Autor
|
Poruka
|
nata9
|
15.10.2014. 12:25
Poštovani!
Dva dana nakon svake menstruacije mi se pojavljuje smeđi iscjedak te zbog toga imam jake bolove. Nisam jos nikada imala spolne odnose. Zanima me sto bi to moglo biti jer mi se to vec dogodilo tri mjeseca za redom? Dali postoji neki prirodan lijek za to?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
15.10.2014. 19:00
Treba isključiti organske tvorbe kao polipe, ciste, endometriozu i sličnu.
Svakako se javite na ginekološki pregled i uzv.
|
tinchaa85
|
15.10.2014. 19:00
Postovani dr.Sekronja,
Molim Vas misljenje oko mog slucaja. Naime, na sistematskom pregledu u 4 mj zbog pokazane upale u papi, radila sam testiranje na hpv,klamidiju i ureoplazmu,sve je bilo negativno. Taj ciklus sam ostala u drugom stanju. Imala sam missed ab u 11 tj. Radjena mi je kiretaza pa za 2 tj rekiretaza. Od tada nemam vise redovite cikluse, vec imam jedan ciklus 30 dana, drugi 28 pa iduci 25 , 26 dan uz teske,smedje menstruacije. Ginekologica mi je u 4 mj ove godine dala terapiju duphastonima od 16 do 25 dana u 4 iduca ciklusa da pijem. Pod tom terapijom je ciklus bio na 28 dan, ali i dalje kratke slabe, smedje menstruacije. Narucena sam na pregled,ali zanima me vase misljenje. Danas sam dobila menstruaciju na 25 dan ciklusa, zabrinuta sam jer je menstracija smedja i oskudna opet . imam 28 godina,nisam spolno aktivna.
|
tinchaa85
|
15.10.2014. 20:30
Missed je bio prosle godine, a ove godine sam imala terapiju duphastonom radi regulacije ciklusa.
Zanima me dali je doslo do tolike promjene u ciklusu zbog godina starosti.
Osjecam glavobolje dan dva prije menstruacije.
Bojim se da se radi o neplodnosti.
Lp
|
|
15.10.2014. 21:45
Ne vidim problem što je ciklus malo kraći.
Također ni plodnost nije narušena.
Savjetujem uzv sredinom ciklusa.
|
momo33
|
20.10.2014. 23:05
momo33
13.10.2014. 23:00
Poštovani
zadnja menstruacija počela mi je 31. 8. i trajala je do 6.9, 8. dan ciklusa meni i partneru puknuo je kondom, za svaki sam slučaj popila pilulu dan poslije tj. deveti dan. 13. dan ciklusa počelo mi je krvarenje izazvano pilulom i trajalo je 6. dana.. Danas mi je 44. dan ciklusa (inače su mi ciklusi dugi i neredoviti, pa mislim da mi 8. dan ciklusa nisu ni bili plodni dani) i dobila sam neki smeđkasti iscjedak u jako malim količinama, samo kada se obrišem papirom nakon mokrenja. Mislite li da je to znak nadolazeće menstruacije ili bi trebala kupiti test na trudnoću ?
14.10.2014. 11:05
Momo svakako isključite trudnoću za početak.
Kopirala sam prijašnje pitanje, da znate što vas pitam.
Radila sam test na trudnoću 5. dan od kad mi je počeo taj iscjedak, pokazao je negativno. No taj sam dan (kasnije) dobila i menstruaciju koja je trajala samo dva dana i nije bila bolna i onda sam još jedan dan imala iscjedak (tj.do jučer). Danas više nema ničega.
Je li to ipak bila menstruacija ili mislite da nije?
|
|
21.10.2014. 20:45
Vjerujem da se radilo o menstruciji. Ne brinite.
|
Nympho
|
27.10.2014. 13:00
Poštovani,
Zadnju menstruaciju sam dobila 30.10 te sam 17.10 imala odnos na način da nije bilo penetracije već je partner svršio, obrisao ruke te me manualno zadovoljavao.
Danas (27.10) sam primjetila gusti smeđi iscjedak (bez neugodnog mirisa), premda bi menstruaciju trebala dobiti za 3-4 dana. Čitajući na netu sam našla na informaciju da to može biti simptom trudnoće. U principu, moje pitanje jest - jel moguće da sam trudna? Obzirom na to da me partner zadovoljavao na opisani način tijekom ovulacije.
