Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

cybermedkorisnik

27.05.2014. 14:55

Poštovanje, unaprijed se ispričavam ako upadam na krivu temu. Danas sam bila na ginekološkom pregledu, ustavnovljena mi je trihomonijaza (bar mislim da mi je to doktorica rekla, jer ju nisam baš najbolje razumijela zbog gužve u ordinaciji) Propisala je oralnu terapiju tabletama i meni i partneru i vaginalete. Da li je to učinkovita i da li će izlječiti infekciju? Koliko je opasna infekcija sama po sebi? Papa test nisam mogla raditi jer mi je menstruacija taman prestala. Planiram ga raditi nakon terapije. Možete li mi pobliže objasnit o čemu je riječ i koliki je postatak izlječenja i vraćanja infekcije? Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2014. 18:05

Vjerovatno se radi o terapiji metronidazolom. Ako popijete vi i partner terapiju na usta uz kod vas i vaginalete izlječenje je stopostotno.

AnaAnci

31.05.2014. 12:50

Imala sam kandidu koju sam izlecila, ali se opet vratila, samo sto je sada mali broj, a pre je bila masa. Pre sam dobijala menstruaciju na 30 dana, a sada na 27-28 dana. Medjutim, meni se tokom menstruacije pojavljuje braon sekret, a po zavrsetku menstruacije imam braon-crni sekret nedelju dana. Da li ne to zbog kandide ili ne? Seksuani odnosi su mi bezbedni i nisam trudna.

31.05.2014. 15:40

Dakako da nije od kandide. Sugeriram pregled i UZV.

Ivana6

31.05.2014. 15:40

Postovanje!
Vec par dana imam crvenilo dolje i lagan svrbez. Iscedak je bijel i nekada se mrvi.
Problem je pri seksualnom odnosu jer imam peckanje i nakon odnosa
Prema simptomima je candida al danas sam vidjela kao malo pristic izmedju usne i klitorisa.
Po internetu pricaju o hpv-u odma a ja tek mogu za 3 dana kod ginekologa. Molim vas za savjet i dal je nesto opasno. Hvala!

AnaAnci

31.05.2014. 16:05

Ako nije od kandide, od cega moze biti? Da li je opasno
?

31.05.2014. 19:45

Ana Anci moguća je od upel, ciste, endometrioze, difunkcijsko krvarenje itd.

Ivana, smetnje su od kandide.A prištić zaista ne znam. Za tri dana kad idete na pregled uvidjet će se o čemu se točno radi.

AnaAnci

Doktore, moram napomenuti da sam i.pre imala takav braonkasto-crn sekret dok sam imala masu kandide i da mi je po zavrsetku terapije i izlecenja to prestalo. Pozdrav

31.05.2014. 22:00

Odgovorio sam što mislim o vašem problemu.

cybermedkorisnik

02.06.2014. 17:05

Poštovanje, pisala sam vam već u vezi trihomonndijaze.. privodim terapiju vaginaletama kraju, včeras je zadnja. sve je bilo ok. Nema crvenila, nema nadraženost, iscjedak nema mirisa.. ali, konstantno osjećam čudan (ne znam kako bi bolje opisala osjećaj) osjećaj i to u predjlu klitorisa.. osjećaj ne prolazi. već par dana je tu. Da je to povezano s bolešću ili? Hvala vam unaprijed na odgovoru.

02.06.2014. 23:15

Povezano je. Probajte uzeti macmiror kremu i mazati izvana.

cybermedkorisnik

03.06.2014. 16:30

Nisam u mogucnosti prije iduceg tjedn otic po macmiror, da li mlze canesten krema? Molim vas doktore da mi kazete, da li mi opet treba ginekoloski pregled, vaginalete i sve iz nova?

03.06.2014. 18:10

Probajte premda mislim da bi macmiror bio rješenje za vas.

cybermedkorisnik

03.06.2014. 18:40

Ok, nabavit cu kremu cim prije. Možete li samo još reć da li tim završavam sve ili je ovo znak da se infekcija vraća nazad?

cybermedkorisnik

04.06.2014. 00:05

I poštovani doktore, još me zanima ovo: Kako sam završila terapiju tabletama i vaginaletama i ja i partner, da li sad možemo ponovo imati seksualne odnose?

04.06.2014. 00:10

Rješit ćete tvar na duže vrijeme.

cybermedkorisnik

16.06.2014. 12:05

Postovani doktore. Evo mene opet s trihomonasom. Mazala sam macmiror kremom kako ste mi preporucili, osjecaj se vrati samo nakon mokrenja. Medjutim, osjecam sve cesce osjecam pecenje rodnice i iscjedak je gust, bijelo-zuckast, nekad se mrvi. Ginekologica mi je na odmoru, tako da ne mogu do nje. Mozete li mi rec o cemu je rijec i da li mogu sama primjenit neku terapiju?

16.06.2014. 22:20

Još canesten kroz tri večeri vaginalete.

Jovana994

23.06.2014. 10:15

Postovani doktore, trebam pomoc. Imala sam problema sa onom bart. zlijezdom i vulvovaginitsom. Zlijezdu sam izlijecila ali mi se problem sa vulvovaginitisom vratio, meni je doktorica preporucila Canesten mast da mazem spolja. Sta sad da radim,da li da opet mazem kremom ili je potrebno nesto drugo? Nemam nikakav neobican iscjedak, samo mi je koza od rodnice do anusa crvena i ima kao ranice. Da li su bas potrebne samo te kreme i koliko da mazem ako jesu? Hvala vam puno.

Nazad
1 ... 25 26 27 28 29 30 ... 62
Naprijed