Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
03.01.2015. 01:00
To je bila "menstruacija". Pod pilulama neki put izostane ili izgleda poput vaše opisane. Svakako dalje nastavite prema propisanoj shemi. Sve je u najboljem redu.
|
ja02
|
03.01.2015. 01:05
*pijem Logest 1,5 godinu
|
|
03.01.2015. 11:50
Odgovorio sam vam.
|
gagabl
|
04.01.2015. 03:40
Postovani
Imam smedji iscjedak ili sekret vec duze od godinu dana, koji traje 10-15 dana prije menzesa. Papa test sam radila prije godinu dana i bio je uredan a posljednji uzv u septembru i isto je bio ok, s tim sto sam prije toga imala cistu koje sad vise nema. Sad sam se opet narucila na pregled, treba da idem za par dana, ali evo ovaj mjesec 15-og dana ciklusa se javio smedji iscjedak koji je naredni dan postao ustvari krv i sad mi svaki dan tako ide, pomalo krvav iscjedak, da ne kazem sama krv i to me sad bas zabrinulo, pa Vas molim da mi kazete sta bi to sad moglo biti? Inace imam hipotireozu i pijem Letrox vec 3 mjeseca. A nekad prije sam pila Diane 35 kao kontracepciju 2 godine. Molim vas da mi kazete sta bi sad moglo da znaci to sto vise nije smedje vec kao krv? Tj. Imam li razloga za vecu brigu? Hvala.
|
|
04.01.2015. 21:05
Mislim da je vezano uz štitnjaču no sugerirao bih da i napravite ostale spolne hormone. Svakako je moguće uzimanja gestagena ili Diana za terapiju istog.
|
Marija1122
|
26.01.2015. 15:20
Ovako,imam jedno pitanje..
dakle, prije par mj po prvi puta sam imala spolni odnos sa deckom (30.10.2014) ,2 puta te veceri je svrsio u mene u razmaku od sat -dva
nakon tjedan dana sasvim normalno sam dobila mjesecnicu (5.11) normalno kao i prije je trajala 5 dana
zatim iduci mj. je uopce nisam imala,kasnila mi je 20 dana,a mozda i koji dan vise
i nakon tih dugih dana i noci brige,napokon sam je dobila 27.12
i ovaj mj sam je trebala dobit 24.1.2015 ,i opet kasni 3 dana..
JESAM LI TRUDNA? :/
|
|
26.01.2015. 20:45
Prema opisanom ne radi se o trudnoći.
|
Doki241
|
11.02.2015. 01:05
Poštovani doktore,moze li implatacijsko krvarenje trajati 6 dana ? Ja sam preplašena jer mnogi pišu o tom,moja menstruacija je obilna crvena ali sa smeđim jel to normalno ? Imam li razloga za strah ? Svaki odnosi su mi bili zaštićeni ... A zadnji dan menstruacije mi je bila svjetlija krv jel sve u redu molim vas za odgovor
|
|
11.02.2015. 20:00
Radi se o menstruaciji prema opisanom. Ne brinite.
|
amirasarky
|
04.04.2015. 21:15
Poštovanje,
Javljam vam se sa slijedećim pitanjem.
Imam 20 godina i uvijek do sad sam imala redovnu menstruaciju i nakon menstruacije taj dan smedji iscjedak i na tome bi se završavalo. Menstruacija mi je uredna i nema drugih problema. Problem je slijedeci, zadnju menstruaciju sam imala 26.03 koja je trajala 4 dana i petog dana pojavio se smedji iscjedak koji traje već 6 dana. U vrijeme kad se treba pojaviti smedji iscjedak imam isti osjecaj kao i kada trebam dobiti menstruaciju, iscdjedak je strogo smeđe boje bez ikakvih primjesa. Zadnjih desetak dana imala sam osjecaj prehlade propracen kasljanjem. Prije 2-3 mjeseca pri posjeti ljekaru saznala sam da imam jaku upalu i upalu jajnika pa smatram da je to bitno da napišem mozda to dovede do konacnog zakljucka. Moje konkretno pitanje je šta bi sve ovo trebalo znaciti i sta bi moglo biti koji su uzroci? Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
05.04.2015. 12:10
Vjerovatno je posljedica upale. Ako i idući ciklus bude iscjedak poput ovog sugeriram pregled i uzv/ dusfunkcijsko krvarenje, polip, miom, endometriom, cista na jajnicu i sl/
|
harisaban
|
05.04.2015. 12:10
Poštovani,
Imam redovni menstrualni ciklus i takođe sam polno aktivna, partner i ja ne koristimo zaštitu već se vodimo tim da pazimo oboje (prekinuti snošaj).
Zadnja menstruacija je trajala 6 dana, nakon završenog menstrualnog ciklusa imala sam odnos sa partnerom i jutro nakon toga se pojavio taj smedji icjedak koji traje 6 dana, nemam nikakve bolove niti probleme, u vrijeme kada izlazi taj smedji iscjedak osjecam kao i obicnu menstruaciju. Brinem se da nisam trudna, ali kako citam na prethodnim postovima ukoliko mi menstruacija nije kasnila ne trebam brinuti. Šta bi mogao značiti taj smeđi iscjedak nakon obične menstruacije jer to mi se prvi put desilo sada. Da naglasim imam 20 godina. Takođe da napomenem prije 2-3 mjeseca na nalazu urina imala sam neku bakteriju i upalu desnog jajnika.
Unaprijed vam hvala na odgovoru Doktore. Pozdrav.
|
|
05.04.2015. 20:40
Napravite test. Od uzroka upala, cista, disfuncijsko krvarenje, i sl.
Ako se pojavi iduću ciklus sugeriram pregled i uzv.
|
harisaban
|
05.04.2015. 23:25
Doktore nisam shvatila vaš odgovor :confused: na sta da uradim test, pored svega sto sam opisala kolika je mogucnost da sam trudna?
|
|
07.04.2015. 00:35
Ako nije trudnoća, ovo su mogući uzrok. Svakako za početak test na trudnoću.
|
barii95
|
07.04.2015. 14:45
Zdravo, nadam se da nisam pogrijesila temu. Trebala sam dobiti 20og, ali mi je kasnila 6 dana, dakle dobila sam 26og. Za to vrijeme imala sam neki bjelkasti iscjedak. Dobila sam i trajalo je normalno 5 dana. Danas sam primjetila neki smedi iscjedak, prvo sam pomislila da je krv, ali je tamnije. Sta bi moglo biti u pitanju? Unaprijed hvala
|
|
07.04.2015. 17:20
Periovulacijsko krvarenje vjerovatno.
|
barii95
|
08.04.2015. 00:05
Hvala Vam. Zanima me jos samo da li da uzmem neke tablete, nesto ili ce to proci samo od sebe?
|
|
08.04.2015. 10:30
Ne treba. Stat će samo za dan-dva.
|
bubamara_5
|
10.04.2015. 10:30
Postovani doktore, naime, kako sam jucer bila na pregledu kod ginekologice, ustvrdila je da imam gljivicnu infekciju a i pojacaniji iscjedak koji je smedjkast, na sto mi je propisala terapiju Macmiror complex 500. Sinoc sam stavila prvu vaginaletu, i jutros se probudila neugodno iznenadjena: obilan zuti iscjedak, ljepljive strukture, i mokraca je imala pojacan neugodan miris... Ne znam o cemu se radi?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|