Autor
|
Poruka
|
Nina321
|
16.03.2014. 12:15
Postovani doktore, imam 19 god. i nisam imala odnose. Medjutim oko klitorisa su mi se pojavile sitne, pa moze se reci kao bubuljice, bijele boje. Mogu se istisnuti slicno kao pristici. Ponekada se javi bjelicasti iscjedak i gotovo neosjetni svrab i to u periodu pred menstruaciju. I napominjem da se to pojavilo posle uzimanja cetri vrste antibiotika u kratkom vremenskom periodu a koje mi je propisao moj doktor. Zanima me sta bi to moglo biti i da li je potrebno da se obratim ginekologu(do sada nisam posjecivala ginekologa) i sta bi to moglo da bude? Spolno prenosiva bolest ne moze da bude posto nisam imala odnose. Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.03.2014. 16:10
Vjerovatno se radi o vulvitisu uz kandidu.
Probajte canesten lokalno nekoliko dana.
|
lady94
|
21.03.2014. 20:00
Postovani, mozete li mi reci kako da se rijesim kadide prirodnim putem? da li je istina da cesnjak pomaze?
hvala puno
|
|
21.03.2014. 21:50
Prirodnim načinom ne znam. Postoji terapija koja je efikasna.
|
littlesun_j
|
31.03.2014. 01:05
Poštovani, 7.1. dobila sam zadnju mjesečnicu, bila sam na pilulama. Trebala sam započeti s novim cilkusom uzimanja pilula 12.1, međutim nisam iz opravdanog razloga. Od 7.2. sam imala spolne odnose, 6 puta, sa zaštitom i uvijek je dečko završio vani. Međutim, i taj prvi dan odnosa sa zaštitom, primjetili smo bijeložuti, ne znam definirati boju, zrnati icjedak.
Trenutno još uvijek nisam dobila mjesečnicu. Kada nisam bila na pilulama znala sam ne dobiti po 2, 3 mjeseca jer sam jako mršava pa mi ciklus nikada nije bio uredan i na vrijeme. Ne vjerujem u trudnoću jer nemam nikakvih simptoma i uostalom zaštitila sam se i pazila sam.
Zanima me što je to "u meni", naime taj iscjedak (nije komapktan, svako to zrno je kao za sebe) ili što god to bilo, ne izlazi van, već stoji u rodnici i može se prstom očistiti a preko dana imam normalan iscjedak u normalnim količinama... redovno koristim sapun za intimno pranje. Nisam sad neko vrijeme imala to "nešto zrnato" pa se sad evo opet pojavilo. Može li to priječiti dolazak mjesečnice? Ne svrbi me niti boli...
Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.
|
|
31.03.2014. 11:35
Najvjerovatnije se radi o kandidi. Probajte Canesten vaginalete i kremu.
|
enda
|
20.04.2014. 11:55
Postovani,
Imala sam prvi spolni odnos prije 7 dana, nakon toga sve je bilo uredu. Nakon toga imali smo jos jednom, medjutim poslije toga su se pojavili svi simptomi Candide (sirast iscjedak, svrab, peckanje). Da li da uzmem u apoteci Canesten kremu ili? Treba mi savjet, hitno. Unaprijed hvala.
|
|
20.04.2014. 22:45
I kremu za izvana i tri večeri vaginalete.
Također i terapija partnera.
|
salen
|
21.04.2014. 11:00
Poštovani, Prije godinu dana supruga mi je imala candidu koja se manifestovala vaginalno. Nakon nekog vremena i ja sam dobio na spolnom organu oštećenja uzrokvana candidom. To smo privremeno sanirali canestenom. Posle toga ja imam ogrmnih problema poput glavobolje, alergijskih reakcija, problema želudca, vrtoglavica, povremenog svraba na polnom organu, gušenje, hasmatične napade u noći, i još mnogo drugih simptoma. išao sam na sve pretrage od ergometrije ,endoskopije , pretraga krvi, alergotestova, pluća (čak sam ležao na klinici za plućne bolesti tri dana nakon čega su mi rekli da su pluća ok), itd.. Moje pitanje da li postoji mogućnost da ove probleme pravi candida? Hvala
|
|
21.04.2014. 17:15
Naravno da ne.
|
AndreaMaani
|
13.05.2014. 11:30
Postovani, do prije dva tjedna pila sam Klavocin antibiotike zbog upale grla. Nedugo nakon zavrsetka jednotjedne terapije pojavio mi se svrbez te crvenilo i blago peckanje na spolovilu. Nisam odmah uzela Canesten kao sto inace uradim pa mi se situacija smiri nego prije dva dana. Je li to dovoljno ili trebam otici na pregled ili po vaginalete? Situacija se malo poboljsala ali simptomi su i dalje prisutni. Napominjem da ne stavljam aplikator u rodnicu vec samo namazem "izvana". Hvala unaprijed
|
|
14.05.2014. 01:05
Mažete izvana i obvezno stavljajte u rodnicu vaginalete ili kremu tri večeri.
|
marija989
|
17.05.2014. 09:10
Poštovani doktore,zanima me, nakon tri noći korištenja vaginaleta canesten smije li se imati spolni odnos odmah dan ili dvaposlje završetka uzimanja istih?
I još jedno pitanje nevezano uz to, ako je dečko svršio u mene a redovito već godinu dana pijem kontracepciju mogu li ostati trudna?
unaprijed hvala na odgovoru!!
|
|
17.05.2014. 23:10
Možete imati odnos drugi dan po prestanku terapije.
Neće doći do trudnoće ako redovito uzimate kontracepciju.
|
julia55
|
22.05.2014. 09:15
Poštovani,
nedavno sam osjetila lagan svrbež oko ulaza u rodnicu te anusa. Koristila sam canesten kremu tjedan dana, zatim vaginalete ali nije pomoglo. Zatim sam dobila povremene bolove u donjem dijelu trbuha, jajnicima te leđima . Svrbez je skoro pa i nestao ali i dalje osjećam bolove, također slabost i umor . Što preporučate ?
Hvala
|
|
22.05.2014. 23:00
Bol u trbuhu nema veze sa svrbežom i iscjetkom.
Sugeriram uzv pregled da se ustvrdi uzrok boli.
|
šarena777
|
23.05.2014. 23:55
Poštovani, koliko je pouzdan test na Candidu sa slinom u čaši vode? Da li se iz toga može uopće vidjeti Candida. Našla sam puno članaka o tome. Ne znam kako se inače Candida utvrdi kod doktora pomoću nalaza?
Oprostite ako postavljam pitanje na krivi dio foruma.
Nisam sigurna radi li se o crijevnoj ili vaginalnoj. Zasada se javi iscjedak, više vodenasti u vrijeme ovulacije. Ne znam da li je riječ o Candidi. Javlja se par puta dnevno, obilniji nego inače jer zahtijeva čestu promjenu rublja.
Popraćeno bolovima u donjem dijelu leđa i zdjelice, umorom.....
Ne znam da li se radi o običnoj prehladi?
LP
|
|
24.05.2014. 23:40
Savjetujem da otiđete na pregled sa se vidi. Ginekolozi je dokazuju po tipu iscjetka koji je grudast i sirast, mrvičast, ili se napravi nativni mirkoskopski preparat.
|
šarena777
|
25.05.2014. 00:25
Hvala na odgovoru.
|
|
25.05.2014. 12:20
Molim.
|