Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.09.2013. 19:00

Nebojte se koristiti terapiju.

Anca77

04.09.2013. 21:55

Postovana,

vec neko vrijeme pijem yasmin pilule,danas sam pocela da pijem lactogyn tablete protiv kandide,pa me zanima da li smijem imati odnose dok traje terapija i da li treba koristii dodatnu zastitu? Hvala unaprijed.

05.09.2013. 22:55

Smijete.

paccow

07.09.2013. 18:35

Postovani doktore,
kako se nanosi Macmiror Complex na vaginu, http://www.docsimon.com/article_i...tion=sendtype&type=3&id=9340, ova vrsta kreme je u pitanju, djevojka je nevina, ne razumijem kako da se nanese ovaa krema na vaginu jer na uputstvu pise gurnusti sto dublje?!?!
Hvala.

07.09.2013. 18:50

Postoji krema koja na sebi ima aplikator te je istisne u rodnicu 1-2x dnevno.

paccow

07.09.2013. 20:20

Znaci onoliko koliko se moze se stavi, ne mora ici jako duboko, i samo istisne? Hvala na odgovoru Doktore! Jel znate moze jel bi ta kreme sredila probleme u vezi kandide?

paccow

07.09.2013. 21:45

I jos nesto doktore, sto znaci kada se kaze da se nanese lokalno? Hvala

08.09.2013. 05:15

Upravo tako. Plitko u rodnicu. Svakako će rješiti problem gljivične upale.

Gljiva91

17.09.2013. 15:30

Poštovani,

prije 3-4 dana sam počela osjećati svrbež od ulaza u rodnicu do dražice. Imala sam spolen odnose prije toga sa stalnim partnerom. Prije više od godinu dana sam već imala Candidu i uspješno sam je riješila Canesten kremom i vaginaletama. Tad sam imala tipične simptome: svrbež i iscjedak. I prije toga sam koristila antibiotike tako da je odmah bilo jasno o čemu se radi. Sad nisam korisitla nikakve antibiotike i nemam nikakav iscjedak, samo me svrbi (naročito nakon mokrenja). Mažem si već 2 dana Canesten kremom i danas ću staviti zadnju vaginaletu, ali nemam osjećaj da svrbež posustaje. Znam da sam pogriješila jedino u tome da sam jela slatko ovih dana. Nekako me je baš tražilo slatkog, a zaboravila sam da to sada trebam izbjegavati. Zanima me Vaše mišljenje. Mislite li da se opet radi o Candidi s obzirom da nema iscjedka i da se stanje baš i ne popravlja nakon 2 dana? Mislim da mi je pao imunitet, pa da bi se moglo opet raditi o Candidi, ali me brine što ne vidim rezultate, a trenutno nisam u mogućnosti otići ginekologu.
Unaprijed hvala.
Srdačan pozdrav

17.09.2013. 16:35

Ne znam da li se radi o gljivičnoj upali. Ako smetnje ne posustaju onda mislim da nije dominantna gljivica. Moguće da se radi o bakterijskoj vaginozi, možda i trihomonasu.
Moguć je i alergijski kontaktni dermatitis, a onda liječenje antimikoticima neće puno pomoći. Svakako se javite ginekologu.

majall

23.09.2013. 15:25

Poštovani,
zbog gljivične infekcije dobila sam Rojazol vagitorije i kremu. Do sada sam potrošila dva vagitorija te očekujem mjesečnicu ovih dana kada ću prestati koristiti vagitorije i nastaviti tek nakon mjesečnice. Zanima me da li na taj način smanjujem djelotvornost Rojazla pošto prekidam terapiju ili to nema veze?
Također, dobila sam preporuku piti Lactogyn oralne kapsule kako bih obnovila vaginalnu floru stoga me zanima kako ih piti, istovremeno s Rojazol vagitorijima, ili tek nakon mjesečnice i nakon zadnjeg vagitorija? Također, da li da pijem prvi tjedan po dvije kapusule, a zatim po jednu narednih 3 tjedna ili po jednu otpočetka kroz četiri tjedna? Hvala

23.09.2013. 17:55

Ako dobijete menstruaciju s vaginaletama nastavite po završetku iste. Lactogyn na usta možete koristiti tijekom uzimanja Rojazola.
Uzimate ih prvi tjedan po dvije ostala tri tjedna po jednu dnevno.

