Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smeđi iscjedak

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2015. 12:50

To nije menstruacija. Ista će nastupiti u očekivano vrijeme.

Luci112233

06.11.2015. 10:50

Postovani,
Prosli mjesec ciklus mi je bio nepravilan, posto inace traje 28 dana i uredan je, trajao je 35 dana. Menstruacija mi je pocela 17.10 i trajala sedam dana. Medutim, 18. Dan ciklusa mi se javio iscjedak smede boje lagano grudaste strukture. Ponekad osjecam laganu tupu bol u donjem djelu trbuha i kao probadajucu bol u desnom jajniku, ali povremenu i zaista blagu. Na internetu sam procitala kako ta pojava moze bit normalna ako se ne ponavlja i ako traje max 3 dana medutim meni to vec traje sada 4. Dan. Imama li razloga za brigu? Detaljan pregled kod ginekologa sam odradila prije 3 mj(papa,ultrazvuk) i sve je bilo uredno.
Hvala,lp

06.11.2015. 21:15

Ne mogu znati o čemu se radi na osnovu iznesenog. Sugeriram pregled i UZV.

ivkec93

24.11.2015. 16:40

Postovani doktore, poslednju mens. sam imala 25.10.. Ocekivala sam 22.11. novu, medjutim nisam dobila. Imala sam redovne odnose izmedju ta dva ciklusa. Od juce imam svijetlo smedji iscjedak, koji postaje pomalo obilniji. Da napomenem, imala sam sve simptome pred mens. kao i do sad, znaci sve uredno, samo onaa kaasni. Da li je moguce da je trudnoca u pitanju? Hvala.

24.11.2015. 22:15

Trudnoća je moguća ako je bilo rizičnih odnosa. AKo za par dana ne nastupi menstruacija, napravite test.

melanimelem

24.11.2015. 22:50

Poštovani doktore, zadnju menstruaciju sam imala 5.11. koja je došla na 30.-i dan ciklusa (sve uredno). Inače u vrijeme ovulacije znam imati smeđi iscjedak ili svijetlo-rozni trag krvi na donjem rublju. Jučer sam primijetila svijetlo-roznu sluz, ali sam mislila da mi je to zbog ovulacije. Danas, 19.dan ciklusa, primijetila sam mrlju crvene krvi, kao da mi je došla menstruacija. Zadnji zaštićen odnos sam imala 15.10. Možete li mi reći o čemu se radi? Hvala

25.11.2015. 19:15

Ne mogu znati ovako o čemu se radi. Možda krvarenje nakon odnosa, krvarenje iz ranice, upala u rodnici, hormonski uzrokovano krvarenje, cista i sl.
Savjetujem da se javite na pregled i UZV.

melanimelem

27.11.2015. 02:00

Ta mrlja crvene krvi (zajedno sa sluzi) bila je samo tada, poslije toga još sam malo imala rozni iscjedak (sluzav) i danas ništa više. Kao da ništa i nije bilo. Mislim da nije riječ o krvarenju nakon odnosa jer nisam imala odnos. Drugih simptoma nemam. Počela sam imati simptome pms-a i očekujem menstruaciju. U 9.mjesecu sam radila UZV pregled i sve je bilo uredu. Uredne menstruacije. Već dva mjeseca imam u vrijeme ovulacije taj smeđi iscjedak koji traje samo jedan dan. Možda je i ovaj iscjedak uzrokovan ovulacijom.

EminaK

27.11.2015. 02:40

Poštovani doktore,

Prilikom samozadovoljavanja sam noktom blago ogrebala (mislim da se taj dio zove cerviks, pod prstom se osjeća kao vrh nosa, krugic) i krenula je malo krv, i i svelo se na smeđi iscjedak - da li to moze biti da krene malo krvi i smeđeg iscjedtka poslije toga? Je li to opasno i može li zbog toga kasniti menstruacija? Lp

bubamara_5

27.11.2015. 15:35

Poštovani!
Zadnja menstruacija bila je 17.10. Neredovni ciklusi su uobičajeni, no zadnjih par mjeseci se ciklus uglavnom ustalio. Već 10-ak dana imam smeđi iscjedak, a prije dan dva sam osjećala laganu bol, kao da već imam menstruaciju.
Međutim, menstruacije i dalje nema, obično bi imala "pred"simptome kao što su bolne grudi, intenzivni grčevi, međutim i to je uglavnom izostalo, osim navedenih laganih grčeva. 13.11. sam imala odnose, nezaštićene, trajali su par minuta samo. Nije došlo do ejakulacije.
Je li ovo označava dolazak menstruacije, je li moguća trudnoća s obzirom da je odnos bio točno za vrijeme plodnih dana, čini mi se (nisam baš sigurna u računanje istih, s obzirom na konstante oscilacije u ciklusu)?
Zahvaljujem!

