Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.06.2014. 17:25

Terapija je u redu. Mažite kroz tjedan dana tri put na dan.

aniram12

29.06.2014. 03:45

Postovani,
ja sam koristila od utorka do cetvrtka Canesten 3 combio, u petak mi se pojavila jaka bol i otok na lijevoj strani distalno od velikih usana.
U subotu ujutro bol je malo popustila, ali i dalje je prisutan otok i lagana bol, cak osjetim kuglicu velicine ljesnjaka. Da li je to nekakva komplikacija gljivica?
Isto tako gljivice su i dalje prisutne unatoc provedenoj terapiji. Simptomi su tipicni za Candidu, svrbez, sirast iscjedak, bez mirisa, peckanje. Danas prije spavanja sam si stavila vaginalno Linex lady. Iduci tjedan idem kod ginekologa.. Ali strah me te otekline, mislim da su obje zlijezde povecane, samo me lijeva dosta i boli. Jesu li u pitanju Bartholinijeve zlijezde ili nesto drugo :/

29.06.2014. 20:20

Vjerovatno se radi o upali bartolinijev žlijezdi.

mialoo

04.07.2014. 10:10

Poštovani doktore!
Već nekoliko godina imam genitalni herpes, prvi put je infekcija bila jaka popračena temperaturom, no od onda se javlja jednom ili dva puta godišnje u obliku nekoliko prištića koji kroz par dana zarastu. Jučer mi se ponovno javio, imam tri mjehurića, i dobro se osjećam stoga me zanima, da li smijem ići na kupalište, tj. da li postoji mogućnost da nekome prenesem virus na taj način ili klor ubija virus?

05.07.2014. 01:45

Ne kupanje nije dozvoljeno dok promjene ne zacijele.

annka

09.07.2014. 09:20

Postovanje,
vec malo vise od tjedan dana imam svrab (ulaz vagine) i pojacani iscjedak bez mirisa. Tri dana sam koristila Canesten kremu nakon cega se svrab ublazio, al sada se ponovno vratio i primijeta sam blago crvenilo i otok. Posto za tri dana trebam dobiti mjesecnicu imam smedjkasti iscjedak ne bas uobicajenog mirisa.. Do sada nisam imala spolni odnos. Sto mi mozete savjetovati?

09.07.2014. 18:30

U rodnicu stavljajte Canesten kremu s aplikatorom ili bi trebalo antimikotsku terapiju na usta.

tina7794

17.07.2014. 23:00

Postovanje!
Primijetila sam prekjucer da imam cudan iscjedak i peckanje o svrab. Zakljucila sam da je rijec o gljivicnoj upali i uzela canesten kremu. Iduci dan sam dobila menstruaciju i sad pocinju muke. Pecenje je nepodnosljivo, svrbez takodjer. U ljekarni su mi rekli da ako je tako da neka koristim canesten, ali da ipak kad menstruacija oslabi ili zavrsi da ponovim terapiju canestenom. E sad, kad namazem canesten osjetim jos vece peckanje nego prije. Sva sam van sebe, sto da radim, ginekologica mi je na godisnjem, a i do nje doci je ravno lutriji.
Lijep pozdrav!

18.07.2014. 10:25

Probajte mazati nekoliko dana Canesten kremom. Od jedanput mazanja nema velike koristi.

Milica2

18.07.2014. 13:00

Poštovani,
već dva dana pojavljuju mi se smiptomi gljivične infekcije, svrbež, crvenilo i peckanje, zanima me bi li mogla uzeti lijek u ljekarni bez recepta i koji bi bili najbolji? Unaprijed hvala.

čušpajz

18.07.2014. 18:00

Poštovani!
Od jučer mi se pojavio svrab na ulazu u vaginu, a sinoć sam primjetila jako oticanje malih stidnih usana ali i malene prištiće na njima. Jutros sam primjetila da me svrab popustio, ali oticanje nije prestalo te je popraćeno bijelo-zelenkastim iscjedkom. Od jučer se samo perem u čaju od kamilice, nikakve kreme niti vaginalete nikad nisam koristila jer nisam nikad prije imala takvih problema. Sad sam primjetila da se otok smanjio, ali iscjedak i svrab su i dalje tu. Imam dečka 2 godine i on mi je jedini i stalni partner, uvijek koristimo zaštitu i na njegovom spolovilu nema nikakvih naznaka da sam mu "prenijela" infekciju (ili što već). Moram napomenuti da JOŠ UVIJEK nisam obavila preventivni pregled ginekologa usprkos što prakticiram seks već više od godinu dana. Možete li mi objasniti o čemu se radi i kakvu terapiju da koristim jer danas je petak, što znači da moram provesti gotovo 3 dana bez liječničke pomoći jer nisam posjetila ginekologa danas (očekujući da će se stanje smiriti), tj. potrebna mi je neka terapija kako bi mi ublažila tegobe do ponedjeljka. Nadam se brzom odgovoru. Hvala!

18.07.2014. 23:10

Čušpajz probajte Caneaten kremu i vaginalete tri večeri.

