Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.09.2015. 23:45
Molim.
|
I17
|
07.09.2015. 10:20
Poštovani, imala sam nezaštićeni spolni odnos 28.,29. i 30.08. za vrijeme plodnih dana po izračunu, s time da smo pazili da snošaj ne bude u mene, ovulacija je trebala biti 31.08., jučer 6.9. mi se pojavio iscjedak svijetlo smeđe boje i traje još i danas 7.09. samo je malo jači i čudnog je mirisa i malo me dolje pecka kao i kod jajnika osjećam neku malu bol kao pred mjesečnicu. Zadnju mjesečnicu sam imala 18-22.08., a prema ciklusu sljedeća bi mi trebala doći 14.09. Da li je moguće da se radi o implantacijskom krvarenju i da sam trudna? Hvala
|
|
07.09.2015. 18:35
Prema opisanomto ne mogu znati. Prije je uzrok smetnji upala u rodnici. Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
|
I17
|
07.09.2015. 20:45
Hvala, budem posjetila ginekologa svakako. Hvala još jednom.
|
|
08.09.2015. 09:00
Molim.
|
Mila1234
|
09.09.2015. 16:41
Poštovani,
imam endometriozu već dvije godine i redovito posjećujem ginekologa te kontroliram se redovito na papatestu i UZV i sve je uredno. U poslijednje vrijeme imam odnos s dečkom bez zaštite i svaki put nakon odnosa imam žučkasto smeđi iscjedak, a naročito primječujem taj iscjedak kad mi se blizi menstruacija npr 5-6 dana prije menstruacije. Da li je moguće da je to povezano sa endometrijem, da li bi zbog tog trebala kod ginekologa, pitanje je upućeno čisto da ne ispadnem paranoićna pred svojom ginekologicom. Unaprijed hvala na odgovoru!
|
|
09.09.2015. 22:55
Vjerovatno je povezano s endometriozom. Za sada ne morate na pregled.
|
I17
|
10.09.2015. 11:40
Poštovani, vezano uz moj prijašnji post, napravila sam vađenje krvi jučer 09.09. i nalaz je negativan, muči me što je još taj iscjedak smeđi prisutan nekad neugodnog mirisa i prije dva dana je bilo roskasto krvarenje,ali nešto malo . Kod moje ginek. se čeka na pregled do 10.-11.mj., da li da odem privat kod drugog ginek. da ne čekam tako dugo ako je u pitanju neka upala? Ili da pričekam 14.09. kad bi trebala doći menstruacija pa nakon nje da odem na pregled nekud? Da li je moguće da je bilo prerano raditi nalaz krvi BHCG? Hvala.
|
I17
|
10.09.2015. 17:10
Evo da javim, uspjela sam upasti na pregled privatni uz plaćanje, ali ne žalim. Hvala Vam, bili ste u pravu, velika upala je, Gardnerella vaginalis. Samo ne znam zbog čega, pazim na higijenu i sve, jel' moguće da kad smo bili u bazenima i malo 'prekrsili pravila' (no nismo išli do kraja) da je zbog toga došlo do upale? Hvala.
|
ciki11
|
10.09.2015. 20:55
Moram napomenuti jos i da pored toga sto imam policisticne jajnike, ja ipak dobijam menstruaciju na 28-29 dana. Zato mi je i cudno da se povezuje braon sekret sa hormonima ako je hormonski status u redu i ako dobijam redovno...
Jos jednom hvala.
|
|
11.09.2015. 10:05
I17 od bazena nije. Spolno je prenosiva.
|
|
Ciki ne kanim tražiti vaš prijašnji post koji je postavljen na drugom mjestu.
|
ciki11
|
Postovani,
Niste postavili prvu poruku kojoj sam kao dopunu poslala ovo drugo. Ukoliko je jos uvijek imate, da ne pisem opet valjalo bi ju postaviti. Ako ne, pisem opet.
