Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.07.2013. 17:50

Možete ga koristiti.

mari_ja

27.07.2013. 18:55

postovani, nakon koristenja antibiotika pocela sam osjecati neugodan svrbez te primjetila bijeli iscjedak iz rodnice.Lijecnica mi je prepisala samo plimycol kremu za vanjsku uporabu.nisam primijetila nekakav poseban pomak.mislite li da ce ona biti dovoljna da se rijesim gljivica?preporucate li mi mozda jos nesto bez recepta?napominjem da je ovo prvi puta da imam ovakve probleme.kremu do sada koristim 2 dana te bi kroz 1-2 dana trebala nastupiti menstruacija.trebam li tada prestati s terapijom?

27.07.2013. 22:15

Trebate uzeti Canesten vaginalete kroz tri večeri. Kremom nećete rješiti problem iscjetka.

Ivana1234554321

06.08.2013. 11:15

Poštovani,
Prije otprilike tj dana pojavila mi se ranica, ako bi se tako mogla nazvati, na podrucju bikini zone. Više je nalik žulju, nije napuhana niti je unutra tekucina ili gnoj. Pribojala sam se da bi mozda mogao biti herpes, ali nemam takvih simptoma, niti poznatih mjehurica s kojima sam upoznata jer često znam dobiti herpes na licu kao reakciju na pad imunoloskog sustava. Ranica se ponekad kao ljusti po rubovima, da li je rijec o psorijazi? Nedugo nakon toga sam pocela dobivati znakove upale mjehura, kojima sam sklona. Zatim je poceo svrbez na predjelu rodnice i grudast iscjedak. Partneru su mi se jucer pojavili crvene tockice na glavicu penisa, no nismo u kontaktu skoro pa tjedan dana, ja sam na moru.
Pokusavam se domoci bilo kojeg ginekologa, no svi su zauzeti ili na godisnjem. Molim Vas za savjet

06.08.2013. 20:15

Radi se o vulvovaginitisu. Savjerujem Canesten kremu izvana za vas i partnera kao i tri večeri vaginaleta.

ivakk1

11.08.2013. 19:45

Poštvani!
Zbog bakterijske upale koristila sam Dalacin vaginalnu kremu te sam po završetku korištenja kreme slijedeći dan počela koristiti Linex lady kapsule kako bih spriječila nastajanje gljivica kojima sam sklona, no nakon 2. kapsule primjećujem narančasti iscjedak što me zabrinulo. Da li je to normalna pojava prilikom korištenja ovih vaginaleta i što da činim?

12.08.2013. 00:30

Nastavite dalje s uzimanjem.

Aki05

13.08.2013. 20:15

Postovani,
poslednjih nekoliko dana imam jako beli iscedak sa puno grudvica,sirast,pracen neprijatnim mirisom,jakim srabom. Takodje na samom ulazu u vaginu su se pjavile bele kvrzicekoje su ostaci tog belog,grudvastog sekreta. Zamolila bih za Vase misljenje. Hvala.

14.08.2013. 00:45

Radi se o vulvovaginitisu uzrokovanim uz gljivice.
Savjetujem vaginalete i kremu. Za partnera krema.npr Canesten, plimycol i slično.

14.08.2013. 00:45

Odgovorio sam vam.

dina85

22.08.2013. 21:00

Postovanje

Imama problem isla sam ginekologu i imala sam bakteriju candida koristila sam vaginalete i ona je nestala al se pojavi svrbez i crvenilo isla sam opet ginekologu uradila ponovo bris sve je bilo u redu ali svrbez je i dalje tu i crvenilo,koristila sam plymicol,canesten, lactogyn tablete ali nista molim vas sta bi to moglo biti jer se plasim.Hvala unaprijed

dina85

22.08.2013. 21:00

I jos da dodam svrbez se javlja van ne unutra vagine i imaju kao malie tackice koje svrbe i iritiraju.hvala

22.08.2013. 22:25

Možda bi trebalo probati s nekom drugom kremom, npr. Triderm kremom.

dina85

23.08.2013. 13:45

Hvala puno na odgovoru nisam prije napisala ginekolog mi je napisao da je dijagnoza colpitis ovo sto sam koristila nije pomoglo znaci canesten, poliginax ,plimicol,lactogyn koja je vasa preporuka..hvala

23.08.2013. 16:05

Napisao sam vam.

ivon_dj

28.08.2013. 15:10

Poštovani,

Pijem kontracepcijske pilule Logest tri mjeseca i otada sve cesce imam candidu, prije dva tjedna sam ju imala i evo opet se vratila,moram naglasit da se perem mozda malo češće nego je normalno big-smile kao i uvijek imam iste simptome i kupila sam Canesten kremu koja mi je do sada pomagala, ali mi se ovaj puta javio pomalo krvavo smeđkasti iscjedak nakon sto sam se namazala kremom, sličan onome što sam imala na početku uzimanja kontracepcijskih. Zanima me jel moguce da je to od njih iako nakon prvog mjeseca uzimanja mi se vise nije pojavljivala krv do sada.. ili ima veze sa candidom.. inace idem redovito ginekologu, zadnji puta sam bila prije tri mjeseca i sve je bilo u redu. Puno hvala.

28.08.2013. 16:20

Moguće je.Savjetujem lokalno vaginalete za candidu, kao i mazanje spolovila partnera s Canestenom.

sabina1003

02.09.2013. 16:25

Postovanje

Trudna sam te sam dobila uputnicu da radim bris vaginalni. Medjutim, mikrobiologija nije radila 20 tjedana tako da tek sad sam uradila prvi bris u 38 tjednu trudnoce. Nisu pronadjene bakterije, al imaju gljivice Albicans. Preporuka ginekologa je 2X isprati rodnicu kamilicom te mast Nistatin. Zanima me posto sam vec pred porod kolike su sanse da se uklone za ova 2 tjedna do termina i ako ne (ako ne uspijem ih eleminisat za ovo kratko vrijeme) kako bi tekao porod vaginalni, da li bi sta smetalo normalnom porodu. Hvala.

02.09.2013. 22:05

Neće smetati porodu. Isti će biti svakako vaginalni. Ja bih vam rađe od ispriranja preporučio Canesten, Plimycol vaginalete kroz tri večeri.

sabina1003

03.09.2013. 15:10

Hvala vam puno na odg, citala sam svasta kao beba moze dobit koznu bolest i bla, bla... imam svakako i canesten mast, nju mi je prije prepisivao kao da je imam uvijek pri ruci, medjutim sad ovu dade kao jaca je i namjenjena bas za gljivice.

Nazad
1 ... 18 19 20 21 22 23 ... 62
Naprijed