27.11.2015. 22:15

EminaK, nemojte više. Pustite druge da postavljaju pitanja. Ovaj forum nije za vas.

Melanimelem, može biti i od ovulacije.

Bubamara, vjerovatno se radi o anovulacijskim krvarenjima vjerovatno se radi s obzirom na oligomenoreju o pcosu.
Sugeriram pregled i UZV kod vašeg liječnika.

Jokaaaaa

19.03.2016. 17:55

Zdravo. Imam jedno pitanje za Vas. 11. Ovog meseca sam dobila menstruaciju, do 15. Sam imala normalno menstruaciju a sada imam braon sa malo krvi iscedak. Nemam nikakvih bolova. Ne znam da li je u pitanju prehlada ali ovo predugo traje.

19.03.2016. 18:55

To je najvjerovatnije još ostatak menstruacije.

sandrica222

12.04.2016. 09:40

Pozdrav.....u cetvrtak sam dobila menstruaciju i u subotu uvece je prestala, sto je prilicno malo za moje cikluse, ali od tada mi se javlja smedji iscedak i ponekad sa malo krvi. Da li treba da se zabrinem?

12.04.2016. 21:50

Ne bi trebalo se brinuti.

MisterNo5

19.04.2016. 09:45

Bok doktore!! Ovako s curom iman spolne odnose medutim svaki put sa zastitom nikad bez zastite..curi je redovna menstruacija no 3 dana prije nego sto je trebala nastupiti pojavilo se prvi dan jace krvarenje smede boje i drugi dan slabo a treci skoro pa nista..menstruacija je trebala biti 15.4 no jos je nema pa me zanima u cemu je stvar dali je moguce da je rijec o trudnoci? Hvala lp

19.04.2016. 20:10

Ako ste sigurni u zaštitu onda se ne radi o trudnoći. Možda upala, cista, pcos. Odavde ne mogu znati. Ako smetnje perzistiraju neka se javi na pregled.

Ana Karenjina3

23.04.2016. 10:55

Poštovani doktore, prije svega bih da Vam se zahvalim na svim vašim odgovorima jer sam Vam više puta pisala. Od kada sam uradila abortus svaka promjena mog tijela mi je alarmantna i iz tog razloga trebam vašu pomoć. Naime, nakon obavljenog abortusa 3 marta nisam mnogo krvarila, ni vremenski ni količinski. Dvije sedmice nakon toga sam opet počela krvariti, i tada sam Vas kontaktirala te ste mi savjetovali da se obratim ginekologu jer postoji mogućnost zaostalog tkiva. To sam i učinila. U bolnici gdje sam radila abortus rekli su da je to normalno jer se čisti, a nakon prestanka krvarenja sam bila na uzv-u kod svog ginekologa i koliko sam ga shvatila sve je bilo u redu. Otprilike 5, 6 dana nakon prestanka krvarenja tačnije 30og marta mislim da mi je bila ovulacija (sudeći po bolu u jajniku i bubregu koji se već dugo vremena pojavljuje u periodu kada ovulacija treba da bude) , te je možda dan ili dva nakon toga bio slabi crveni trag za šta sam mislila da je ovulacijsko krvarenje. I onda sam počela da krvarim 11og aprila, što sam shvatila kao menstruaciju. Bolio me je stomak kao i inače, krvarenje malo obilnije ali ne previše, vremenski trajalo 4 dana. Jedina razlika je što me grudi nisu boljele što mi je ranije bilo normalno. Sve to vrijeme mogu reći da mi je sekret bio normalan, s tim da sam s vremena na vrijeme znala da osjetim malo probadanje u donjem dijelu trbuha ili oko jajnika. Ne mogu to nazvati bol, nego više kao neko jako kratko, slabo peckanje. Odnose nisam imala nikako sve do 20og aprila. Nije bilo nikakve boli u toku odnosa, koristili smo metodu prekinutog snošaja jer mi je par dana ranije prestalo krvarenje pa sam smatrala da nije neophodno. Ono što me zabrinjava je da se dan nakon odnosa sekret promijenio. Nije obilan, niti gust. Vise je rijedak, ali sa slabim tragovima svijetlo smedje boje, skoro sive. Rekla bih da je promijenio miris, kao da je malo kiselkast. Povremeno osjetim slabu svrab i nelagodu. Zanima me da li to može biti posljedica odnosa ili je možda povezano sa abortusom? I šta mislite koji je uzrok, te da li je neophodno da hitno idem ginekologu?
Lijep pozdrav i unaprijed hvala!

Nazad
1 ... 25 26 27 28 29 30 ... 32
Naprijed