Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


spontani pobačaj u 13 tjednu


Autor Poruka

cleaa

01.07.2014. 22:25

lijep pozdrav , zanima me pošto sam imala dva spontana u visokoj trudnoći a izmeeđu njih dosta kemiskih i spontanih u jako ranoj trudnoći gdije nije trebala kiritaža . prvi spontani sam imala u 15tjednu dobila sma trudove i pod opcom anestezijom napravljena je kiritaza po mjerama i nalazima rećeno je da je dijete umrlo u 13 tjednu . druga trudnoća blizu već 17 tjedna dolazim na pregled gdje ustanovljavaju da nema otkucaja srca , nikakvih bolova krvarenja ništa...u bolnici sam dobila nekakav gel u rodnicu i kroz par sati sam izbacila sve i prije nego sta sam dobila injekcije za trudove .Nakon svih mjerenja i ph nalaza ustanovljeno je da je dijete umrlo u 13 tjednu . ph nalaz ne pokazuje nikakve promjene na plodu osim da je dugo bilo mrtvo. dijagnoza je Ab retentus hbd 13 i fetus maceratus gradus II abortus. mene sada zanima pošto su obje trudnoće bile uredne napravljene sve pretrage . jedini problem je bio što imam sniženu razinu progesterona što u prvoj trudnoći nisam znala i nisam koristila progesteron i djete je umrlo u 13 tj. a u drugoj sam koristila urogestan do 12 tj i u 13 je dijete umrlo. Moje pitanje da sma nastavila koristiti progesteron i dalje dali bi dijete ostalo živo i špta se dešava u 13 tjednu da su oba spontana bila baš tada jer nevjerujem da je to slučajnost, u ph nalazu piše da je sve uredno razvijeno i da nema nikakvih odstupanja te da je presjek posteljice svjetlo ružicaste bojeteška 120 g

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 00:45

Naravno da niska razina progesterona nije uzrok za ovako velike pobačaje. Najčešći uzrok su anomalija ploda i kromosomske greške.
Morate se kompletno obraditi prije iduće trudnoće, isključiti anomalije maternice, trombofiliju, popratnu infekciju, napravite vaše i od supruga kariograme i slično.