudnoce s obzirom da on nije svrsio uopce. I je li nuzno krvarenje prilikom defloracije? I je li normalna neizdrziva bol prilikom prvog odnosa i nakon kojeg odnosa otprilike bih mogla poceti osjecati ugodu i uzitak, a ne ovu strasnu bol. Unaprijed zahvaljujem. Pozdrav
|
lili678
|
25.11.2013. 16:50
Poštovani, dosad sam uvijek imala redovite menstruacije s ciklusom 30-31 dan. Imala sam odnose s dečkom 31. dan ciklusa i koristili smo prezervativ. Trenutno mi je 40. dan, dakle kasni mi nekih 9 dana i nemam simptome nadolazeće menstruacije. Postoji li ikakva šansa trudnoće iako je to 31. dan i koristili smo zaštitu? Unaprijed veliko hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
25.11.2013. 17:30
Alma ako je negativan ne radi se o trudnoći. Premda ga je najbolje izvoditi s prvim jutarnjim urinom.
|
|
Ajla neke smetnje možete imati i prije nego izostane menstruacija.
Doduše vrlo su nespecifični.
Test napravite u vrijeme očekivane menstruacije ili uz koji dan kašnjenja iste.
|
|
Corious, šanse su vrlo male ako odnosi nisu opetovani jer nakon ejakulacije ima sperme u spolnom organu muškarca koja je neki put dovoljna za oplodnju.
|
|
25.11.2013. 17:55
Mirma, nije moguća trudnoća jer partner nije ejakulirao.
Nije nužno krvarenje. Probajte s lubrikantom tijelom odnosa i sa dugom predigrom.
|
|
25.11.2013. 17:55
Lili ne radi se o trudnoći. Neki je drugi uzrok izostanka.
|
klementina
|
25.11.2013. 23:15
Poštovani! zadnju menstruaciju sam imala 1.11,spolni odnos sam imala 16.11: Spolni odnos je na pocetku bio bez kondoma,ali smo ubrzo stavili zastitu.Jos nije bilo ni blizu do ejakulacije.Jos neko vrijeme smo imali odnos s kondomom prije svrsavanja. Jel postoji mogucnost trudnoce? <trebam li se brinuti?
Unaprijed hvala!
|
|
26.11.2013. 10:00
Ne trebate se brinuti. Nije bilo ejakulacije.
|
kuća
|
26.11.2013. 10:00
Poštovani,
Večeras sam imala spolni odnos s dečkom. Nismo koristili zaštitu i spavali smo 2 puta u razmaku 15min te smo i danas popodne također jedanput prakticirali seks.. Nijednom nije svršio u mene!! Prije toga smo spavali bez zaštite 19.11.2013. i to su ta 4 puta bez zaštite.
Zadnji put sam dobila 1.11.2013 pa onda: 10.10.2013
17.09.2013
18.08.2013
21.07.2013
Zanima me kolika je šansa za trudnoću jer smatram da sam već trebala dobit mada mi se nije još ustalila menstruacija.
Hvala Vam!
|
|
26.11.2013. 10:50
Tim načinom je trudnoća teoretski moguća.
|
mirma987
|
26.11.2013. 23:25
Hvala Vam puno. Mozete li mi mozda reći koji su mogući uzroci boli u jednoj dojci? Naime, ta dojka je uvelike manja od druge i boli me mozda tjedan dana. Trebam dobit menstruaciju uskoro, i inace me grudi bole prije nego sto dobijem, al ovaj put me boli samo jedna. Ne znam je li to u Vasem podrucju rada, no bila bih vam uvelike zahvalna kad biste mi odgovorili. LP
|
Lela90
|
27.11.2013. 11:25
Postovani doktore, poslednja menstruacija je nastupila 7.11.2013.
Dana 24.11. partner i ja smo imali vise uzastopnih odnosa sa prekinutim snosajem u toku 6h, s' tim da nije urnirao izmedju ejakulacija. Da li je moguca trudnoca ? Da li je nuzno da zaostanu spermatozoidi usled viseserijskih ejakulacija ili nije ?
Veliki pozdrav, hvala na odgovoru i izdvojenom vremenu.
|
malleenaa35
|
27.11.2013. 11:30
ovako ja sam dobila Menstruaciju ali se opet bojim da sam trudna prosli mjesec sam imala odnose s deckom drugog i cetvrtog i on mi je rekao da je svrsio :/ ali ja sam dobila sad se bojim da sam trudna a kod doktora ne mogu iz osobnih nekih razloga pa sad ako mi mozete reci jer ja sad sam prehladjena i ne znam jel zbog prehlade me malo trbuh boli i muka mi je i dosta mi je onako kao vrucina i menstruacija mi je slabija nego inace ali je tocno stigla pa molim sad za pomoc da mi kazete da li se trebam brinuti ili ne ? Hvala
|
|
27.11.2013. 12:30
Mirma, javite se na naš forum o dojci. Savjetujm da pričekate menstruacija pa da se onda utvdi stanje dojki.
|
|
27.11.2013. 12:35
Lela trudnoća je moguća. Doduše u praksi se to rijetko događa.
|
|
27.11.2013. 12:35
Malena niste trudna ako imate menstruaciju. NE brinite.
|