Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.01.2014. 11:25
Ovako najprije sanirajte kandidu. Nakon toga napravite cervikalne briseve.
Svakako bi bilo dobro napraviti sve: aerobe, miko i ureaplasmu i klamidiju.
Ipak bi bilo dobro da zamolite svog ginekologa da isto napravi jer stvarno imate probleme i ne vjerujem da je samo kandida
Uzrok vašim problemima.
|
mrawica
|
10.01.2014. 10:55
Poštovani,
imam 42 g.,i jako sam sklona dobivanju candide.Prije nekoliko mjeseci posjetila sam ginekologa zbog izrazito jakog mliječno-žučkastog iscjetka,bez svrbeža.Propisao mi je Rojazol dvije kutije.Iscjedak se smanjio ali ne do kraja,pa je nakon kontrole propisao Arilin dvije kutije.Nakon Arilina su mi buknule gljivice pa sam kupila Canesten.Otišla na kontrolu iza toga,ginekolog mi je sad propisao Daktarin vaginalete dvije kutije(1 prije a 1 nakon menstruacije).I nakon te terapije sam i dalje osječala da izlazi zrak iz mene (kao pucketanje) pa sam ponovo otišla ginekologu.Međutim on je rekao da sve u redu i da se ne brinem.
3 tjedna nakon toga ponovo sam se sva osula gljivicama i kad sam došla ponovo kod njega rekao mi je da si kupim Multi-Gyn FloraPlus.
U ljekarni su mi rekli da je to samo preventiva,pa sam kupila Vagisan vaginalete.Partner se liječi paralelno kremama i izbjegavamo spolne odnose da bi se izliječila ali 2-3 dana nakon svake terapije iscjedak se počinje pojačavati a to pucketanje iz rodnice stalno prisutno.
|
|
10.01.2014. 11:10
Vjerovatno se ne radi samo o gljivičnoj upali.
Savjetujem da napravite cervikalne briseve.
|
ivana992
|
10.01.2014. 12:30
Poštovani doktore,
U 12. mjesecu sam prvi put počela koristiti Vaginalete te mi je ginekologica rekla da za mjesec i pol dana uzmem jos jednu kutiju i iskoristim ju. U 7. mjesecu 2013. godine sam oralno uzimala tabletu za liječenje candide. No, prije nisam imala nikakav svrbež. Prije 3-4 dana počelo me užasno svrbiti u području ulaska rodnice. Prije mjesec dana sam također imala upalu mjehura te koristila tablete za liječenje. Inače sam spolno aktivna, a dečko se testirao tako da nema nikakvih bolesti. Je li moguće da je to svrbež uzrokovan Candidom iako ga nisam imala prije i što biste mi preporučili da učinim u vezi toga?
|
|
11.01.2014. 02:35
Uzmite Canesten kremu jer se radi o gljivičnoj upali vanjskog spolovila.
|
ivana992
|
11.01.2014. 19:40
Je li mogu Daktarin kremu umjesto?
|
|
11.01.2014. 20:25
Svakako.
|
senhy
|
13.01.2014. 09:55
Postovani
Bila sam kod doktorice, treci put. Ispirala je nekom tekucinom gljivice I propisala Gina Daktanol vaginalete.
Medjutim 4 jutro opet imam svbrez. Da Li smijem koristiti Multy gin gel pored vaginaleta. Da Li je uredu da gljivice nisu jos prosle nakon 4 vaginalete?!
Hvala unaprijed
Lijep pozdrav
|
|
13.01.2014. 19:20
Probajte s multigynom svakako.
|
Malex
|
29.01.2014. 23:15
Poštovani,
imam problema sa iscjetkom koji je bijel, gust i sirast, jako malo me svrbi (otprilike jednom dnevno) nema jaki miris. Da li da koristim vaginalete? I da li se uz vaginalete obicno piju antibiotici?
|
|
30.01.2014. 10:10
Uzmite neki antimikotik.npr. Canesten kroz tru večeri u obliku vaginaleta.
|
Zerzan
|
11.02.2014. 15:25
Poštovani,
kao što sam Vam napisala u jednom od prethodnih postova, već godinu dana imam problema s učestalim upalama. Na početku su simptomi izgledali kao infekcija mokraćnog mjehura (učestalo mokrenje, nokturija) zbog čega sam napravila mikrobiološku pretragu urina koja je bila sterilna te sam pokušala piti tablete brusnice i puno tekućine, no to nije pomoglo.
Nakon nekog vremena javili su se sljedeći simptomi: iscjedak koji je povremeno svijetložućkasti i ljepljivi, a povremeno bijele boje i grudvast, bol prilikom odnosa, svrbež. Bila sam kod ginekologa nekoliko puta i koristila sljedeću terapiju - dalacin vaginalnu kremu, lactogyn oralne tablete, canesten kremu i vaginalete i svaki put bi se simptomi smirili i nakon nekog vremena vratili. S obzirom da pijem yaz tablete, pretpostavljam da su određeni simptomi rezultat kandide.
Savjetovali ste mi da napravim cervikalni bris te sam kontaktirala ginekologa koji mi je rekao da dugogodišnji dečko mora na bris uretre i da ja ne mogu više ništa učiniti. Cervikalni bris mi nije htio napraviti. Dečko je bio na brisu uretre na Mycoplasma hominis, ureaplasma urealyticum i klamidiju i svi nalazi su u redu. Također, prije 3 mjeseca sam napravila papa test koji je isto tako u redu. S obzirom da partnera doktorica ne želi slati na daljnje pretrage, a nekolicina mojih odlazaka ginekologu nisu rješili moj problem zanima me da li imate daljnji savjet za mene?
