Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.06.2015. 22:55
Dzenkica upala u rodnici. Vjerovatno uz gardnerelu ili trihomonas.
|
dzenkica34
|
01.07.2015. 07:05
Hvala vam. Još mi ovo samo recite. Je li to opasno? I uzrok čega je to? Kako se liječi? Baš sam se sad zabrinula...
|
|
01.07.2015. 23:25
Svakako da je nužna terapija.Javite se ginekologu za terapiju.
|
marija552
|
04.08.2015. 13:25
Postovani,
Imam redovite cikluse(29-31 dan), menstruaciju sam trebala dobiti 24.7., no nisam. Pretpostavila sam da je to zbog promjene klime jer sam otisla na more, a i zbog stresa kojeg sam imala prosli mjesec. Po povratku s mora, jucer sam dobila smedi iscjedak kojeg imam i danas u nesto vecoj kolicini. Iscjedak je poput onog kojeg imam dan prije menstruacije, samo sto jos uvijek nema krvi. Test za trudnocu sam napravila, negativan je kao sto sam i pretpostavljala jer spolnih odnosa nisam imala prethodni mjesec, samo "zadovoljavanje" sa deckom. Zanima me da li se radi o nekom hormonalnom poremecaju ili je nesto drugo u pitanju?
|
|
04.08.2015. 19:35
Možda upala, cista, pcos, promjena klime je uzrokovalo kašnjenje. Obratite se ginekologu na pregled.
|
maja1007
|
05.08.2015. 08:00
Poštovani, prošli mj sam vam pisala da mi je smeđkasti iscjedak trajao tokom prvog uzimanja kontracepcijskih pilula. Ovaj mj sam ih pila kako treba, u točno vrijeme. Zadnju tabletu sam popila u ponedjeljak 3.8, no meni se opet pojavio smeđkasti iscjedak u nedjelju i još uvijek traje, odnosno nije došla prava menstruacija. Molim vas da mi kažete o čemu se radi jer nisam u mogućnosti otići svome ginekologu narednih 20 dana jer se ne nalazim u Hr
|
|
05.08.2015. 22:40
Vjerovatno se radi o menstruaciji prema opisanom. Nastavite dalje s uzimanjem.
|
pepeljuga1812
|
05.08.2015. 22:45
Poštovani,
u trećem mjesecu sam imala kiretažu nakon što je u 10. tjednu trudnoće prestalo kucati srce ploda. Trideset dana nakon kiretaže sam dobila prvu urednu menstruaciju. Prije druge menstruacije, kao i prije svake slijedeće do danas imam slabo smeđe krvarenje koje traje 4-6 dana, nakon čega započne menstruacija. U sedmom tjednu trudnoće je napravljen papa test koji je, kao i svaki ranije, bio uredan, a nakon kiretaže je napravljen TORCH koji je bio uredan. Napominjem i da sam prije kiretaže uvijek imala uredne menstruacle cikluse kao i nalaze papa testova. Ovaj mjesec smo ponovno počeli raditi na djetetu. Postoje li neke pretrage koje preporučate da napravimo? Koji bi mogao biti uzrok smeđeg krvarenja? Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
06.08.2015. 22:30
Neke posebne pretrage ne trebate. Uzimajte folnu kiselinu. Ne zabrinjavajte se iscjetkom.
|
leptirica19
|
27.08.2015. 19:20
Poštovani,
vec 4 godine pijem qlaira pilule i sve je bilo u redu ali zadnjih par mjeseci mi je menstruacija tamno smedje boje. Postoji li neki valjan razlog za to? zadnji papa test sam radila prije 9 mjeseci i imala sam upalu koju sam lijecila vaginaletama. Kod ginekologice sam narucena tek sljedeci tjedan a sad sam svasta procitala na internetu pa sam se malo prepala i zato vas molim da mi vi kazete svoje misljenje.
Srdacan pozdrav.
|
|
27.08.2015. 22:35
Ne vidim problem u tome. Normalno je uz uzimanje Qlaire. Menstruacije više sliče smeđem iscjetku nego pravoj menstruaciji.
|
jecamaxi
|
01.09.2015. 23:15
Pre sest meseci sam zadnji put pila kontraceptivne pilule,nakon njih ciklus mi je trajao od 32 do 34 dana,nikad u dan tacno,ovog meseca sam imala menstruaciju od 6. do 11. a onda mi se 27. pojavio oskudan ali gusci braon iscedak,bas jako braon boje,bolovi vrlo malo,mozda neprimetno u donjem delu stomaka ,odnose sam imala uvek sa zastitom,tako da ne mislim da je trudnoca,plasim se da nije neka ozbiljna upala,poseticu lekara ali me zanima i vase misljenje,unapred hvala.
|
|
02.09.2015. 23:30
Može se raditi o upali, pcosu, cisti, endometriozi. Sugereiram pregled i UZV.
|
love123
|
03.09.2015. 10:15
Postovani,prosli mjesec sam dobila menstruaciju 4.8 i sad bi ju trebala dobiti.Jucer sam dobila smedi iscjedak i nakon toga nista, bilo je i malo krvi. Imala sam nezasticen spolni odnos s deckom 9.8 kojih 4-5 minuta. Takoder imam i malu bol u grudima
|
jecamaxi
|
03.09.2015. 16:30
Doktor mi je rekao da imam mikrocisticne jajnike i dao mi orgametril deset dana po dve,takodje mi je rekao da ako braon iscedak ne prestane da moram da radim kiretazu...plasim se jer nikada nisam radjala da nemam neke posledice zbog kiretaze...nisu mi radjeni hormono da bi se utvrdilo da li se radi o policisticnom sindromu,menstruacije su mi uvek bile uredne,dan dva pre ili posle,nemam problema sa aknama maljavoscu,gojaznoscu,dijabetesom ili drugim simptomima policisticnog sindroma.... Planiram bebu,to mi je najveci strah...kakvo je vase misljenje ?
|
|
03.09.2015. 16:45
Love prema opisanom mislim da bi vam menstruacija trebala nastupiti za koji dan.
|
|
03.09.2015. 16:45
Jecamaxi kiretaža ne dolazi o obzir: Terapija je dobra a pošto planirate trudnoću savjetujem da napravite za početak spolne hormone.
|
jecamaxi
|
03.09.2015. 21:10
sta mi vi savetujete ukoliko krvarenje ne prestane nakon orgametrila?
|
|
03.09.2015. 21:55
Prestat će. Postoji i drugi lijekovi koji se koriste za zaustavljanje krvarenja.
|
jecamaxi
|
04.09.2015. 11:15
Hvala vam najlepse .
|