Autor
|
Poruka
|
adzagus
|
02.11.2013. 10:55
Poštovani!
Imam pitanje za moju sestru. Pije augementin i laxiten, te je zadnja tri dana u području šava od radjanja (rodila je dvaput) peče i mislim da na području žlijezde za koju uvijek zaboravim ime ima neku kuglicu/kvržicu s ranicom. Takodjer je dobila afte po ustima.
Išla je nedavno na papa test i uskoro ce, ali zanima je o čemu bi tu mogla biti riječ i koliko je ozbiljno?
Lijepi pozdrav
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.11.2013. 17:50
Vjerovatno se radi o infekciji gljivicama vanjskog spolovila kao posljedica uzimanja antibiotika.
Neka maže Canesten kremom.
|
|
10.11.2013. 20:55
Poštovani,
zanima me je li moguće imati gljivičnu infekciju iako nemate sirasti, belkasti iscjedak? Imam sve ostale simptome, ali skoro pa uopće nemam nikakav iscjedak, a i kada iziđe nešto malo, normalno je, ništa neuobičajeno, više-manje prozirno i bez neugodnog mirisa.
|
|
10.11.2013. 21:55
Obično isjecak ne mora biti obilan i može biti dublje u stražnjem forniksu rodnice.
|
ocajna22
|
20.11.2013. 15:10
Postovani, ovaj ponedjeljak imala sam grudicasti iscjedak popracen sa svrbezom i bolnim podrucjem oko spolovila. Prekjucer me peklo vise nego inace i primjerila sam krv, ali bilo je vise smeckasto. Drugi dan isto ko obilan smedi iscjedak. Inace mi je bijeli, rastezljivi, ali popracen s tom smedom krvlju.Zapravo vise ko pomijesan s oscjetkom. Jako me to prestrasilo i brine me. Moram napomenuti da sam imala zasticeni odnos prosle subote ali nismo mogli upravo zbog bolova i peckanja, koje imam kojih 2 mj. Ali posto sam pred 4 mjeseca stupila u odnos nisam znala u cemu je rijec pa sam istrazila na ingernetu. Mene samo zanima oo krvarenje koje mi se pojavi. Da li ima veze sa infekcijom?
|
|
20.11.2013. 21:15
Ima veze sa gljivičnom upalom u rodnici i vanjskog spolovila.
|
xtinaxtina59
|
23.11.2013. 11:55
Postovani,
ranije sam imala Candidu koju sam zalecila, ali se ponovo javila kod mene, sada sa muzem planiramo da ostanem u drugom stanju, da li je uopste moguce ostati u drugom stanju sa ovom bakterijom? Koristim lek Lomexin. Bojim se ako ostanem trudna, mozda dete nece biti zdravo... Hvala unapred,
|
|
23.11.2013. 19:25
Kandida nije bakterija već gljivica. Ne smata ostvarivanju trudnoće i terapija iste je dozvoljena u trunoći.
|
Dotty
|
04.12.2013. 22:05
Poštovani, već dulje vrijeme imam problema sa gljivicama, pretpostavljam candidom obzirom na simptome (svrbez, peckanje, bjelkasti iscjedak). Papa test je uvijek uredan. Ginekolog standardno prepisuje vaginalete i kremu (plimycol, canesten) i to bi pomogne na neko vrijeme. Pokušavam paziti na prehranu i imunitet, pijem probiotike.. Trenutno sam u 16.tjednu trudnoće i simptomi se stalno vraćaju unatoč vaginaletama. Željela bih isprobati neko 'prirodno' rješenje tipa ispiranje sodom bikarbonom, kaduljom, cajevac ili sl. pa vas molim savjet sto je od takvih metoda sigurno primjenjivati u trudnoci i na koji način. Hvala.
|
|
05.12.2013. 14:15
Navedene metode su dozvoljene. Savjetujem lokalno korištenje probiotika(Lactogy, Linx itd)
|
senhy
|
10.12.2013. 17:40
Poštovani doktore, već 2 mjeseca imam problem sa upalom, bila sam kod ginekologa i sve kao uredu, samo upala, propisala mi je Neo-Penotran vaginalete medjutim nisu mi bile od pomoci. Koristila sam takodjer Canesten kremu (za vanjsku upotrebu i sa tri aplikatora). Canesten pomogne par dana i onda ponovo, svrbez, crvenilo i iscjedak, se vrati. Da li imate neki savjet?
