Autor
|
Poruka
|
Mila24
|
27.11.2013. 13:10
Postovani, menstruacija mi kasni 27 dana, trebala sma dobiti 1.11. radila sam tri testa, 10.11. 15.11 i 27. 11; danas sam uradila test ooko 12 sati, nije prvom mokracom, ali nisam nista jela niti pila. sva tri testa su negativna, prije 5 dana sam povracala jedan dan, ali vise sam se osjecala bolesno, da li je moguca trudnoca?? Hvala na odg.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.11.2013. 17:35
Nije trudnoća ako su tri testa negativn.a Neki je drugi izostanak menstruacije. Možda cista s obzirom da povraćate i kod iste se može javiti povraćanje zbog nadražaja peritoneuma.
|
sprinty
|
28.11.2013. 17:55
Poštovani,
Velika je mogućnost da sam trudna,kroz par dana ću naprait test, al zanima me da li se može sada iako još nisam 100%sigurna za trudnoću stavit neke vaginalete ili nešto jer osjetim da imam neku upalu (peckanje,svrbež).?
hvala
|
|
28.11.2013. 23:20
Možete neke antimikotskog sastava.
|
miniss
|
29.11.2013. 09:25
Poštovani!
Imam policistične jajnike i već je 7. mjesec otkako sam na pauzi od OHK.
Zadnju menstruaciju imala sam 2. 10.
24. 10. sam bila na ginekološkom pregledu i uzv-u. Tada mi je rečeno da pričekam krvarenje kako bi mogla početi s uzimanjem Yasmina.
Međutim, već 58. dan prolazi, a krvarenja nigdje.
Odnose sam imala 31. 10. i 17. 11. ( bez zaštite, oba puta metoda prekinutog snošaja)
Postoji li mogućnost da sam trudna?
Ako ne, postoje li lijekovi koji mogu izazvati krvarenje?
Napominjem kako od 3. 10. uzimam Euthyrox 25 za kronični hašimoto.
Puno hvala na odgovoru!
|
metafora
|
29.11.2013. 15:15
Poštovani imam još jedno pitanje pa ako mi možete dati odgovor bio bih Vam jako zahvalan. E ovako, vidim da ste pročitali moje pitanje o mogućnosti trudnoće i sad bi Vas pitao nešto u vezi tableta Dabroston. Ginekolog je to mojoj curi propisao da pije svaki dan u pola 11 ujutru, u pola 7 navečer i u pola 3 u noći, to je počela piti od 20.11, prestala je piti u srijedu, prije 2 dana, menstruacija joj kasni 47 dana, prošli petak je bila kod drugog ginekologa i rekao joj je da joj je u sredini ciklusa, i da bi trebala dobit danas ili sutra, međutim ne osjeća još uvijek nikave bolove prije menstruacije tako da me zanima kad bi ona otprilike mogla dobit, rekli ste da trudnoća nije moguća, bio je peting tu večer, pa nas sad brine kad će njoj otprilike doć menstruacija i da li će uopće doć, prestala je piti Dabroston prije 2 dana.Hvala unaprijed.
|
aleksa_c
|
29.11.2013. 15:15
Poštovani!
Posljednju menstruaciju imala sam 2.11.2013. do 6.11.2013. Ciklus mi traje 26 dana i uvijek dobijem na taj dan.
Seksualne odnose imala sam otprilike 7 dana nakon menstruacije. 17.11. počeo me boljeti desni jajnik. Najveća bol, kao grčevi bili su 18.11. i to kod naprezanja ili dizanja nečeg malo težeg. 19.11. bolovi su prestali i nisu se više javili u tom obliku. Grudi su mi se povećale za jedan broj, te su bolne na dodir sa vanjske strane. Često mokrim, često sam umorna te mi smetaju neki mirisi koji mi prije nisu. Isto tako gladna sam konstantno, osim ujutro, kada mi smeta sve no do povraćanja nije došlo. Danas je prvi dan kako mi kasni menstruacija pa me zanima da li je moguća trudnoća ili ipak neke ciste na jajnicima?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|
Ivance 2773
|
29.11.2013. 15:20
Poštovani, Zadnju sam menstruaciju imala 03.10. Od tada sam imala nezaštićene odnose sa suprugom 2-3 puta na neplodne dane. Izostala je menstruacija koja je inače rdovita, nekih 28 dana. Od dana kada je trebala doći pa nadalje napravila sam tri testa i sva tri negativna. 12.11. Sam bila kod gin koja me pregledala samo vaginalno i rekla mi triput da nisam trudna 100% (inzistirala sam na odgovoru). Dala mi je tablete Provera i vaginalete koje nisam koristila jer još dojim. Prkjučer sam popila zadnju Proveru od kojih mi je bilo strašno muka. Jučer sam napravila test na trudnoću i bio je pozitivan. Je li moguće da dr. nije vidjela trudnoću? Jesu li tablete mogle uzrokovati pozitivan test? Ako sam trudna, može li bebi naškoditi što sam to uopće pila? Idem dr. u ponedjeljak, ali molim Vas za Vaš komentar. Unaprijed Vam hvala!