Postovani,
Nakon menstruacije mi se nastavlja jos nekih 5 dana smedji sekret. Krvarenje mi traje 4-5 dana i onda narednih 4-5 jos braon sekret.
Utvrdjeni su mi policisticni jajnici koji nisu stalno policisticni vec ima perioda kada nema nijedne ciste. Takodje, rekli su mi da mi ovulacije nisu na polovini ciklusa vec "šetaju".
Čudno mi je da su mi ciklusi redovni na 28-29 dana i da mi je hormonski status dobar a da ipak imam taj braon sekret. Pila sam pilule prosle godine, prepisao ginekolog Yaz 3 pakovanja. Ali nista, i dalje braon sekret. Na to je on rekao da ne preduzimam nista i da je sve ok. Ali mene taj sekret izludjuje jer se to oduzi na 8-10 dana da moram nositi uloske..
Molim za savjet kako rešiti taj problem. Inace su mi brisevi sterilni osim kandide,PAPA u decembru bio prva grupa, veličina jajnika 3,9cm desni i 3,4cm lijevi.. Hvala unaprijed jos jednom.
|
|
11.09.2015. 16:50
Napišite mi nalaze spolnih hormona koje ste radili od 2. do 5. dana ciklusa. Svakako napišite i nalaze štitnjače.
|
ciki11
|
11.09.2015. 18:05
Postovani,
Nemam nalaze kod sebe jer ih je doktor zadrzao u domu zdravlja, nisu mi dali da iskopiram primjerak za sebe. Ali koliko se sjecam, za sve mi je pokazivalo kao da je neka posljednja faza ciklusa pred dobijanje menstruacije a radila sam ih negdje na polovini ciklusa, niko mi nije rekao da trebam odraditi od drugog do petog dana. Sad kad ste Vi napisali, malo sam pretrazila forum i vidim da ste pisali da se tada trebaju raditi.
Hormoni stitne zlijezde su takodje bili dobri, mada moja majka ima hipotireozu. I ne znam koliko mogu rezultati biti tacni s obzirom da nisam radila u periodu kada je trebalo.
Od drugog do petog dana ciklusa znaci da odradim hormone kad krene menstruacija pa do petog dana je li tako?
Jako ste ljubazni i velika je šteta sto kod nas u Crnoj Gori nema tako dobrog doktora koji je posvecen poslu.
|
|
12.09.2015. 12:20
Ima dobrih doktora i u Crnoj gori. Ali morate liječnika pitati sve što vas zanima i tražite da vam da nalaze.
|
jelza1
|
12.09.2015. 20:15
Poštovani,
Već oko godinu dana povremeno mi se javlja smeđi iscjedak prije menstruacije koji traje po nekoliko dana. Do tada mi je menstruacija uvijek bila redovita pa ovo malo brine i s obzirom da nisam sexualno aktivna. Zanima me mogu li imati spolni odnos za vrijeme tih iscjedaka? Bila sam na ultrazvučnom pregledu no ginekolog je rekao da je sve u redu. Trebam li možda otići na neki drugi pregled?
Također, nedavno sam se vozila biciklom i kada sam došla kući pobrisala sam krv, dok mi na donjem rublju nije bilo ničega. To je trajalo 3, 4 dana i to nije prvi put.
Hvala unaprijed.
|
|
13.09.2015. 17:35
Možete imati odnos. Ako ste bili na pregledu i ako je sve u redu ne vidim razloga za brigu. Vjerovatno je uzrokovan lošom funkcijom žutog tijela i manjkom progesterona pred menstruaciju.
|
!
|
17.09.2015. 00:05
Poštovani..
Menstruaciju sam imala 4.9., ciklus mi je 35-39 dana.. Danas mi se pojavio smeđi iscjedak uz bolove u donjem dijelu leđa.. Jel to ok ili?!
|
|
17.09.2015. 20:45
Vjerovatno je. Periovulacijski iscjedak.
|