Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jesam li neplodna?


Autor Poruka

tanjao

02.01.2015. 17:10

Postovani,
Imam 21 godinu, decko i ja vec dvije godine imamo nezasticene redovite spolne odnose no nikako da ostanem trudna, prvu mesntruaciju dobila sam sa 15 godina od tada su redovite no jako bolne i obilne , sa 17 godina lezala sam na ginekologiji zbog ciste zutog tijela i jednom zbog bartolinke nikakve lijekove nisam koristila zbog tih problema ni nikada nisam koristila kontracepcijske pilule, preglede kod ginekologa obavljam redovito papa test uredan ... zanima me vase misljenje, jeli moguce da sam neplodna?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.01.2015. 01:00

Moguće je da postoje problemi kod vas ili partnera. Ako jednu godinu ne dolazi do trudnoće uz redovite i nezaštićene odnose potrebnu je napraviti obradu oba partnera.
Dakle savjetujem da se javite svojoj doktorici za daljnju obradu.

boo0605

17.05.2015. 18:45

Postovani, znam da je malo tesko znati odgovor bez pregleda, planiram pregled obaviti cim se ljecnik vrati sa godisjeg, ali mozete li bar neko svoje misljenje dati, iskreno ubija me razmisljanje psihicki.
Naime, imam 22 godine, redovne nezasticene odnose. Ne ostajem trudna. Prvu menstruaciju sam dobila sa 14 godina. Od tada, niti jedna menstruacija nije bila na vrijeme, stalno mi kasni preko 20 dana, nekad to zna biti cak i vise. Najduze sto mi je izostala bilo je 4 mjeseca, tad sam imala 16 godina i prvi put otisla na pregled, ultrazvuk ( bila sam nevina jos ). Ljecnik mi je ustanovio mnogo cista, propisao mi ljekove ( ne sjecam se sad naziva, nesto sa D ) i rekao da ce se unormalizirati ciklus, ali nije. Nisam vise nikad bila na pregledu, a od tad su poceli i ostali simptomi zbog kojih sumnjam na sindrom policisticnih jajnika i neplodnost. Citajuci dosta o tome naisla sam na sljedece simptome koji su prisutni kod mene : povecana dlakavost ( nista pretjerano ali opet prisutno ), akne ( lice, grudi, ledja ), sklonost debljanju u podrucju abdomena, izostanak i neredovne menstruacije, obilne i bolne.. Znam da je nemoguce ovako dijagnosticirati da li sam plodna ili ne, ali bar po iskustvu ili nekom Vasem misljenju, da li mozete reci nesto vise ? Takodjer, znam da nijedna zena nije ista, ali poznajem vec 3 slucaja identicna mom stanju, a ljecnici su dijagnosticirali neplodnost. Molim Vas da samo izjasnite svoje misljenje, poludjet cu dok ne budem u mogucnosti otici na pregled. Hvala Vam mnogo !

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.05.2015. 19:55

Ako godinu dana uz redovite odnose ne dolazi do trudnoće svakako morate krenuti s obradom. Sugeriram pregled i UZV čim prije i obradu u tom smislu.
PCOS svakako treba liječiti te je jedan od mogućim uzroka neplodnosti.