Autor
|
Poruka
|
adio
|
18.11.2014. 17:20
Pozdrav doktore, opet ja, krvarenje se nastavlja i danas su mi došli i nalazi krvi koje sam radila jučer i koji su u redu, kaže ginekolog da su mi samo leukociti povišeni, ali sinoć sam imala temperaturu. dao mi je estrofem tablete 3 puta dnevno po 1 tabletu kroz 5 dana. Što vi mislite o tome? mene malo zabrinjava što u uputama piše da se ne uzimaju estrofem tablete ako postoje nerazjašnjena krvarenja iz rodnice. Evo mog prethodnog posta ovdje da se podsjetite o čemu se radi a odgovorili ste mi da se radi o disfuncijskom krvarenju zbog jajnika i da bih trebala raditi i test spolnih hormona ( moj doktor me na to nije uputio, iako sam mu spomenula to danas budući da su ostali nalazi u redu)
pila sam diane35 zbog PCOS te po preporuci ginekologa sam napravila pauzu od 2 mjeseca. prvu uobičajenu menstruaciju sam dobila 35 dana od zadnje (izazvane pilulama). 21 dan od toga sam dobila smeđi iscjedak i evo traje već 19-i dan. Bilo je u tih 19 dana i krvavih iscjedaka, malo obilnijih, npr da bi propustio dnevni uložak, i da na wc papiru ostaje krv kao krvav urin (ali nije urin). Odnosi u međuvremenu su bili zaštićeni. 17-i dan trajanja iscjetka sam bila kod ginekologa na uzv, kaže da se vide još neke ciste na jajnicima i da će mi dati ponovno diane kad dobijem iduću menstruaciju, pitala sam ga kad će to biti, vidi li se na uzv, kaže da se na uzv ne vidi ništa, da nema ovulacije. Dao mi je vaditi krv i hormon štitnjače. danas sam dobila rezultate hormona štitnjače = 3,39 (referentno područje: 0,3 - 3,6 mlU/L). ne znam trebam li spomenuti da zadnjih 3-4 dana osjećam nadutost u donjem dijelu trbuha, kao da su mi jajnici napuhani. Nisam sigurna je li to prava bol ili umišljam ili je jednostavno do toga da se radi o punom mjehuru ili crijevima. Imate li ideju o čemu bi moglo biti riječ?
|
stepallin
|
18.11.2014. 17:25
Postovani, jako sam zabrinuta! Prije mjesec dana, 11.10. Imala sam prvi spolni odnos prije same mjesecnice. Te dva dana nakon toga. Svki put je koristen kondom i decko je svrsio u meni. Mjesecnica mi je kasnila 6 dana, prvi dan se pojavio smeđi iscjedan, no bila je obilna i svjetlocrvena,ako se dobro sjecam i trajala je 5 dana. Sljedecu mjesecnicu dobila sam danas. Nakon 30 dana. Neugodnog je mirisa i smedkasta ili tamno crvena ne mogu tocno odrediti. Postoji li sansa da sam trudna? Ili sam si samo umislila? Molim vas za pomoc!!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.11.2014. 23:00
Adio terapija je ista koju bih vam i ja propisao. Radi se o disfunkcijskom krvarenju uzrokovanim s pcosom.
Morate vjerovati svom ginekologu. To je terapija koja zaustavlja neuredno krvarenje.
|
|
18.11.2014. 23:00
Stepalin niste trudna.
|
mala_sa
|
19.11.2014. 11:55
Postovani dr. kao prvo, oprostite ako pisem na pogresnoj temi. Situacija je sljedeca : pila sam pilule Yasmin vise od 4 god i prestala sam prije 5 mjeseci jer suprug i ja zelimo dijete.. Prvi ciklus nakon prestanka tableta je bio duzi i drugaciji, svaki naredni je bio 29-30 dana kao sto je bio i prije pilula. Po tom računanju menstruacija je trebala doci 18 / 19 novembra, ali nije došla. Ja vec par dana, tj. od 18-og imam smedjkasti iscjedak, ali je jako slab i javlja se povremeno. Najcesce ga ni ne primjetim na dnevnom ulosku, vec na toalet papiru. Stomak me je bolio prije dva dana kao da ce ciklus svaki momenat poceti. Sada me ne boli ali se osjecam naduto. Imam zakazan godisnji pregled kod svog doktora u petak, 28.11. Pokusala sam ga zvati da se konslutujem s njim medjutim van grada je. Sta mi savjetujete? Da kupim test ili da sacekam ciklus, jer mi se ovakav iscjedak javlja inace prije ciklusa ali je puno intenzivniji i traje maksimalno jedan dan, nakon cega pocinje krvarenje.
Oprostite na opsirnom pitanju i hvala Vam unaprijed na odgovoru.