Razmišljala sam o odlasku u privatnu polikliniku na bris, no problem je cijena i činjenica da ne znam na koje bakterije je potrebno napraviti test s obzirom da smo isključili klamidiju, ureaplasmu i mycoplasmu. Da li možemo isključiti i gardenellu i trihomonas s obzirom da jedan od simptoma nije neugodan miris?
Isprike zbog podužeg posta i unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
11.02.2014. 19:20
Barem napravite briseve na aerobe onda i na trihomonas. To ne košta odviše.
|
ivana992
|
11.02.2014. 21:05
Poštovanidoktore,
već duže vrijeme se lječim od kandide. Nedavno sam imala upalu vanjskog spolovila te sam koristila Daktarin kremu. Također mi je ginekolog prepisao Plymicol vaginalete koje sam koristila 3 dana. No imam dojam da mi se upala vratila te me zanimalo koliko cesto (vremenski razmak) mora biti između korištenja vaginaleta (ovaj put sam planirala kupiti canesten vaginalete na vlastitu ruku)?
|
|
12.02.2014. 09:55
Možete koristiti canesten. Nužna je i terapija partnera.
|
|
12.02.2014. 21:45
Postovani,
moj problem je sljedeci:Tegobe u vidu povremenog osjecaja zarenja u rodnici i srednje gust bijeli rastezljivog iscjedka, bez mirisa su pocele u 7 mj kad sam popila turu antibiotika radi neke upale. U 8 mj sam radila Papa test i nalaz je bio u redu. Kako su se u tom periodu tegobe malo smirile, zaboravila sam ih spomenuti ginekologinji. Svrbeza nema. Zarenje osjecam ujutro prije mokrenja, kad se izmokrim prodje i navecer, preko dana kad sam u pokretu nema zarenja. Koristila sam Lactogyn jednom prije i jednom poslije menstruacije, ali nije pomoglo. Mislite li da se radi o gljivicama i sto preporucate kao terapiju? Zahvaljujem se na odgovoru.
|
Usamljena
|
13.02.2014. 14:35
Imam 36 god. Već tri godine imam problema s vaginalnim svrbežom. Kad sam bila u ginekologice rekla mi je da su to gljivice i rekla mi je da se mažem canesten kremom ali mi to nije pomoglo. Nakon toga mi je dala rojazol pa plimycol kremu, čak i jednokratno kapsulu diflucan ali mi ništa nije pomoglo. Na kraju mi je uzela bris i nalaz je bio u redu. Stvarno ne znam od čega bi mogao biti taj svrbež. Prestala sam se mazati kremama jer ne vidim čemu uzalud mazati kad ne pomaže. Molim vas pomozite. Unaprijed hvala.
|
|
13.02.2014. 17:05
Salamander radi se o gljivicama dakako. Probajte Canesten ili Plimycol vaginaletei kremu izvana.
|
|
13.02.2014. 17:05
Usamljena trebali bi uzimati vaginalete kroz sedam dana. Npr. Rojazol.
|
mrawica
|
16.02.2014. 14:25
Poštovani,
imam 42 g.,i jako sam sklona dobivanju candide.Prije nekoliko mjeseci posjetila sam ginekologa zbog izrazito jakog mliječno-žučkastog iscjetka,bez svrbeža.Propisao mi je Rojazol dvije kutije.Iscjedak se smanjio ali ne do kraja,pa je nakon kontrole propisao Arilin dvije kutije.Nakon Arilina su mi buknule gljivice pa sam kupila Canesten.Otišla na kontrolu iza toga,ginekolog mi je sad propisao Daktarin vaginalete dvije kutije(1 prije a 1 nakon menstruacije).I nakon te terapije sam i dalje osječala da izlazi zrak iz mene (kao pucketanje) pa sam ponovo otišla ginekologu.Međutim on je rekao da sve u redu i da se ne brinem.
3 tjedna nakon toga ponovo sam se sva osula gljivicama i kad sam došla ponovo kod njega rekao mi je da si kupim Multi-Gyn FloraPlus.
U ljekarni su mi rekli da je to samo preventiva,pa sam kupila Vagisan vaginalete.Partner se liječi paralelno kremama i izbjegavamo spolne odnose da bi se izliječila ali 2-3 dana nakon svake terapije iscjedak se počinje pojačavati a to pucketanje iz rodnice stalno prisutno.
Na Vaš savjet tražila sam ginekologa da mi napravi cervikalne briseve i svi nalazi su negativni.Prilikom uzimanja briseva rekao je da se vidi da se gljivica opet počela širiti i nakon uzetih briseva, premazao me iznutra smeđom tekučinom.Candida se za sad nije proširila do vanjskog dijela.
Iscjedak je u zadnjih par dana postao jače žučkasti ali nema nikakvog posebnog mirisa,a pucketanje je i dalje prisutno.Dodatni problem je da sam na međici več sva popucala od stalnog iscjetka.
Moj ginekolog je rekao da ako cervikalni brisevi ništa ne pokažu da je s njegove strane sve u redu.Neznam kome bi se više mogla obratiti za pomoć.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|