Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


peckanje


Autor Poruka

zeljkica123

10.03.2012. 08:40

lijep pozdrav,

u posljednje vrijeme osjecam lagano peckanje / zarenje u podrucju vagine (na podrucju vanjskih spolnih usana i podrucje klitorisa). ostalih simptoma nemam. peckanje se pojacalo s dolaskom menstruacije (prije 3 dana) te ga najcesce osjecam kada sjedim prekrizenih nogu, dok tegoba nema kada hodam.
prije 2. mjeseca borila sam se s e.coli u urinu te moja doktorica sumnja na povratak urinarne infekcije, premda nemam nikakvih simptoma.
da li postoji mogucnost alergije na uloske ili dnevne uloske ili je problem bakterijske ili virusne prirode?

hvala i srdacan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.03.2012. 21:40

Poštovana, sve što ste naveli kao moguće uzroke peckanja dolazi u obzir. Od iritacije, od alergije na uloške, od opetovane infekcije esherohijom, a mislim da je izvjesnije od svega vulvovaginitis uzrokovan gljivičnom infekcijom kao rezultat uzimanja antibiotika tijekom antibiotske terapije esherihije.
Sto bih najprije liječio to, dakle nekim antimikotikom, npr. Canesten 3 /Canesten vag. Dakle dana vaginalete u rodnicu, paralelno sa mazanjem vanjskog spolovila izvana 2-3x dnevno.
Svakako savjetujem nakon toga korištenje preparate za obnovu flore rodnice.

NenaBgd

02.11.2013. 12:30

Postovani,
jutros sam ustala i videla potkozne bubuljice na vagini, bole me na dodir, bole me kad se tusiram (na dodir vode), kada piskim i sire se...
Interesuje me o cemu se radi. Da napomenem, imam decka godinu dana. Kako to mogu da izlecim?
Hvala unapred.

NenaBgd

02.11.2013. 12:30

Jel moguce da je to od brijanja, jer sam se nezgodno potkacila pre dve nedelje pa se to iziritiralo? Uglavnom zahvatilo mi je spoljni deo i to mi se ranije nije desavalo...

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.11.2013. 17:50

Teško mi je odgovoriti bez pregleda. Moglo bibse raditi o upalima ležišta dlake, genitalnom herpesu vjerovatnije, kondilomima itd.
Svakako savjetujem pregled čim prije je moguće.