Autor
|
Poruka
|
marija0504
|
24.04.2014. 23:55
Sve sam Vam lijepo rekla. Hvala Vam na pomoci danas sam bila kod ginekologa i sve je u redu. Hvala Vam jos jednom
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
25.04.2014. 08:45
Molim.
|
Zwajna
|
25.04.2014. 20:40
Postovani, nadam se da mi mozete pomoci, na zalost se ne mogu javiti svojoj ginekologici koja danas ne radi a malo sam previse uplasena cekati ponedjeljak.
Dakle, vec godinama pijem yaz pilule, menstruacije su mi redovne, te sam zadnju menstruaciju imala 4.4. Trenutno pijem kutiju od koje mi je ostalo jos tri roze i cetiri bijele pilule. No, danas sam dobila smeđi iscjedak kakav dobivam i svaki put kad dobijem menstruaciju. Inace je oskudna te je vise smedji iscjedak nego krvarenje. Brine me bol u podrucju jajnika i taj iscjedak, te je moje pitanje da li je moguce dobiti menstruaciju za vrijeme pijenja rozih tableta? Sto mi je ciniti sada, da li da prestanem piti zadnje tablete dok ne prodje menstruacija pa da zapocnem novu kutiju? Da li je to uopce menstruacija i sto mi savjetujete?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|
|
26.04.2014. 12:50
Nastavite dalje s uzimanjem po propisanoj shemi. Ne obazirite se na iscjedak.
|
uvelaruza
|
06.05.2014. 21:45
Poštovani
Poslednja menstruacija mi je bila 30.04. Odnosno,30.04. ujutru je krenula normalna menstruacija,koja je takođe isto izgledala i 01.05. i 02.05 do podne. Posle toga se javio tamno smeđi iscjedak (03. i 04.05.),a 05. i evo danas (06.05.) još uvijek traje taj iscjedak,odnosno između svijetlo smeđe i roze boje,i povremeno se javlja. Da li je moguće da je trudnoća u pitanju,ili je nešto drugo. Do sad su menstruacije bile veoma bolne,a ova bezbolna.
Hvala unaprijed.
|
|
07.05.2014. 18:10
Ne radi se o trudnoći. Vjerovatno o disfunkcijskom anovulacijskom krvarenju. Svakako je važno isljučiti i ostale organske uzroke produženog krvarenja kao na primjer; miom, polip, cista, endometrioza, upala i slično.
|
panika123
|
12.05.2014. 10:40
Poštovani,
javljam vam se u vezi problema koji me muči neko vrijeme a pošto sam se tek nedavno upisala kod ginekologa i čekam prvi pregled jedino Vas mogu pitati. Imam 21 godinu. Nakon pola godine savršeno urednih ciklusa (28/29 dana) 24.3. sam dobila menstruaciju već 15 dana nakon prethodne. Nakon tog krvarenja koje je trajalo 7 dana ponovno sam dobila menstruaciju 17.4. nakon samo 24 dana.
Sinoć (11.5), 25. dan ovog ciklusa mi se pojavio smeđi iscjedak koji jutros počinje izgledati malo crvenkasto (ali je i dalje smeđ). Iako sam spolno aktivna, odnose nisam imala u pretpostavljene plodne dane (od 10. pa na dalje), a ove odnose što sam imala prije i poslije bili su uz prekinuti snošaj. Dok čekam na ovaj pregled zanima me Vaše mišljenje po pitanju mog slučaja - imam li razloga za brigu? Je li trudnoća u pitanju ili neki poremećaj?
Da napomenem da pijem Euthyrox zbog nepravilnog rada štitnjače (ako to išta znači).
Unaprijed Vam hvala na odvojenom vremenu.
|
|
12.05.2014. 21:55
Mislim da se ne radi o trudnoći. Polimenoreje i neuredna krvarenja rezultat su vjerovatno nepravilnog rada štitnjače ili pcos-a.
|
panika123
|
15.05.2014. 00:10
Danas mi je četvrti dan (naizgled) normalne menstruacije, pregled slijedeći tjedan pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, puno Vam hvala žurnom odgovoru.
|
|
15.05.2014. 10:30
Molim.
|
crna ovca
|
16.05.2014. 16:00
Poštovani,
menstruaciju sam dobila 07.05. i krvarenje nije bilo obilno kao što zna biti, ali je trajalo normalno (4-5 dana). Nakon toga uslijedio je smeđi iscjedak kao i inače ali je trajao nešto više dana (3). Zatim sam jučer i danas primjetila bijeli iscjedak s malo primjese roze boje. Da li je to normalno s obzirom da je menstruacija bila nešto oskudnija ili je potrebno otići kod ginekologa? Nadalje, lijevi jajnik mi je mikrocističan pa da li je to jedan od uzroka? Hvala Vam na odgovoru. Lijepi pozdrav.