Ugodan dan Vam zelim.
|
mala_sa
|
19.11.2014. 12:25
Samo bih da ispravim datume koje sam navela u gornjoj poruci: ciklus je trebao doci 16/17, na 18/19 kako sam ja navela! Hvala jos jednom!
|
|
19.11.2014. 18:50
Svakako napravite test na trudnoću. Ista je moguća.
|
Luca0302
|
27.11.2014. 22:15
Dobar dan! Znaci, bolesna sam već dva tjedna i imam gripu, pijem neofene,lupocet i iburefene, i prije 6 dana mi se pojavio potpuno tamni iscjedak,nema krvi u njemu. Zadnji spolni odnos sam imala prije tjedan dana, dečko je svršio van. Nemam nikakve bolove,a ovulacija mi započinje sutra. I prije sam tijekom konzumiranja lijekova znala imati tamni iscjedak,da li je to možda vezano uz to?
|
|
28.11.2014. 13:10
Moguće je no moguće je i periovulacijsko krvarenje.
|
ketty3
|
01.12.2014. 23:05
Poštovani doktore, jučer navečer pojavio mi se smeđi iscjedak, preko noći ga nije bilo a ujutro i danas kroz dan opet, vrijeme mi je menstruacije znači termin za dan dva,imam sve simptome, nadutost, bolovi u donjem dijelu trbuha, prištići koje uvijek dobijem par dana prije. Danas je iscjedak obilniji nego jučer ali još to nije ona prava krv kakva je zapravo menstruacija. Zanima me da li je zapravo to već početak menstruacije ili će ona tek nastupiti za koji dan te koji povod tome može biti? Odnose nisam imala pa zanemarujem trudnoću i sve povezano s time. Takva situacija dogodila mi se je samo jednaput i to mjesec nakon što sam prestala uzimati kontracepcijske tablete. Menstuacije su redovne, svakih 28-30 dana.
Unaprijed zahvaljujem
Srdačan pozdrav
|
|
02.12.2014. 14:10
Vjerovatno je predznak nadolazeće menstruacije koja će nastupiti za koji dan.
|
gagabl
|
02.12.2014. 15:45
Postovani,
Da li smedji iscjedak može biti uzrokovan hipotireozom?
Hvala.
|
|
02.12.2014. 22:20
Može.
|
ddado
|
07.12.2014. 13:40
Postovanje doktore, sa djevojkom sam imao tzv. odnos,trljanje spolovila jedno od drugo vrhom spolovila 31 dan njenog ciklusa,nisam siguran je li bilo predejakulata(moguce je,sta ako jeste) dok je bilo to trljanje s tim da sam bio blizu ejakulacije ,ali nisam ejakulirao,suzdrzao sam se. Menstruacije joj nisu redovne,nikad nisu na vrijeme,posto smo se zabrinuli,ona je 43 dan ciklusa uradila test koji je bio negativan ( je li prerano iako joj je kasnila) ,a sutradan je dobila menstruaciju popracenu bolom u trbuhu koja je trajala 7 dana i kaze da je normalna. Sve dosad je bilo uredu poslije toga i nismo vise imali ''odnose'', medjutim sad joj se pred menstruaciju javlja kao smedji,tamnocrveni iscjedak,krvarenje dva dana , s tim da ima neke simptome menstruacije,akne,mala bol u grudima,malo ziganje jajnika,promjenjivo raspolozenje. Sta znaci to krvarenje , iscjedak? Da li je moguca trudnoca takvim odnosom i da li je moguca iako je dobila menstruaciju?Nevina je. Unaprijed hvala.
|
malaema
|
07.12.2014. 16:10
Postovani, pijem Lindinete 30 vec 4 mjeseca, a prije toga Yaz 2 godine.. pilule mi ne smetaju i dobro regiram na njih. Zadnja menstruacija bila je 17.11. te sam prvu pilulu iz novekutije uzela 22.11.
15.pilulu uzela sam sa 12 sati zakasnjenja a vecer prije imala sam spolni odnos bez zastite. Danas (popila 16. pilulu) mi se pojavio smedi iscjedak i lagano krvarenje. Ovulacija je bila 1.12. Mislite li da postoji mogucnost da sam trudna i zbog cega se javilo to krvarenje? Hvala!
|
|
08.12.2014. 01:20
Dado ne brinite se. Ne radi se ni o kakvoj trudnoći.
|
|
08.12.2014. 01:20
Malarma ovulaciju niste imali jer uzimate pilule.
Smeđi iscjedak je od nepravilnog uzimanja pilula. Dalje do kraja blistera dodatna zaštita.
|
ddado
|
13.12.2014. 00:30
Hvala na odgovoru doktore, samo da vas pitam jos je li uopce moguce na takav nacin zatrudnjeti ako se trljanjem vrha spolovila od spolovilo izluci predejakulat na spolovilo i sta treba da znaci taj iscjedak ?
|
|
13.12.2014. 12:05
To je sluz. LP.
|
ja02
|
02.01.2015. 17:10
Poštovani, pijem Logest tablete 1,5 dana, ciklusi mi traju 27-28 dana. Zadnju tabletu sam popila 26.12., menstruacija je trebala doći 30. ili 31.12.
31.12. se na ulošku pojavio sluzavi smeđi iscjedak, ali nimalo krvi cijeli dan. 1.1. sam imala jaka probadanja pri dnu zdjelice, malo istog iscjetka i opet bet krvi.
Dakle iscjedak se pojavio jednom dnevno na ulošku i to je bilo to za cijeli dan. Danas 2.1. još uvijek nema mjesečnice. Nikad mi nije toliko kasnila otkad sam na tabletama.
Danas bi također trebala počet pit novu kutiju Logesta, moja ginekologinja mi se ne javlja pa se vama obraćam za pomoć. Bila sam nedavno na pregledu i sve je bilo uredu.
Hvala unaprijed za vašu pomoć.
|