Hvala!
|
|
27.10.2014. 16:40
Niste trudna. LIjepo vas molim ko i sve ostale da se educirate na medicinskim stranicama .
|
Pufnizza
|
27.10.2014. 17:15
Poštovani,
Pijem Logest već 2 godine, ali mi se sada dogodilo da sam morala odgoditi menstruaciju. Na pola druge kartice mi se pojavio obilan iscjedak. Je li to normalna nuspojava odgađanja menstruacije kontracepcijom ili bi se trebala zabrinuti zbog obilnosti iscjetka?
Zahvaljujem.
|
|
28.10.2014. 00:25
Normalno je. Ponekad se javlja .
|
tina1983
|
29.10.2014. 10:00
Poštovani,pijem duphastone od 11 do 25 dana ciklusa,zadnja dva mjeseca na 22 dan ciklusa mi se pojavi smeđi iscjedak sa krvi,kao početak menstruacije.Zanime me kad se to pojavi da prestanem uzimati duphastone ili da nastavim još ta tri dana?hvala...
|
|
29.10.2014. 16:30
Nastavite još tri dana.
|
tina1983
|
10.11.2014. 09:50
Poštovani,ovaj mjesec sam menstruaciju imala od 1 do 4,danas mi se pojavilo nešto smeđe,kao iscjedak ali rijetko,kada idem na wc obrišem se ostane smeđe,kao da sam piškila smeđi urin a nisam,normalno je.Pijem duphastone ali još nisam počela piti za iduću menstruaciju,počinjem ih piti 11,u utorak,znate li možda što bi to moglo biti?Trudna nisam...hvala...
|
|
10.11.2014. 23:35
Možda cista, upala, disfunkcijsko krvarenje i sl.
|
Nellica1122
|
12.11.2014. 13:45
Postovani, zadnja menstruacija trajala mi je od 30.10 do 4.11. Nakon toga 5.11 imala sam zasticeni odnos s partnerom pri cemu smo koristili kondom. Ciklusi su mi redoviti traju 28-29 dana i tako vec zadnjih godinu dana. Jucer , 13 dan ciklusa pojavio mi se smedkasti iscjedak na donjem rublju pri cemu se pojavio taj jedan put, dok danas imam normalni bjelkasti iscjedak. Mozete li mi pojasniti uzrok smedkastog iscjedka? Hvala unaprijed
|
tinatinchi
|
13.11.2014. 01:05
Postovani, danas mi je 32. dan ciklusa i trebala sam danas dobiti menstruaciju, ali nisam, umjesto toga se pojavio smećkasti iscjedak koji traje od jutra. Na wc papiru je ponekad bio tračak služave krvi, ali nema jos pravog krvarenja. Trebam li raditi test na trudnoću ili bi menstruacija trebala doći? Grudi su mi danas i jučer manje bolne nego prethodnih dana, gotovo bezbolne osim blage bolnosti pri jakom pritisku bradavica...drugih simptoma nemam, a zadnjih tjedan dana sam na antibiotskoj terapiji zbog jake upale mokraćnog mjehura. Hvala Vam na odgovoru!
|
|
13.11.2014. 01:10
Vjerovatno periovulacijski iscjedak.
|
adio
|
14.11.2014. 21:30
Poštovani dr. Šakoronja,
pila sam diane35 zbog PCOS te po preporuci ginekologa sam napravila pauzu od 2 mjeseca. prvu uobičajenu menstruaciju sam dobila 35 dana od zadnje (izazvane pilulama). 21 dan od toga sam dobila smeđi iscjedak i evo traje već 19-i dan. Bilo je u tih 19 dana i krvavih iscjedaka, malo obilnijih, npr da bi propustio dnevni uložak, i da na wc papiru ostaje krv kao krvav urin (ali nije urin). Odnosi u međuvremenu su bili zaštićeni. 17-i dan trajanja iscjetka sam bila kod ginekologa na uzv, kaže da se vide još neke ciste na jajnicima i da će mi dati ponovno diane kad dobijem iduću menstruaciju, pitala sam ga kad će to biti, vidi li se na uzv, kaže da se na uzv ne vidi ništa, da nema ovulacije. Dao mi je vaditi krv i hormon štitnjače. danas sam dobila rezultate hormona štitnjače = 3,39 (referentno područje: 0,3 - 3,6 mlU/L). ne znam trebam li spomenuti da zadnjih 3-4 dana osjećam nadutost u donjem dijelu trbuha, kao da su mi jajnici napuhani. Nisam sigurna je li to prava bol ili umišljam ili je jednostavno do toga da se radi o punom mjehuru ili crijevima. Imate li ideju o čemu bi moglo biti riječ?
|
|
14.11.2014. 22:00
Radi se o disfunkcijskom krvarenju od pcosa.
Napravite i spolne hormone te nastavite duže vrijeme a ne dva mjeseca uzimati Diane.
|