Autor
|
Poruka
|
Zerzan
|
26.02.2015. 00:40
Samo da još napomenem, ovaj mjesec sam pila antibiotik zbog upale grla pa je vjerojatno i to utjecalo na ponovnu pojavu gljivica.
|
vanesa55
|
26.02.2015. 00:40
Postovani,
prije manje od godinu dana radila sam papa nalaz koji je bio uredan ali po pregledu doktor mi je ustanovio da imam sirasto bjelo pranje sa manjim svrbezom koristila sam canesten 3 nakon tog vaginalete biljne baze gdje se to malo povuklo ponovo sam bila kod doktora gdje mi je receno da imam "sumnjivo bjelo pranje" i da treba da dodjem na bris nakon macmirror terapije ali od tih vaginalnih tableta sam osjetila jaku suhocu bez bjelog pranja dali je to uredno??sem toga planiramo drugu trudnocu vec skoro 2 godina i imam 28 godina unapred zahvalna
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.02.2015. 11:35
Možete uzimati propisanu terapiju. Važno je i liječenje partnera, te izbjegavanje rafiniranih ugljikohidrata u prehrani.
Nakon terapije kontinuirano uzimajte probiotik npr. Linex lady comfort lokalno.
|
|
26.02.2015. 11:35
Vanesa, svakako napravite cervikalne briseve.
|
Andrea26
|
02.03.2015. 18:30
Poštovani,
već dugo mi se javlja candida, svako drugi mjesec odprilke nakon menstruacije...bar mislim da je candida, jer kad namažem canesten nakon 3-5 dana je ok, al mi je toga stvarno dosta i pojave mi se rane oko rodnice, izgledaju kao da se koža malo rastegla pa se crveni i pecka. Inače me svi uložci iritiraju kao i papir. Primjetila sam da ako jedem puno šećera to se automatski odrazi na ''moje vaginalno zdravlje'' ali prije nije bilo tako i uopće ne razumjem što se dogodilo pa se mučim zadnjih pola godine, osim što sam se preselila u drugi grad, jel to može uopće bit povezano??? Šta da koristim da ove rane nestanu, jer njima canesten ne pomaže,nego moram čekat da nestanu same od sebe, a dok se one povuku ja opet dobijem infekciju i onda sve ponovo...
|
|
02.03.2015. 21:35
Probajte s kremom izvana ali paralelno koristite i vaginalete.
|
ivana992
|
04.03.2015. 19:30
Poštovani doktore,
U nekoliko navrata sam imala infekciju candidom te sam ju uspješna izliječila sa plymicol vaginaletama i kremom (ili canestenom).
Naime, početkom drugo mjeseca sam bila kod svoje ginekologice zbog ocitovanja papa testa te me ujedno i pregledala. Rekla mi je da imam "nešto iscjetka" te mi je prepisala geonistin vaginalete (kroz 6 večeri), ali mi je i rekla da kroz 10 dana koristim (nakon geonistina) vaginalete protiv HPV-a na bazi eteričnih ulja i da nakon terapije dođem do nje ponovo na PAPA test. Isjedak je nakon terpije prestao, no sada mi se ponovo pojavio isti takav (malo gušči, žućkasto bijeli, nekako mliječni). No ja nemam nikavih drugih simptoma candide poput svrbeža nego samo taj pojačani iscjedak (nema nikakvog mirisa niti bijelih grudica tipičnih za kandidu). Zbog HPV-a, pijem glukan, folnu kiselinu i supradyn vitamine te sam također već šest mjeseci na Yasmin tabletama.
Možete li mi dati ikakav savjet u vezi kako prevenirati kandidu jer ne zelim svakih tjedan dana koristiti canesten i slične vaginalete zbog razvoja rezistencije?
|
|
04.03.2015. 21:45
Uzimajte probiotsku terapiju. Npr. Linex lady comfort 2 x na tjedan u rodnicu.
|
jecoris
|
10.03.2015. 23:25
Postovani,ginekolog mi je propisao macmiror complex vaginalni krem 12 noci terapija,zanima me mogu li imati odnose i da li se partner treba lijeciti? Hvala!
|
|
11.03.2015. 12:25
Kod partnera bi isto dobro da uzme MAcmiror kremu i da se maže izvana. Odnose možete imati uz zaštitu ili nakon završene terapije.
|
sofy
|
29.03.2015. 19:50
Poštovani! Kolika je mogućnost da crevna kandida predje i na ginekološku stranu s tim da nemam baš neke simptome? Naime, ja lečim crevnu kandidu (držim dijetu i ne jedem ništa slatko već 35 dana) pa sam bila kod ginekologa zbog povećanog sekreta (koji je više kao voda,sive do bijele boje,ima čudan miris) s tim da nemam prave simptome kandide,nemam bolove, crvenilo,otečenost,ništa. Doktorici sam rekla šta me muči ali me nije pregledala (zbog gužve) samo mi je nabacala vaginalete na papir i rekla da ih koristim. Napisala je Gynoflor, Vagisan, Gynophilus ... i rekla da koristim sve pa onda jednom nedeljno po 1 vaginaletu. Molim Vas, kojim redom? Hvala unapred!
|
|
29.03.2015. 22:50
Svejedno kojim redom.
|
sofy
|
01.04.2015. 16:10
Poštovani, Gynoflor mi nažalost nije pomogao u lečenju kandide. Sad sam počela da koristim Gynophilus kapsule (vaginalne), da li će on pomoći? Ako ne pomogne šta mi preporučujete? Hvala unapred
|
|
01.04.2015. 21:30
Probajte Canesten vaginalete tri večeri.
|
sofy
|
02.04.2015. 09:45
Hvala puno na odgovoru, probat ću sa Canestenom.
|
|
02.04.2015. 11:00
Molim.
|
gost0405
|
04.05.2015. 10:20
Postovanje sirasto bijeli iscjedak mise javlja tokom citavog mjeseca osim u vrijeme ciklusa i nakuplja se tj.pri kupanju na prstima ostaju naslage,da li je rijec o gljivicnoj infekciji?
|
ivanica321
|
04.05.2015. 16:55
Već 3 godine imam problema sa candidom, tj gljivicnom infekcijom. Probala sam svakojake vaginalete i uvijek se infekcija vracala.. Na nalazima PAPA je uvijek pisalo upala i fungi.. Napravila sam cerikvalne briseve i pise candida. Ginekologica mi je prepisala terapiju vaginaletama (rojazol koliko se sijecam) ali i dalje nista. Zaboravilq sam napisati da su simptomi pojacani iscjedak i uzaaassan miris kojeg osjete ljudi dok pricaju sa mnom, svrbez rijetko kad ali se smiri kremama. napravila sam neku dan papu i kaze mi doktorica SVE UREDNO, a na pregledu je rekla da vidi infekciju. Ne znam vise sto da radim i kako se infekcija ne vidi na PAPI, ali meni smrad ne prestaje! Hvala
|
|
04.05.2015. 22:45
Gost riječ je o gljivičnoj upali.
|
|
04.05.2015. 22:45
Smrad nije od gljivica.
Ponovite cervikalne briseve i urinokulturu.
|