Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.09.2014. 14:40
Nema veze.
|
Aniitha47
|
10.09.2014. 09:40
Poštovani,
Zadnju menstruaciju sam imala od 16.-21.08. Ciklusi su mi neredoviti (od 30-44 dana). 26.08. mi se javio smede-krvavi iscjedak i trajao je oko 5 dana, prije 3 dana se opet javio takav smeckasto-krvavi iscjedak. Zanima me sto bi to moglo biti. I moram napomenut da imam aktivne spolne odnose i da cekam pregled kod ginekologa.
Unaprijed hvala
|
Aniitha47
|
10.09.2014. 09:40
I zaboravila sam naglasit da to nije prvi put da mi se javlja taj smede-krvavi iscjedak u sred ciklusa i traje po par dana, ali je ovaj put vec 2. put u ovom ciklusu,
|
|
10.09.2014. 10:45
Vjerovatno se radi o krvarenju zbog izostanku ovulacije i mogućem pcos-u.
|
vayne
|
27.09.2014. 12:15
Pozdraav !
Molim vas da mi pomognete.
Odnose sam imala 01.08, tada mi je trebala doći menstruacija ali nije pa se nisam zabrinula jer često zna kasniti po 10ak dana.
Nakon nekoliko dana isto nisam dobila menstruaciju ali se pojavio smeđi iscjedak uz povremene bolove i grčeve koji je trajao 10-15 dana. 20.08. sam dobila menstruaciju.
U rujnu sam dobila krvavi iscjedak koji je trajao također 10ak dana i još traje.. Jučer sam posjetila ginekologa.
Tamo su mi rekli da sad imam menstruaciju i pitali su me jesam li bila trudna. Meni to nije bilo ni na kraj pameti pa sam rekla da ne znam ali da mislim da nisam. Ginekolog mi je rekao da imam policistične jajnike i da uzmem kontracepciju ako mi krvarenje prestane za 3-4 dana, i da napravim test na trudnoću. Ja sada ne znam trebam li napraviti test iako sad imam menstruaciju i može li on pokazati da sam bila trudna.
Zbunjena sam i ne znam što da radim. I nisam sigurna jeli uopće trenutno imam menstruaciju jer su mi menstruacije puno obilnije i bolnije. MOlim Vas pomozite mi jer ludim s ovim krvarenjem i ne znam čime je izazvano. hvala
|
|
27.09.2014. 23:35
Ne mogu vam pomoći jer imam malo relevantnih podataka nabacanih bez reda. Ako ste bili na pregledu i ako vam je tako rečeno, nema razloga da tako ne postupite.
Napravite test na trudnoću ili izvadite beta HCG iz krvi.
|
curicaaa
|
27.09.2014. 23:45
Postovani doktore, dobila sam terapiju dabrostona 16ti dan od menstruacije da pijem 10 dana da mi se uredove menstruacije...ima vec 7 dana od kako sam trebala dobiti ali nisam...imala sam roze iscjedak i bude mi smedji iscjedak pa nesto kao crno al nema puno. to vec traje 3 dana tako. sta da radim? da li je to normalno od tih tableta ili? do sad sam dobivla uvijek normalnu menstruaciju bez iscjedaka ali nekad je ono pomalo kasnilo zato sam dobila tu terapiju. Da li postoji mogucnost za trudnocu?
|
|
28.09.2014. 23:45
Trudnoća je moguća ako ste bili spolno aktivna. ako se ne radi o trudnoći, pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.
|
netko123
|
30.09.2014. 13:10
Postovani! Unazad tjedan dana imam povremeno smeckasti iscjedak koji je bio jako svijetli pa malo tamniji.mjesecnicu sam trebala dobiti oko19.9.imam neredovite cikluse(32-38)dana i uvijek mi je tesko izracunati kada ce slijedeca mjesecnica.zadnje menstrucije sam imala 16.7.,19.8.zadnji spolni odnos je bio 30.6.sa kondomom uz prekinuti snosaj.od toga odnosa sam imala 2menstruacije sa pms-om i bolovima uz normalno krvarenje i trajanje.unazad 4dana imam sve simptome kao da cu dobiti(pms,bolovi,pristici,promjena raspolozenja,osjetljive grudi bolovi s lijeve strane jajnika)ali jos nisam dobila.mislite da bi mozda morala napraviti test ili mogu tu opciju iskljuciti?namjeravam na pregled ali cekam menstruaciju da bi ga mogla obaviti. Hvala Vam unaprijed!