Lijep pozdrav
|
|
10.12.2013. 22:45
Ako se radi o candidi savjetujem terapiju na usta i terapiju partnera.
|
Studentica94
|
11.12.2013. 10:30
Poštovani...
opet sam dobila candidu, ali ovaj pyt su male stidne usne malo natecene, jako crvene ali nista ne pecka i ne svrbi te je iscjedak bijeli, zamuceni sa pokojom grudicom.
candidu sam par puta lijecila canestenom i sad me zanima preporucate li vi vise canesten, gynofit ili femigel posto su svi u obodnoj prodaj?
te me zanima ima li sto za kupiti bez recepta za oralnu terapiju protiv candide jer mi se stalno vraa?
hvala
|
|
11.12.2013. 15:25
Preparati za oralnu primjenu nisu u slobodnoj prodaji. Probajte sa canestenom ili macmiror vaginaletama.
|
senhy
|
29.12.2013. 14:20
Poštovani doktore
Uzastopno imam problema sa upalom i svrbezom, dijagnoza je Colpitis. Prvi put od doktorice sam dobila Neo Penotran vaginalete i Citeral, drugi put Canesten kremu i Flucon kapsulu. Medjutim ni prvi put, a evo ni drugi put ja ne osjecam nikakvo veliko poboljsanje. Stanje se popravi na dan i onda se ponovo svrbez povrati. Prvi put na Pa Pa testu mi je pisalo da imam mijesanu floru i Gardnerella Vaginalis. Mozete li mi dati neki savjet, da li ima neki gel, vaginalete ili slicno? Jer do ponovnog pregleda kod doktorice moram cekati 7-14 dana.
Hvala Vam puno na odvojenom vremenu i brzim odgovorima
Lijep pozdrav
|
|
29.12.2013. 14:40
Probajte koristiti macmiror vaginalete ili kremu.
Savjetujem da napravite cervikalne briseve.
|
Zerzan
|
03.01.2014. 09:25
Poštovani,
Već duže vrijeme imam problema s upalama. Mjesecima sam imala sljedeće simptome: žućkasti ljepljivi iscjedak, bolove tijekom odnosa, probleme učestalog mokrenja i osjećaj nepotpunog mokrenja. Napravila sam urinokulturu koja je bila negativna nakon čega sam napravila pregled kod ginekologa koji mi je napravio samo papa test i prepisao Dalacin vaginalnu kremu.
Nakon korištenja kreme simptomi su prestali, no javilo se peckanje, svrbež i bolovi prilikom penetracije zbog kojih već mjesecima nisam imala odnose s dugogodišnjim partnerom. Telefonski sam kontaktirala ginekologa koji mi je savjetovao korištenje Canesten kreme kojom sam se mazala 10 dana (i partner se mazao 2 tjedna) te sam nakon menstruacije koristila 3 canesten vaginalete i ponovno se mazala kremom - svrbež je nestao, no peckanje i bolovi prilikom penetracije su još uvijek prisutni što onemogućava seksualne odnose.
Ponovno sam kontaktirala ginekologa koji mi je rekao da je to normalno zato što je pH rodnice u neravnoteži te da se perem Lactogyn sapunom, koristim istoimeni probiotik i čekam da prođe. S obzirom da me ovo sve više frustrira odlučila sam Vas pitati za drugo mišljenje i što mogu učiniti?
Lijep pozdrav i puno Vam hvala unaprijed na odgovoru. Također, isprike zbog podužeg posta.
|
Zerzan
|
03.01.2014. 09:25
Također, napominjem da imam pojačani iscjedak koji je sada bijele boje (karakterističan za kandidijazu).
Hvala.
|
|
03.01.2014. 20:30
Osobno bih napravio cervikalne briseve i terapiju usmjerio prema nalazu istih.
|
Zerzan
|
04.01.2014. 02:15
Poštovani,
S obzirom da sam ginekologa zvala 3 puta i nijednom nije rekao da bi trebalo napraviti bris, a znam da ga ne mogu prisiliti na to, već da se on radi ukoliko doktor vidi potrebu za tim, odlučila sam otići u jednu od obližnjih polinika. Zanima me koju vrstu brisa trebam napraviti s obzirom da se cijene razlikuju te da li je potrebno napraviti test na sve bolesti (tipa klamidija, mikoplazma, ureaplazma itd.) ili samo na određene s obzirom na navedene simptome.
Isprike ukoliko se radi o glupom pitanju i unaprijed hvala na odgovoru!
|