18.07.2014. 23:15

Milica Canesten kremu i vaginalete.

wendy o.williams

30.07.2014. 23:45

Poštovani,
zanima me sljedeće; prije mjesec i nešto sam imala gljivičnu infekciju koju sam liječila bez ginekološkog pregleda. U ljekarni sam kupila canesten i to sam stavljala u rodnicu, 3 dana..užasno je bilo,bijelo pranje je bilo jako i peklo me i iritiralo. Nakon nekog vremena se smirilo, no menstruacija mi je kasnila, dobila sam ju 17.05 i od onda ništa...u međuvremenu se dogodila ta infekcija...i pošto se menstruacija nije pojavila otišla sam kod ginekologa. On me pregledao i dobila sam duphaston tablete koje reguliraju menstruaciju (inače imam problema s tim,nikada mi nije na vrijeme,uvijek mi kasni). To sam pila 5 dana po 3 tablete na dan i čekala...11.07 sam dobila menstruaciju koja je trajala 6 dana. No međutim oko 18.07 me počelo opet iritirati kod pišanja,bol i peckanje,i to dosta jako,nisam bila sigurna da li da otiđem kod ginekologa ili liječnika opće prakse iz razloga jer nisam imala nikakav iscjedak ali bol u donjem dijelu trbuha je bila jaka i kod mokrenja. Odlučila sam se ipak kod svoje liječnice da otiđem. 21,22.07.je ustanovljeno da imam cistitis,dobila sam ninur kapsule(koje još pijem sve do 1.08), nakon toga,nakon ispijanja zadnje tablete moram čekat 2 tjedna da bi otišla na mikrobiologiju dat urin. Sad me zanima,pijem ninur kapsule več 8 dana...stanje je bolje, ne pecka prilikom pišanja i ne steže,ali osjecam bol u donjem dijelu trbuha...bol koda trebam menstruaciju dobit i nekako sam napuhnuta...sad me zanima dali je to normalno? jer menstruaciju trebam dobit taman kada moram dat urin na mikrobiologiji, no međutim da meni kasni,to neće biti problem. jedino me muči sad da opet ne dobim gljivičnu infekciju jer zbog nekih lijekova znam dobit pogotovo od amoksicilina. Da li je ta bol u donjem dijelu trbuha normalna,jer imam osjećaj da me maternica boli...a i zbog toga svega nisam imala odnose jedno 2 tjedna, i dok ih imam me nekako boli....?
LP

Tamita7

31.07.2014. 01:20

Postovani. Imam 18god, anemicna sam i imam obilne menstruacije. Od 10god zivota imam sirast iscijedak koji nije pracen nikakvim ostalim simptomima polut svrbeza, crvenila ili bilo cega ostalog. Kako sam zbog anemije morala ici kod gin, dao mi je Triquilar pilule zbog mjesecnice, te uzeo bris zbog iscijedka i uspostavilo se da je nekakva bakterija. Za to sam dobila antibiotike medazol vaginalete te Dalacin kremu te da to uzimam 2tj nakkn toga sve je bilo super i poslje iduce mjesecinice pojavio se iscijedak i ne izdrziv svrbez te peckanje kod mokrenja. Buduci da sam na moru kupila sam na svoju ruku canesten 3vaginalete te kremu i nakon toga Vagisan vagitorij koji sada stavljam treci dan i cini mi se da se iscijedak vraca, te vise ne znam sto da radim. A sto me najvise brine prilikom stavljanja vaginaleta osjetila sam promjene u rodnici mogla sam opipati 100toga, nekakve kvrge ili crijeva nesto sam cak mogla i pomaknit sto me jako plasi. Nisam nikada radila PAPA test jer nisam prije spavala s deckom no sada jesam u ono vrijeme kada mi je sve bilo u redu. Molim za bilo kakav savijet ili inf pogotovo za ovo u rodnici, buduci da tek za 3tj idem kod gin.

31.07.2014. 20:10

Tamita probajte uzeti Polyginax ili Macmiror vaginalete i Canesten kremu izvana. Svakako liječenje i partnera.

sirena555

07.08.2014. 09:20

Poštovani doktore!
Naime, na moru smo partner i ja imali nezaštićene odnose i oboje smo dobili crvenilo i svrbež po spolovilu, a ja i bijele naslage. Odmah drugi dan primijenila sam Rojazol vaginalete i Canesten kremu izvana, a on Canesten kremu. Za par dana sam dobila menstruaciju, odn.prijelomno krvarenje, ali sam nastavila umetati vaginalete. Paralelno s tim, počelo me jako boljeti grlo i meko nepce, a ujutro sam vidjela bijele naslage, pekao me jezik pa sam uzela Rojazol oralni gel i Diflucan caps (1.dan 200 mg, ostalih 6 dana po100 mg). Problemi s grlom su nestali ubrzo, učinilo mi se da je došlo i do regresije gljivične upale vaginalno, no pri prvom odnosu, s kondomom, osjetila sam peckanje, posebno nakon. Kad sam pogledala, vidjela sam da je ulaz vagine žarkocrven do ljubičast, bez isjetka, bez ikakvih naslaga. Sada koristim Polygynax vaginalete, danas će biti 5. dan. I dalje je crveno, ljubičasto, širi se prema ušću uretre, ne svrbi, ne peče i nemam nikakvog iscjetka. dapače, to me malo i brine jer uvijek imam malo iscjetka. Mislite da sam možda pretjerala s lijekovima pa sam uništila floru, a time i epitel? Ili se radi o nekom drugom oboljenju? Plan je otići nakon kure Polygynaxa ginekologu (na g.o.je), ali me zanima mogu li si kako pomoći dok čekam? Hvala unaprijed.

07.08.2014. 12:10

Nemojte imati odnose tijekom terapije.
Uzimajte per os i lokalno probiotike, mažite kremom vanjsko spolovilo.

sirena555

07.08.2014. 15:10

Ne želim biti dosadna, ali kakvom kremom? Pretpostavljam nekom dječjom za oporavak epitela ili mislite na antimikotik i dalje?

07.08.2014. 20:55

Antimikotskom tri puta dnevno.

Nazad
1 ... 26 27 28 29 30 31 ... 62
Naprijed