|
|
16.05.2014. 23:00
Mislim da se ne trebate brinuti. Uobičajno je.
|
micaubica
|
19.05.2014. 14:50
Postovani,suprug i ja radimo na trudnoci godinu i po dana.Suprugovi rezultati su uredni.Sto se tice mene svi brisevi,hormoni,UZ i ostali nalazi su uredni,a progesteron sam vadila 3 dana ciklusa umesto 21og.Da li bi trebalo da ponovim progesteron 21og dana?Proslog meseca sam radila HSG i to je uredno.Menstruacija mi je uredna na 28 dana,medjutim,ovaj mesec posle HSG dobila sam 22og dana menstruaciju,prva 2 dana rozi pa smedji iscedak,cetvrti dan mi je ispao neki veliki komad nalik jetri?O cemu se radi?Radila bih ovog meseca progesteron 21og dana ali ne znam da li menstruaciju da racunam kada mi je krenulo par smedjih kapi ili kasnije kada mi je krenula normalna menstruacija? Unapred zahvalna
|
|
19.05.2014. 17:00
To 22.dana ciklusa nije bila menstruacija. Radilo se o ugrušku no ne i o menstruaciji. Napravite UZV pregled.
|
gagabl
|
20.05.2014. 17:05
Poštovani,
Prije 6 mjeseci počeo je da mi se javlja smedji iscjedak, i to otprilike 17. dan ciklusa i traje sve dok ne dodje menstruacija. Npr. ako sam dobila 1-og on počinje oko 18-19-og i traje sve do naredne menstruacije. Bila sam kod ginekologa i otkrio mi je cistu na desnom jajniku veličine 30mm*40mm. Pila sam Primolut nor dva mjeseca, od 16-og dana ciklusa pijem 8 dana po 2 tablete. I tako 2 mjeseca. Nakon toga se cista smanjila na 18mm ali smedji iscjedak mi se idalje javlja kao i prije. Sad mi je ginekolog rekao ako se opet pojavi da mu se javim da mi propise neku kontracepciju da pijem jedno 2-3 mjeseca da se to regulise. A da napomen jos da sam prije godinu i po prestala piti Diane 35 a pola sam ih u kontinuitetu 2 godine. Ciklus mi je redovan, imam odnose sa metodom prekinutog snosaja. Pa me zanima sta vi mislite o tome i da li ce mi kontracepcija pomoći da se rijesim smedjeg iscjedka? I takođe me zanima da li taj iscjedak i cista mogu smetati začeću, jer bih uskoro voljela raditi na bebi, naravno poslije tih kontracepcijskih tableta ako ih budem pila? Hvala!
|
|
20.05.2014. 22:25
Kod vas bih svakako napravio spolne hormone i progesteron kao i hormone štitnjače prije započinjanja uzimanja pilula.
Terapiju treba prilagoditi nalazu hormona.
|
gagabl
|
21.05.2014. 09:40
Možete li mi samo reci sta se tačno utvrdjuje tim nalazima? Da li treba da brinem oko iscjedka i toga da li cu moći ostati trudna? Hvala.
|
|
21.05.2014. 12:25
Utvrđujete vrijednsoti spolnih hormona, vidi se ev.nepravilan rad jajnika, policističnost, rad štitne žlijezde.
|
tonckica7
|
24.05.2014. 23:40
Poštovani,
nakon menstruacije koja je bila 30.4. i trajala 3 dana (intenzivnog krvarenja, i inače mi kratko traje) još 8 dana se nakon svakog mokrenja na papiru pojavljivao vodenast iscjedak s tragom svježe krvi. Ovulaciju sam taj mjesec normalno primijetila i sljedeća menstruacija je započela 30.5. i trajala 4 dana, iscjedka nakon nje nije bilo.
Međutim 15.05. kad je trebala nastupiti ovulacija pojavio se malo obilniji krvavo-smeđi iscjedak i od tada (već 9 dana) se oskudniji smeđi iscjedak pojavi barem jednom dnevno, nekad i češće.
Početkom godine zbog vrlo bolne ovulacije rađen je UZV pregled i jajnici su bili u redu.
Budući me od ponedjeljka minimalno mjesec dana neće biti u Hrvatskoj a istovremeno ubrzo planiram trudnoću zanima me vaše mišljenje da li je ovaj iscjedak alarmantan, da odgodim putovanje dok ne obavim sve pretrage.
Unaprijed hvala.
|
|
25.05.2014. 12:20
Prema opisanom mislim da se ne radi o ničem ozbiljnijem.
|