minion9

23.09.2013. 23:15

Poštovani,
otprilike tjedan dana prije zadnje menstruacije (5.9.) pojavili su mi se simptomi gljivične infekcije, točnije bijeli sirasti iscjedak, nepodnošljiv svrbež, peckanje i jako neugodan spolni odnos. Za vrijeme menstruacije simptomi su se povukli, ali odma nakon završetka svrbež se vratio. 3-4 dana nakon menstruacije otišla sam na pregled i ginekologinja je (ne znam kako) zaključila da se radi o bakterijskoj infekciji. tih dana iscjedak je bio žućkast i neugodnog mirisa. Prepisala mi je dalacin kremu, ali zbog moguće alergijske reakcije na klindamicin terapiju je ipak promjenila na medazol vaginalete. nakon 10 dana terapije medazolom svrbež i peckanje su i dalje tu, ali trenutno nemam nikakav iscjedak. zanima me jeli moguće da se ipak radi o gljivičnoj infekciji? nisam u mogućnosti opet otići na pregled pa me zanima mogu li to pokušati izlječiti canestenom? Je li u slučaju gljivica potrebno liječenje paartnera iako on nema nikakvih simptoma? inače za vrijeme korištenja medazola pila sam po 2 kapsule lactogyna, a pijem i logest (ako je bitno).

24.09.2013. 09:40

Vjerovatno se radilo o mješanoj upali. Probajte s Canestenom. Partner također bez obzira na smetnje.

deja-vz

24.09.2013. 14:25

Postovani, Rodila sam prije 5 i pol mjeseca i jos nemam ciklus odnosno jos nisam dobila menstruaciju. Vec 2 dana osijecam nelagodu u donjem dijelu trbuha, danas me i donji dio leda boli, imam pojacani bijeli iscjedak i lagana svrbez. Malo mi je i cece sila na wc. Zvala sam ginekologa i pitala koje vaginalete mogu koristiti posto dojim i preporucila mi je canesten. Sad mene zanima je li rijec o upali mokracnih puteva ili gljivice.. Kako da znam? Nebi zeljela ici doktorici ak nije upala u pitanju jer sam svako malo u zadnje vrijeme bila kod nje i vec sam joj dosadna-zadnji puta su mi gledale mokracu i nisu nasli leukocite pa su me blijedo gledale zasto sam uopce dolazila.. (a imala sam i jos uvijek imam povremeno simptome neispraznjenog mjehura).. Sta vi mislite sta je to i da li da poslusam ginekologa i probam koristit canesten vaginalete? Hocu li vaginalete djelovati i na bebu preko mlijeka ili nema opasnosti? Puno hvala na odgovoru!!

24.09.2013. 23:20

Koristite Canesten. Ako se ne smiri javite se ginekologu.

leori

25.09.2013. 18:50

Poštovani,

imala sam bolne odnose, pa mi je gin dala arilin rapid i da uz to pijem dvije kutije lactogyn kapsula. Prvu kutiju nisam uzimala redovito po dvije kako sam trebala, a sad primjećujem da vjerojatno imam gljivice (ne svrbi, ali osjetim miris i trag po spolovilu). Hoće li imati smisla ako sada počnem piti drugu kutiju lactogyna (jednu ili dvije kapsule na dan?) ili mi treba nešto drugo?

Hvala.

26.09.2013. 00:20

Probajte Canesten vaginalete tri večeri pa onda lactogyn.

tmajah

30.09.2013. 18:15

Poštovani,

potrebna mi je Vaša pomoć. Trenutno sam bolesna, koristim antibiotik Almacin, ali također imam i gljivičnu infekciju, zapravo nisam sigurna dal imam nju jer se prvi put susrećem s tim problemom. Već me par dana peče pri pišanju, svrbi, i malo boli oko anusa, a danas su mi se pojavili maleni crveni krugovi, a neki su i blijedobijeli. Trenutno ne mogu ići ginekologinji jer imam menstruaciju. Zanima me kako se mogu sama liječiti? Kupim kremu Canesten ili? Hvala na odgovoru happy

30.09.2013. 23:00

Probajte kremom izvana i kroz tri večeri vaginalete.

Nazad
1 ... 19 20 21 22 23 24 ... 62
Naprijed