Autor
|
Poruka
|
Anastazija5
|
22.07.2015. 22:00
Poštovani,
zanima me može li se Candida izlječiti samo uporabom kreme, ne i vaginaleta?
Zahvajujem
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
23.07.2015. 00:35
Ne jer je u većini slučajeva uzrok upale u rodnici a ne izvana.
|
leamar
|
26.07.2015. 13:40
Poštovani,
u posljednjih godinu i pol dana imala sam problema s candidom i to kroničnom. Nakon niza terapija, prije 4 mjeseca uspješno sam je izliječila. I dalje su bili prisutni simptomi iscjetka i svrbeža pa me ginekolog poslao na dodatne pretrage (trihomonas, aerobi, ureaplasma). Nalaz je bio pozitivan na ureaplasmu pa sam se liječila. Nakon toga, ponovljene su mi pretrage te su svi nalazi (i aerobi i ureplasma) bili negativni. Međutim, i dalje sam imala simptome osjetljivosti vagine, svrbeža i bijelog iscjetka pa sam posumnjala na candidu. Prije 3 tjedna doktor mi je napravio bris na bakterije, aerobe, ureplasmu i chlamydia trachomatis, no svi su nalazi negativni. Ja i dalje imam simptome candide, ali nalaz je negativan i sad ne znam u čemu je problem. Je li moguće da mi se javila preosjetljivost vagine? Doktor mi je na godišnjem pa Vas molim za bilo kakav savjet jer mi je i dalje vagina nadražena i svrbi.
Srdačan pozdrav.
|
|
26.07.2015. 19:20
Sugeriram obdnovi vaginalne flore npr. Linex lady comfort 2x na tjedan .
|
Johannica
|
04.08.2015. 00:20
Pozdrav, već mjesecima imam problem s gustim sirastim vaginalnim iscjetkom koji je nekad popraćen svrbežom. U pravilu se javlja 3-4 dana nakon završetka menstruacije te nestane oko tjedan dana prije. Nekada posve izostane cijeli mjesec, a često je popraćen bolnim i neugodnim nadimanjem abdomena (laički opisujem osjećaj kao da mi natiču jajnici). Još jedan detalj, u dane kada je iscjedak jak mi vagina iznutra na dodir djeluje nakako "hrapavo i osušeno". Bila sam kod svog ginekologa nekoliko mjeseci nakon što je to počelo, nalazi su bili uredni, jajnici također uredne veličine itd. Probala sam liječenje Canesten vaginaletama i kremom, u pravilu bi pomoglo na neko kraće razdoblje, ali bi se onda vratilo. Imam stalnog partnera kojemu se infekcija nije očitovala do nedavno kada se pojavila u obliku ljuštenja kože penisa. Sada oboje planirano koristiti neku kremu, ali zanima me neko trajnije rješenje... Hvala na pomoći.
|
|
04.08.2015. 19:35
Savjetujem dužu terapiju vaginaletama i mazanje izvana kod vas i partnera 5 dana.
Ako se vraća u obzir dolazi i terapija na usta. Nakon antimikotskih vaginaleta probajte s probioticiam duže vrijeme.
Imate na našim stranicama sve o tome. Linex lady comfort 2x na tjedan ili na usta duže vrijeme pa će smetnje nestati i neće se duže vraćati.
|
Johannica
|
05.08.2015. 08:00
Hvala na odgovoru. Pitala bih još samo imate li kakvu preporuku kome otići na pregled i pretrage, a da nije privatnik? Kod svog ginekologa uglavnom čekam mjesec dana na pregled, a ove smetnje mi postaju nepodnošljive jer se od jutros bol u abdomenu pojačala.
|
|
05.08.2015. 22:35
Nažalost svugdje se čeka. probajte s navedenom terapijom a ako ne bude uspjeha, svome ginekologu. Nikom drugome.
|
andry99
|
13.08.2015. 20:05
Postovani,
nakon koristenja vaginaleta ,vagisan myko kombi i klavocin bid pojavio mi se smjedjkast iscjedak i svrbez. Prestala sam koristiti myko kombi, zanima me kako da se rijesim ovog problema ?
|
|
14.08.2015. 19:50
Savjetujem dužu terapiju lokalno uz primjenu antimkotika npr. Gynodaktarin, Rojazol vaginalete. Uzimajte probiotike sada a trebali ste iz uzimati i tijekom uzimanja antibiotika.
Imate na našim stranicama reklamu za Linex lady pa si malo pročitajte za ubuduće.
|
drnina
|
27.08.2015. 18:25
Poštovani,
pijem malo više od godinu dana Diane-35, ali sam pre dve nedelje saznala da imam Candidu. S obzirom da su mi sve vrste šećera zabranjene, a danas sam videla da u Diane-35 ima i laktoze i saharoze, da li je potrebno da prekinem sa kontracepcijom ili to nisu velike količine koje pospešuju Candidu?