|
|
30.09.2014. 22:00
Prema opisu ne treba test. Vjerovatno bi se moglo raditi o anovulaciji i pcos-u.
|
netko123
|
04.10.2014. 11:25
Postovani! Otkad sam Vam postavila pitanje o smedem iscjetku(30.9.)jos uvijek nisam dobila menstruaciju.u meduvremenu narucila sam se za pregled za kraj mjeseca zbog guzve.med.sestra je rekla da se sigurno radi o cisti.medutim brine me sto jos nisam dobila menstruaciju.da li ce ona uopce stici ovaj ciklus ili tek drugi mjesec?(trebala sam dobiti u drugoj polovici 9.mj a sljedecu bi trebala dobiti u 10.mj)je li opasno to sto nisam dobila mjesecnicu?sploni odnos nisam imala.osjecem povremeno bolove u janicima.oprostite sto Vas gnjavim ali nemam nikog strucnog da bih ga pitala za savjet.hvala Vam unaprijed!
|
|
04.10.2014. 21:05
Ne možemo nagađati o mogućem uzroku. Pričekajte pregled.
|
saya
|
11.10.2014. 15:05
Poštovani,
imam 22 godine, spolni odnos sam imala 9.9. (bez zaštite, prekinuti snošaj, dečko nije ejakulirao u mene), nakon par dana, tačnije 12.9. sam dobila menstruaciju (5 dana ranije nego sam trebala), koja je bila normalnog intenziteta i trajanja kao i svaka do sada. Bitno je napomenuti da mi se menstruacije inače pojavljuju u intervalu od 29 do 34 dana. međutim par dana nakon prestanka menstruacije počeo mi se javljati smeđkasti iscjedak (ne preoblino, ali dovoljno da moram nositi dnevne uloške), koji i sada traje po malo svaki dan (znači oko 2 već) povremeno sam imala blage bolove u donjem stomaku. Ovih dana očekujem da dobijem menzes, i imam blago osjetljive grudi (normalno kao i prije svakog menzesa) i blage grčeve u donjem stomaku. Zanima me da li mogu isključiti trudnoću kao opciju?
ps. zadnja 2 mjeseca sam pod velikim stresom, i prije 2 sedmice sam preselila u Austriju, dan-dva nakon što sam došla iscjedak je počeo
Lijep pozdrav
|
|
11.10.2014. 16:45
Ne radi se o trudnoći ako ovaj mjesec niste imali rizičnih odnosa.
|
saya
|
12.10.2014. 04:20
Hvala Vam mnogo na odgovoru.
Ne, nakon menstruacije nismo imali odnos nikakav.
Ako bi me samo mogli uputiti o čemu bi mogla biti riječ, s obzirom da taj smeđkasti iscjedak traje već 2 sedmice? planiram otići ginekologu na pregled ali voljela bih ako me možete barem djelomično uputiti šta bi to moglo biti u pitanju.
Hvala Vam,
Lijep pozdrav
|
|
12.10.2014. 12:35
Možda cista, upala, pcos i slično.
|
momo33
|
13.10.2014. 23:00
Poštovani
zadnja menstruacija počela mi je 31. 8. i trajala je do 6.9, 8. dan ciklusa meni i partneru puknuo je kondom, za svaki sam slučaj popila pilulu dan poslije tj. deveti dan. 13. dan ciklusa počelo mi je krvarenje izazvano pilulom i trajalo je 6. dana.. Danas mi je 44. dan ciklusa (inače su mi ciklusi dugi i neredoviti, pa mislim da mi 8. dan ciklusa nisu ni bili plodni dani) i dobila sam neki smeđkasti iscjedak u jako malim količinama, samo kada se obrišem papirom nakon mokrenja. Mislite li da je to znak nadolazeće menstruacije ili bi trebala kupiti test na trudnoću ?
|
bozi
|
13.10.2014. 23:05
Postovani citam o iscjdku ali ja imam problema s bubrezima i jos pored toga jajnici me bole a do sads nisam imala iscjedak dali to kakve veze ima s s megaureterom hvala
|
|
14.10.2014. 11:05
Momo svakako isključite trudnoću za početak.
|
|
14.10.2014. 11:05
Bozi pitanja nije za mene.
|