Autor
|
Poruka
|
emaejmi
|
13.10.2013. 20:50
Postovani,
Unazad vec dvije godine cesto imam upale mokracnih kanala nerijetko pracene i obilnijim sekretom.Posljednji put se sekret pojavio sedam dana nakon zavrsetka menstruacije i bio je providan, obilan i bez mirisa.Poslije dva dana je presao u grudvasti bijeli, isto bez mirisa.Sutradan se javio zuckasti sekret cudnog mirisa pracen peckanjem i svrbrezom u genitalnom podrucju.Da li je u pitanju kandida i ako jeste, koje vaginalete i kremu preporucujete?Da napomenem da se poprilicno zdravo hranim, ne uzimam antibiotike ukoliko nisu bas neophodni i to uz probiotik, higijenu genitalnog podrucja obavljam samo vodom i proizvodima namijenjenim tome, a infekcija se opet pojavi.Koji je uzrok, da li je moguce da stres moze biti uzrocnik?
Hvala!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.10.2013. 23:30
Stres nije uzročnik nego promjena ph rodnice. Probajte s canestenom par večeri.
|
IrisFonda
|
14.10.2013. 15:50
Poštovani, imam 19 godina. Nalazi su pokazali da imam izolovanu candidu 100% i streptococcus faecalis. Krenula sam uzimati lijek za to dvoje, međutim kasnije se ispostavilo da već dvije godine, i više, moj zub pravi problem (a u mom gradu stomatolozi očito nisu vidjeli ništa). Imala sam problema s gangrenom zuba i teskom upalom sinusa.
Doktori su pretpostavili da mi je to oslabilo sistem i oslabilo odbranu protiv bakterije i candide pa sam prestala to dvoje lijeciti, morala sam hitno izlijeciti sinuse i da se oporavim od antibiotika prije nego išta poduzmem sa ginekološkim problemima.
Prošlo je već oko dva mjeseca otkad sam uzimala antibiotike, uskoro ću posjetiti ginekologa da vidim kako i sta dalje.
Ja ne znam koliko ce meni dugo trebati da rijesim ta dva ginekoloska problema. Odnose nisam imala, ali me zanima bi li bilo sigurno imati ih, ili bih prenijela svoje bakterije i candidu na nekog i dovela u opasnost zdravlje? Zanima me, trebala bih da znam za ubuduce ako problemi potraju.
|
|
15.10.2013. 01:25
UZimat ćete antibiotike za streptokok i antimikotike za gljivičnu upalu. Nakon toga ponovit ćete briseve.
|
Decipher
|
21.10.2013. 20:30
Poštovani,
imam dugo vremena problema sa vaginalnom gljivičnom infekcijom, malo se stanje poboljša pa se opet vrati na staro. Dečku s kojim sam godinu dana u vezi dva ili tri puta sam prenijela gljivičnu infekciju na njegov spolni organ, ali smo to kod njega uspješno riješili. No prije tjedan dana dečko je dobio gljivice na koži (trbuh i noge). Moje pitanje je da li je moguće da se prenesu vaginalne gljivice na kožu? Jer mislila sam da mu gljivičnu infekciju jedino mogu to prenijeti na njegov spolni organ, i to me uvijek brine, a kamoli da znam da mu još to na kožu može doći
|
|
21.10.2013. 21:15
Pitajte dermatologa. Zaista to ne znam. Ne zvuči mi logično.
|
:petra:
|
22.10.2013. 10:05
Poštovani, ovim Vas putem molim za savjet.
Naime, pročitala sam većinu dostupnih internet portala i akademskih članaka vezanih uz vaginalnu gljivičnu infekciju pa otprilike znam koji su joj uzroci i koja ju stanja pogoršavaju. Ne spadam u rizičnu skupinu (dijabetes, trudnoća, kontracepcijske pilule....), no ne uspjevam ju riješiti već mjesecima. Terapija pomogne u periodu kada ju uzimam, ali nekoliko dana po prestanku, simptomi se vraćaju. Koristila sam 4 tablete diflukana u razmaku sedam dana između svake, mjesec nakon toga lokalno gyno-daktarin, idući mjesec tabletu terapija dnevna itrakonazolom i ponovno osjećam simptome nakon menstruacije. Ne jedem slatko niti proizvode brašna, koristim lacogyn, vagisan i sl., pijem dodatke prehrani, krvna slika je uredna. Nalaz briseva na sve osim gljivice je uredan. Preporučate li terapiju koja je dulja i preventivna, ako da, možete li ju navesti jer mi se naizgled čini da mi je ginekologinja prepustila baviti se svojim slučajem. Unaprijed zahvaljujem....srdačno.
