Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.02.2014. 16:30
Uputno bi bilo uzimati antimikotike na usta za vas i partnera, te probiotike dva tjedna.
|
aelanina
|
19.02.2014. 09:45
Poštovani,
Probleme sa Candidom sam imala dva puta do sada, u razmaku od godinu i pol dana. Sada mi se ponovno pojavila, nakon 5 mjeseci od zadnje.
Postoji li mogućnost trajnog izliječenja Candide i kojim načinom?
Mogu li zaraziti partnera Candidom čak i u vrijeme kad nisam zaražena?
Hvala unaprijed!
|
|
19.02.2014. 20:35
Trajno izlječenje naravno nije moguće.
Ad2 : nije moguće.
|
NinaDino
|
23.02.2014. 23:15
Postovani,
Koristim canesten 3 vaginalnu kremu zbog gljivicne infekcije kandidom,medjutim 3. dan koristenja mi se pojavilo skroz blago krvarenje. Sta da radim? Da li da prestanem sa koristenjem kreme? Da li je to normalna pojava?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav!
|
|
24.02.2014. 11:25
Ne brinite. Nastavite s terapijom.
|
nina nina
|
25.02.2014. 23:10
Postovani,
trudna sam 9 tjedana do prije dva dana je bilo sve u redu,sad se pojavio bjeli iscjedak sirasti ,ne svrbi, samo osjecam bol na dodir i nelagodu.
Dali je razlog za brigu i sto bi mi preporucili za koristiti da bi se to povuklo.
Lp
|
|
26.02.2014. 08:30
Neki od antimikotika. Možete uzimati Canesten vaginalete.
|
vesela33
|
04.03.2014. 10:25
Poštovani,
u 35. tjednu sam trudnoće, i imam probleme s Candidom, koja mi se javila već u samim početcima trudnoće (5. tjedan). Moja ginekologinja mi je na početku prepisla MACMIROR COMPLEX 500 (vaginalna kapsula), a kasnije NEO PENOTRAN forte (3 puta sam ih korostila).Nakon terapije Candida bi se povukla, no međutim opet bi se pojavila. Stvara mi veliku nelagodu, iscjedak je svakodnevan, svrbež prisutan, no najviše me zabrinjava činjenica što mi je vanjski dio spolovila crven i natečen. Ginekologinja mi je kazala kako ne bih trebala često koristiti vaginalete. I mene je strah da ih često koristim. Kako sam pred kraj trudnoće, a imam evidentan problem , postoji li neka druga mogućnost liječenja ove gljivice (npr. canesten crema ili vaginalete)? Interesira me da li prisutnost ove gljivice može naškoditi bebi tijekom samog poroda (npr. mogućnost dobivanja infenkcije)?
Vjerujem kako će me Vaš odgovor uputiti u pravom smjeru i riješiti me ovog problema.
Srdačan pozdrav!
|
|
04.03.2014. 12:00
Morate sanirati upalu svakako. Probajte s gynodaktarin vaginaletama ili rojazolom.
Važno je sanirati upalu zbog toga jer upaljena rodnica u porodu može lacerirati i nastati ruptura a i utjecati na zaraštavanje
epiziotomije. Ako se samo radi o gljivičnoj upali, neće imati implikacije na dijete u porodu.
|
Vristalica
|
06.03.2014. 23:45
Postovani,
Radila sam papa test i danas sam dobila rezultate posle dve nedelje i papa je u redu ali mi je sekret VI grupa, znaci gljivice...
Dobila sam od ginekologa da kupim polygynax i kansen ili nistatin krem...
Mene zapravo budni to sto nikakvih problema nisam imala niti simptoma, ali bas nikakvih...cak mi je i sekret izgledao skroz normalno i nije bio pojacan...interesuje me da li mi je ova terapija potrebna i da li mi nece narusiti vaginalnu floru sobzirom da nisam ni imala simptome gljivica?
Hvala.
|
|
07.03.2014. 10:50
Uzmite Canesten tri večeri vaginalno.
|
Vristalica
|
07.03.2014. 19:15
Postovana,
Nazalost kasno sam videla vas odgovor i vec sam kupila polygynax vaginalete i kansen krem...da li vi mislite da postoji mogucnost da sa njima poremetim vaginalnu floru ako mi se gljivice nisu previse namnozile posto nisam imala nikakve simptome ili ne?
Hvala.
|
Vristalica
|
07.03.2014. 19:15
Postovana,
Interesuje me da li bi po vasem misljenju ta terapija polygynax vaginaletama i kansen kremom mogla da narusi vaginalnu floru?
Hvala.
|
*dalmatinka*
|
07.03.2014. 19:20
S obzirom da narednih tjedan dana nemam mogućnost odlaska do ginekologa...a i menstruacija bi trebala nastupiti za koji dan...koliko je pametno samonicijativno staviti canesten vaginalete ako se osjete simptomi gljivične infekcije (svrbež, crvenilo, blagi iscjedak). Inače nisam pretjerano sklona gljivičnim infekcijama, ali sam je imala i znam kakvi su bili simptomi.
Dakle pitanje je koliko je "štetno" uzimati antimikotik bez 100% potvrđene dijagnoze od strane ginekologa? I da li na te prve simptome staviti canesten 1 od 500mg ili canesten 3 od 200mg?
Hvala
|
|
07.03.2014. 22:05
Vristalica dovoljan je samo Canesten.
|
|
07.03.2014. 22:05
Dalmatinka, možete koristiti Canesten tri večeri.
Neće naštetiti.
|
Vristalica
|
07.03.2014. 23:05
Hvala na odgovoru
Nego sam ja vec kupila polygynax pa sam zato pitala da li bi one mogle da mi poremete vaginalnu floru ili ne, posto se stavljaju 6 dana?
Mislim da li je uopste moguce da mi poremete vaginalnu floru?
Ja sam malo dosadna, ali sam panicar po prirodi pa postavljam milion pitanja
|
|
08.03.2014. 16:05
Neće poremetiti. Nakon antimikotika savjetujem primjenu probiotika lokalno.
|
Vristalica
|
09.03.2014. 15:40
Imam samo jos jedno pitanje, kupila sam Gynophilus vaginalni probiotik.
Zanima me vase misljenje kako da ih stavljam? U kutiji ima 14 kapsula...da stavljam po jednu tokom nedelju dana ili kako?
|
|
09.03.2014. 23:20
Po jednu sedam večeri bit će dovoljno.
|