Autor
|
Poruka
|
Mikaa2
|
19.06.2015. 21:50
Poštovani!
Vec 2 meseca imam candidu, imala sam pojacani sekret neprijatnog mirisa, peckanje, svrab, bol pri mokrenju, bol pri odnosu, pogotovo kada preba da dobijem, bila sam na ginekološkom pregledu i doktorka mi je preporucila Macmimor complex i to sam koristila nedelju dana, a onda mi rekla ako mi se opet pojave simptomi da produzim terapiju jos nedelju dana sto sam i to uradila, takodje rekla da mi je to sigurno zbog imuniteta, onda sam opet kontaktovala doktorku povodom istog problema tada mi je rekla da koristim Polygynax dve nedelje, i skoro sam zavrsila s tom terapijom i sada je poceo opet svrab, peckanje i sekret ali ne toliko kao ranije, npr danas nemam te simptome, a sutra imam i sve tako, ne znam da li ce to samo od sebe da prodje jer ja stvarno vise ne znam sta da radim, imam 24 god i nikada nisam imala probleme, takodje mi je doktorka napomenula da nije to prenosivo, nakon tusiranja mi je mnogo bolje, sta mi vi preporucujete? Hvala unapred.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.06.2015. 13:15
Probajte Canesten nekoliko dana a ako en bude bolje treba napraviti cervikalne briseve.
|
Mikaa2
|
20.06.2015. 14:50
Jel canesten vaginalete ili? Koliko dugo mogu da ih koristim? Pa ja sam to radila pre dva meseca, jel potrebno opet?
|
|
20.06.2015. 17:25
Probajte Canesten vaginalete tri večeri a s kremom se mažite izvana nekoliko dana. Nakon toga uzimajte probiotike tipa Linex lady ili nešto slično lokalno kroz nekoliko tjedana. Promjenite način prehrane, izbacite rafinirane ugljikohidrate i sl.
|
Job
|
22.06.2015. 12:55
Poštovani
Dobila sam gljivicnu infekciju 16.06 i lijecila sam canesten vaginaletama i kremom. Naime peckanja i svrbezi vise nema, jos je malo nabubreno i crveno, da i dalje mazem canesten kremom ? jeli ce to proci ?
|
|
22.06.2015. 19:20
Mažite kremom još nekoliko dana.
|
Job
|
22.06.2015. 22:40
Hvala Vam na odgovoru...dali se moze imati spolni odnos dok ne prode ?
|
Mikaa2
|
22.06.2015. 23:25
Poštovani
Kupila sam Canesten vaginalete, jel to mora da se ubacuje s onim aplikatorom? I takodje sam kupla kremu koja takodje sadrži tri aplikatora, jel nju samo da mazem spolja ili ?
|
|
23.06.2015. 18:50
Job, bolje ne.
|
|
23.06.2015. 18:50
Morate ih koristiti s aplikatorom. Dakle svaku večer unesite po jednu punjenje aplikatora. S istom kremom možete se namazati izvana.
|
Mikaa2
|
23.06.2015. 22:15
Jel i kremu ubacujem u vaginu s onim aplikatorom ili se samo mazem s njom vani nisam razumela? I koliko dugo da se mazem tom kremom?
|
|
24.06.2015. 10:15
Kremu stavljajte s aplikatorom u rodnicu a izvana mažete spolovilo bez aplikatora s istom kremom.
|
Mikaa2
|
27.06.2015. 01:00
Samo da vam se zahvalim na savetima, iskoristila sam vaginalete i kremu nadam se da necu opet imati probleme, samo mi recite posto idem na more ako se kojim slicajem opet vrate simptomi da li smem da se kupam ?
|
|
27.06.2015. 21:15
Kupajte se.
|
tonckica7
|
13.07.2015. 22:20
Poštovani, trenutno sam na terapiji Visanne hormonalnim tabletama. Prije tri tjedna sam po prvi put dobila gljivicnu infekciju (izlijecena Canestenom). Ali nakon dva tjedna se ponovila, i sada ne prolazi bol i pecenje je grozno. Napominjem da nagadjam da je gljivicna jer je prvi put bilo slicno ali dosta slabije i proslo od Canestena. Iscjedak bas i nemam samo svrbez bol i peckanje.
Da li je sve to jedna od nuspojava hormona i cime da je probam izlijeciti? Jos tri tjedna mi traje terapija, i ne bi je volila prekidati ali ovo je zaista neizdrzivo.
Unaprijed hvala.
|
|
14.07.2015. 23:10
Javite se ginekologu za malo dužu antimikotsku terapiju.
|
Job
|
17.07.2015. 13:05
Poštovanje !
Prje mjesec dana nakon menstruacije dobila sam gljivicnu infekciju i ljecila sam sa canesten vaginaletama i kremom i proslo je , bilo je sve u redu i sada opet nakon menstruacije pojavilo se crvenilo i zna biti mali zuckasti iscjedak , ali nije toliko jako ko prije i ne pece me , ponekad malo zna zasvrbit , ali nije jako ..
sto da radim ?
ostalo mi je jos malo kreme od proslog puta pa sada opet mazem..
jel ce proci ?
hvala unaprijed
|
|
18.07.2015. 00:10
Mažite svakako i koristite Canesten vaginalete.
|
ivaana30
|
20.07.2015. 20:05
Postovani,
trenutno sam u 39. tjednu trudnoce, tocnije 38+5. Na posljednjem pregledu receno mi je cerviks prohodan za prst do ovoja i glavice. Do prije dva tjedana sam po preporuci svog ginekologa koristila Rojazol vaginalete preventivno svaku 3-4 vecer, nakon sto su se pojavile prvi puta gljivice u 20.tjednu koje sam rijesila sedmodnevnom trrapijom. U 37.tjednu mi je rekao da vise ne trebam. Primjecujem malo pojacaniji bijelkasto zuckasti sluzavi iscjedak neko vrijeme, a isto vidljivo je na ulazu rodnice, te lagano povremeno peckanje. Trebam li nastaviti terapiju Rojazol vaginaletama, s obzirom na stanje cerviksa ili preporucate nesto drugo i koliko cesto?
|
|
20.07.2015. 23:35
Koristite vaginalete svaku drugu večer.
|