|
|
22.10.2013. 11:30
Svakako bih se odlučio na dugoročnu profilaksu. Jednom na mjesec reci diflukan, zenafluk ili fluconax.uz vaginalete.
Svakako i terapija partnera.
|
zv84
|
22.10.2013. 23:15
poštovani,
prije tjedan dana na muževom penisu nakon spolnog odnosa pojavile su se crvene točkice (cca 3-5mm).
Bio je kod doktora i dobio je Plimycol kremu. Doktor mu je rekao da je vjerovatno dobio gljivičnu infekciju od mene,
međutim ja nemam nikakve simptome,ništa ne osjećam,ne peče me..
rodila sam prije 3,5 mj.
što bi mi (nam) Vi preporučili?
hvala,
|
|
23.10.2013. 17:55
Da uzmete plimycol vaginalete kroz tri večeri.
|
Kristina0702
|
27.10.2013. 18:00
Postovani, Pretpostavljam da imam gljivicnu upalu, jer mi je doktor prepisao dalacin kremu i metazol vaginalete. U ljekarni su napisali na vaginalete broj 1 a na kremu 2. Da li ih koristim istovremeno, istu vecer tabletu pa kremu ili prvo cijelu turu vaginaleta pa tek onda 7 dana kreme. Hvala
|
|
27.10.2013. 20:15
Prvo jedne a onda druge.
|
Studentica94
|
29.10.2013. 10:30
Postovani,
Candida mi se ucestalo pojavljuje, vec 3. put u pola godine.
prvi puta sam ju dobila u 5. mjesecu vjerojatno zbog pada imuniteta i stresa i koristila sam Canestem vaginalete 3 uzastopne veceri.
Sljedeci puta se opet pojavila krajem 8. mjeseca i takodjer sam ju suzbila Canestenom.
I sada,je opet dosla, pa me zanima koju drugu kremu ili vaginalete mogu koristiti za Candidu i trebam li uzimati kakve lijekovd oralno i koji bi to bili?
i jos me zanima da li Candida moze biti razlog kasnjenja menstruacije?
Hvala
|
|
29.10.2013. 11:15
Upala može biti razlog kašnjenja. Daju se preparati mikonazola, flukonazola i sl.
Probajte s malo dužom terapijom vaginaletama i s Canestenom se mažite izvana vi i partner.
Mislim da za sada ne treba terapija na usta.
|
Studentica94
|
29.10.2013. 12:00
ok, hvala puni na odgovoru.
zanima me mogu li umjesto canestena kotistiti neku drugu kremu i vaginalete ili je on najbolji za to?
i je li moguce da je iscjedak kremasti ili svjetlo rozi zamućeni zbog Candide?
Hvala
|
|
29.10.2013. 15:20
Moguće je da je iscjdak takav. Možete Canesten vaginalete ili kremu. Jedini je u slobodnoj prodaji od antimikotika.
Ako želite dužu terapiju nazovite svog ginekologa.
|
Studentica94
|
01.11.2013. 12:15
Postovani,
zanima me jedna stvar, ako moj partner i ja imamo candidu u ja 3 veceri stavljam vaginalete Canesten, moze li on se namazati po glavicu kremom od vaginaleta ili mora kupiti canesten kremu bas? i koliko dugo se on mora mazati i da li samo po glavicu?
Hvala
|
|
01.11.2013. 18:10
Može i s tom kremom izvana. Nekoliko dana .
|
Studentica94
|
01.11.2013. 18:40
i samo još jedno pitanje.. koliko dugo se ne preporuča odnos sa dečkom nakon korištnja Canesten vaginaleta 3 noći?
|
|
01.11.2013. 20:00
Nakon što završite terapiju možete imati odnose.
|