|
klementina
|
29.11.2013. 16:30
Poštovani! zadnju menstruaciju sam imala 1.11,spolni odnos sam imala 16.11: Spolni odnos je na pocetku bio bez kondoma,ali smo ubrzo stavili zastitu.Jos nije bilo ni blizu do ejakulacije.Jos neko vrijeme smo imali odnos s kondomom prije svrsavanja. Ciklus mi je inace 26-28 dana. Od jučer imam bolove u grudima, bas kao da budem dobila. Danas je 28 dan ciklusa i menstruacija nije došla. Jel postoji mogucnost trudnoce? trebam li se brinuti?
|
metafora
|
29.11.2013. 16:30
Ispričavam se, prestala je piti u ponedjeljak, dakle prije 4 dana.
|
metafora
|
29.11.2013. 16:45
I još nešto, nadam se da vam ne dosađujem, menstruaciju je trebala dobit 7.11 ali još uvijek ne dobija.
|
|
29.11.2013. 21:00
Miniss napravite test za početak. Mislim da se stanje s pcosom vratilo. Trebaju vam gestageni da dobijete menstruaciju.
|
|
Metafora, ako je bila na UZV pregledu i ako je ginekolog tako rekao ne razumijem brigu. Doći će menstruacija uskoro. Strpljenja.
|
|
Aleksa da li ste imali nezaštićene odnose ovaj ciklus? Drugo ne vidim nikakav proble. Imali ste ovulacijsku bol u sredini ciklusa, sad imate bol u grudima u sklopu pms-a i uskoro će menstruacija. Za koji dan. Ciklus nekad oscilira.
|
|
Ivance, ako je test pozitivan radi se o trudnoći. Nema veze pozitivan test i uzimanje Provere.
Doktorica nije vidla trudnoću jer je bilo prerano. Pacijenti su pomalo čudni. Inzistiraju neki put na odgovoru i žele znati da li se radi o trudnoći a menstruacija još ne kasni ili kasni koji dan.
Da bi se trudnoća vidjela uz pomoć uzv-a menstruacija mora kasniti ako je redovit ciklus najamnje tjedan dana, u protivnom dođe do ovakvih nesporazuma.
|
|
klementina , ne trebate brinuti ako je bilo kao što ste opisala. Ne radi se o trudnoći u tom slučaju.
|
metafora
|
I ako je koristila tablete Dabroston jel to znači da neće imati bolove prije menstruacije ili će opet imati ? I ako se kojim slučajem ispostavi da je trudna možel se to ikako spriječit dok nije kasno i na koji način, uz pomoć nekih tableta ili?? Hvala unaprijed.
|
Ivance 2773
|
Da, da se nadovežem. Malo me bole jajnici, to sam rekla i na pregledu. Imam smeđe proziran vodenkast iscjedak koji je nekada i rozi. Mučnine su prošle s prestankom uzimanja "Provere". Nikakvih drugih problema nemam, temp sam mjerila 36,7C kao i onih dana kada sam očekivala menstruaciju, inače ne mjerim. Još jednom, hvala Vam na odgovoru!
|
|
30.11.2013. 10:55
Metafora, odgovorio sam vam. Pozdrav. Pustite da drugi pitaju.
|
|
30.11.2013. 10:55
Ivance, napravite uzv pregled drugi tjedan.
|