Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Mikaa2

19.06.2015. 21:50

Poštovani!
Vec 2 meseca imam candidu, imala sam pojacani sekret neprijatnog mirisa, peckanje, svrab, bol pri mokrenju, bol pri odnosu, pogotovo kada preba da dobijem, bila sam na ginekološkom pregledu i doktorka mi je preporucila Macmimor complex i to sam koristila nedelju dana, a onda mi rekla ako mi se opet pojave simptomi da produzim terapiju jos nedelju dana sto sam i to uradila, takodje rekla da mi je to sigurno zbog imuniteta, onda sam opet kontaktovala doktorku povodom istog problema tada mi je rekla da koristim Polygynax dve nedelje, i skoro sam zavrsila s tom terapijom i sada je poceo opet svrab, peckanje i sekret ali ne toliko kao ranije, npr danas nemam te simptome, a sutra imam i sve tako, ne znam da li ce to samo od sebe da prodje jer ja stvarno vise ne znam sta da radim, imam 24 god i nikada nisam imala probleme, takodje mi je doktorka napomenula da nije to prenosivo, nakon tusiranja mi je mnogo bolje, sta mi vi preporucujete? Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2015. 13:15

Probajte Canesten nekoliko dana a ako en bude bolje treba napraviti cervikalne briseve.

Mikaa2

20.06.2015. 14:50

Jel canesten vaginalete ili? Koliko dugo mogu da ih koristim? Pa ja sam to radila pre dva meseca, jel potrebno opet?

20.06.2015. 17:25

Probajte Canesten vaginalete tri večeri a s kremom se mažite izvana nekoliko dana. Nakon toga uzimajte probiotike tipa Linex lady ili nešto slično lokalno kroz nekoliko tjedana. Promjenite način prehrane, izbacite rafinirane ugljikohidrate i sl.

Job

22.06.2015. 12:55

Poštovani

Dobila sam gljivicnu infekciju 16.06 i lijecila sam canesten vaginaletama i kremom. Naime peckanja i svrbezi vise nema, jos je malo nabubreno i crveno, da i dalje mazem canesten kremom ? jeli ce to proci ?

22.06.2015. 19:20

Mažite kremom još nekoliko dana.

Job

22.06.2015. 22:40

Hvala Vam na odgovoru...dali se moze imati spolni odnos dok ne prode ?

Mikaa2

22.06.2015. 23:25

Poštovani
Kupila sam Canesten vaginalete, jel to mora da se ubacuje s onim aplikatorom? I takodje sam kupla kremu koja takodje sadrži tri aplikatora, jel nju samo da mazem spolja ili ?

23.06.2015. 18:50

Job, bolje ne.

23.06.2015. 18:50

Morate ih koristiti s aplikatorom. Dakle svaku večer unesite po jednu punjenje aplikatora. S istom kremom možete se namazati izvana.

Mikaa2

23.06.2015. 22:15

Jel i kremu ubacujem u vaginu s onim aplikatorom ili se samo mazem s njom vani nisam razumela? I koliko dugo da se mazem tom kremom?

24.06.2015. 10:15

Kremu stavljajte s aplikatorom u rodnicu a izvana mažete spolovilo bez aplikatora s istom kremom.

Mikaa2

27.06.2015. 01:00

Samo da vam se zahvalim na savetima, iskoristila sam vaginalete i kremu nadam se da necu opet imati probleme, samo mi recite posto idem na more ako se kojim slicajem opet vrate simptomi da li smem da se kupam ?

27.06.2015. 21:15

Kupajte se.

tonckica7

13.07.2015. 22:20

Poštovani, trenutno sam na terapiji Visanne hormonalnim tabletama. Prije tri tjedna sam po prvi put dobila gljivicnu infekciju (izlijecena Canestenom). Ali nakon dva tjedna se ponovila, i sada ne prolazi bol i pecenje je grozno. Napominjem da nagadjam da je gljivicna jer je prvi put bilo slicno ali dosta slabije i proslo od Canestena. Iscjedak bas i nemam samo svrbez bol i peckanje.
Da li je sve to jedna od nuspojava hormona i cime da je probam izlijeciti? Jos tri tjedna mi traje terapija, i ne bi je volila prekidati ali ovo je zaista neizdrzivo.
Unaprijed hvala.

14.07.2015. 23:10

Javite se ginekologu za malo dužu antimikotsku terapiju.

Job

17.07.2015. 13:05

Poštovanje !

Prje mjesec dana nakon menstruacije dobila sam gljivicnu infekciju i ljecila sam sa canesten vaginaletama i kremom i proslo je , bilo je sve u redu i sada opet nakon menstruacije pojavilo se crvenilo i zna biti mali zuckasti iscjedak , ali nije toliko jako ko prije i ne pece me , ponekad malo zna zasvrbit , ali nije jako ..
sto da radim ?
ostalo mi je jos malo kreme od proslog puta pa sada opet mazem..
jel ce proci ?
hvala unaprijed

18.07.2015. 00:10

Mažite svakako i koristite Canesten vaginalete.

ivaana30

20.07.2015. 20:05

Postovani,
trenutno sam u 39. tjednu trudnoce, tocnije 38+5. Na posljednjem pregledu receno mi je cerviks prohodan za prst do ovoja i glavice. Do prije dva tjedana sam po preporuci svog ginekologa koristila Rojazol vaginalete preventivno svaku 3-4 vecer, nakon sto su se pojavile prvi puta gljivice u 20.tjednu koje sam rijesila sedmodnevnom trrapijom. U 37.tjednu mi je rekao da vise ne trebam. Primjecujem malo pojacaniji bijelkasto zuckasti sluzavi iscjedak neko vrijeme, a isto vidljivo je na ulazu rodnice, te lagano povremeno peckanje. Trebam li nastaviti terapiju Rojazol vaginaletama, s obzirom na stanje cerviksa ili preporucate nesto drugo i koliko cesto?

20.07.2015. 23:35

Koristite vaginalete svaku drugu večer.

Nazad
1 ... 31 32 33 34 35 36 ... 62
Naprijed