Ako smetaju za uklanjanje Candide, da li mogu odmah da prekinem sa njihovom konzumacijom? Ili je bolje da popijem ceo blister (još nekih desetak pilula)?
Hvala unapred na odgovoru,
Pozdrav.
|
|
27.08.2015. 22:35
Uzmite blister do kraja. Koristite terapiju za kandidu lokalno u rodnici i izvana. Ne trebate prekidati terapiju Dianama.
|
Mikaa2
|
29.08.2015. 12:25
Poštovani
I dalje imam problem sa candidom, vec sam vam pisala preporucili ste mi vaginalete canesten i kremu takodje i LINEX Lady pre skoro mesec dana, to sam koristila i bilo mi je mnogo bolje, posle nekog vremena mi se opet javili simptomi pa sam koristila nedelju dana Polygynax i opet mi je bilo bolje, sad imam skoro i normalan sekret napokon ako vec mogu tako da kazem naspram onoga sto sam imala vec 4 meseca, sada mi se samo javljaju simptomi u drugoj polovini meseca kada treba da dobijem tad imam malo pojacani sekret, zuckaste boje, nije neprijatnog mirisa sto je i bio, i spolja svrab po malo, i ti simtomi mi se javljaju samo nekoliko dana npr danas imam ti siptomi pa dva dana ne i tako, izbegavam odnos jer osecam po malo bol. Malo sam pojacala imunitet sad i slatko kad jedem ne smeta mi a ranije mi je bas mnogo to uticalo na candidu. Citala sam za prirodno lecenje sa cesanj luka sta vi mislite o tome, koliko je to korisno? Jel mislite naspram ovoga sto sam vam sve ispricala da se candida povlaci ili sta vec? Sta mi vi preporucujete i savetujete?
Pozdrav
|
|
29.08.2015. 18:05
Možete koristiti prirodne preparate. Mislim da se povlači. Svaki mjesec pred menstruaciju možete rabiti Linex lady do menstruacije.
|
Mikaa2
|
31.08.2015. 20:50
Svaki mjesec pred menstruaciju možete rabiti Linex lady do menstruacije. Ja se izvinjavam ovo "raditi" sto ste napisali..jel ste mislili da pijem Linex lady? I jel treba da koristim jos uvek vaginalete i ako treba koje, kupila bih opet kremu vani da mazem samo mi recite koju?
|
|
31.08.2015. 21:20
Linex laday comfort dva komada. Dakle svako četvrto večer. Započnite tjedan dana prem menstruaciju i stavite ih svaku četvrtu večer u rodnicu.
Kremu možete uzeti Canesten.
|
Ashimi
|
31.08.2015. 22:50
Postovani,na temelju papa testa koji je dobar,ginekolog ustanovio da imam gljivice i dao mi gyno-dactarin vaginalete.Nisam imala nikakve simptome prije tih tableta,a nakon koristenja dactarina,pojavili su se svi simptomi gljivicai to jako.Zanima me dal je moguce da papa nalaz nije bio dobro napravljen pa su te tablete poremetile vag.floru ? Inace sam rodila prije par mjeseci i dojilja sam.Hvala na odgovoru.
|
|
01.09.2015. 18:35
Ginekolog vam je dao terapiju na osnovu nalaza PAPA testa.
Sugerirram Linex lady comfort 2x na tjedan i stvar će se popraviti a flora normalizirati.
|
Sandra123
|
04.09.2015. 23:45
Pozdrav postovani. Vec mozda 2 mjeseca imam pojacan isjecak. Kada sam na wc solji on bukvalno sipa, lije iz mene. Neobican je, blijedo narandzast, a nekad ima i neke grudvice bijele. Primjetila sam neki dan da mi se vagina, koza oko nje crveni, uzasno me svrbi, iritira. I na sluzokozi izmedju vagine i anusa se pojavila rana neka, kao ogrebotina (ne znam kako bih to drugacije opisala) i kad se brisem papirom bude malo krvi od tog. Da li je kandida upitanju?Da li zbog te rane smijem da ispiram sodom bikarbonom dole jer sam citala da od toga prolazi. Koji jos prirodni lijek da primjenim? Da li je ovo opasno? Mnogo sam se zabrinula. Pozdrav. Hvala
|
|
05.09.2015. 22:10
Nikakva soda bikarbona. Što vam je. Uzmite za početak Canesten vaginalete kroz tri večeri i Canesten kremu te mažite spolovilo više puta dnevno izvana.
Nakon Canestena sugeriram korištenje LInex lady comforta dva puta na tjedan u rodnicu.
|