Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

ketty3

19.10.2015. 14:20

Poštovani, što biste mi mogli preporučiti za liječenje kandidijaze?
Nešto osim canestena jer sam od njih jedanput imala neko čudno krvarenje pa se bojim opet započeti terapiju s njima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.10.2015. 22:35

Neki od antimikotika, no jedini koji možete uzeti bez recepta je Canesten.

matej17

20.10.2015. 11:05

Dobar dan doktore,vidim da tema nije vezana za ovo,ali mi treba hitan odgovor,a vidim da je aktivna.
Djevojka mi je dobila menstruaciju 11.10.,a završila joj je 16.10. Tri dana poslije toga smo imali spolni odnos bez zaštite,osjetio sam da trebam svršit,stao sam,izvadio ali već je bilo po glaviću sperme,kada sam pogledo kod nje,bilo je i kod nje.Nešto smo obrisali papirom što se vidilo na oko.Međutim ne znam da li je nešto bilo unutra.Svaki mjesec dobija menstruaciju oko 15.-tog.Sada ne znam da li su bili plodni dani ili vrijeme te ovulacija,jer se ne razumijem.Pa ako možete da mi pomognete i reknete da li je u tom periodu moguća trudnoća ukoliko je nešto sperme završilo u njoj.Hvala unapred.

em_6

20.10.2015. 15:40

Poštovani, bila sam na pregledu kod ginekologa i ustanovio je da imam gljivicnu infekciju i neke bakterije pa mi je preporucio macmirror vaginalete. Nakon sto sam ih iskoristila, dosta sam se bolje osjecala pa sam bila na pregledu gdje je ustanovio da se dosta smanjila ali nije skroz prosla, i onda mi je prepisao lactogyne vaginalete koje sam iskoristila i nakon kojih mi se pojavio svrab i crvenilo (moguce da je crvenilo nastalo nako nesvjesnog cesanja tokom noci). Povremeno se ispiram mlakom vodom i sodom bikarbonom. Sada ja vjerujem da se vratila gljivicna infekcija pa me interesuje bil mogla bez posjete doktoru uzeti canesten vaginalete ili eventualno kremu. Lijep pozdrav i hvala unaprijed na odgovoru.

20.10.2015. 22:00

Matej trudnoća je moguća. Trebala je uzeti pilulu za dan poslije.

20.10.2015. 22:00

Em 6 možete krenuti s Canesten kremom i vaginaletama.

Osjecanka

21.10.2015. 10:35

Postovani, prije malo vise od tjedan dana dobila sam svrbez i bol pri mokrenju. Prvo sam koristila canesten kremu i vaginalete sto mi nije pomoglo, nakon toga mi je ginekologinja prepisala rojazol krema i vaginalete sto mi isto nije pomoglo. Sada sam vec dobila gnojne ranice na stidnim usnama a svrbez i bol se jos nisu povukli. Papa test mi je uredan, partner nema nikakve simptome i nije zarazen. Nosim pamucno rublje. Mozete li mi savjetovati sto dalje ciniti jer su ranice uzasno bolne? Hvala unaprijed

22.10.2015. 00:10

Javite se na pregled ginekologici da isključi da se ne radi o genitalnom herpesu.

mrs.md

29.10.2015. 10:10

Poštovani, nekoliko mjeseci sam imala problema s gljivičnom infekcijom, liječila sam ju Canestenom, međutim ona se stalno vraćala. Otišla sam ginekologu i on mi je dao Rojazol vaginalete i Plimycol kremu, od tada je prošlo dva tjedna i nemam više nikakvih simptoma infekcije, ali još uvijek se mažem kremom. Bila sam na kontroli i ginekolog je rekao da mi je još malo crveno i iziritirano te mi dao Medazol vaginalete. Nije mi jasno zašto sam ih dobila, pogotovo jer imam problema s candidom i vjerujem da će mi se od njih opet vratiti. Ne znam da li da ih uopće koristim ili ne, što mi savjetujete? Hvala Vam unaprijed, lijep pozdrav

29.10.2015. 14:50

Poslušajte ginekologa. Ako vidi upalu onda je treba i dalje liječiti. Rijetko je upala rodnice samo gljivična, obično tu ima i bakterija koje se ne izliječe Canestenom.

Ankica23

30.10.2015. 15:45

Postovani, imala sam upalu mokracnih kanala prije dvije sedmice, poslije toga javio se svrbez i peckanje stidnih usana. Mjesecnicu treba da dobijem za 3 dana, ali nikakvih simptoma nema da ce ista doci, inace uvijek 10 dana prije mjesecnice imam bolne i osjetljive grudi. Zanima me da li je ovaj svrbez povezan s tim?

30.10.2015. 21:05

Nije.

Ankica23

31.10.2015. 10:55

Izvinite sto vas obasipam pitanjima, mislila sam u prethodnoj poruci pitati da li moze upala mokracnih kanala ili infekcija uzrokovati izostanak mjesecnice? Hvala.

31.10.2015. 18:50

Može.

Kika_93

05.11.2015. 00:20

Postovani doktore,
Imam dijagnosticiran genitalni herpes. Svaki put mi se manifestira na drugaciji nacin. Prvi put su mi bili kao neki prorezici (krastice) unutar velikih usana, skoro pa se nije ni vidjelo u pocetku, a bol je bila neopisiva, jedva sam hodala, drugi put su mi se pojavile neke bubuljice kao ubodi komaraca po cijelom rubu usana, u zadnje vrijeme mislim da je samo crvenilo. Zanima me vase misljenje, je li to stvarno herpes i je li on moguc iskljucivo spolim putem jer su mi se peckanje i bol pojavili vec tijekom prvog odnosa s deckom (koji je bio na pretragama i nalazi su mu negativni). Prije njega sam samo s jednim imala intimniji odnos, ali nismo spavali (za njega ne znam je li "cist"blunk. Pripisali su mi virolex tablete i kremu, ali ne vidim da mi to bas pomaze... Od kad mi se to pojavilo mozda sam 2 puta imala normalan odnos s deckom, ostale pute je peklo i boljelo, nekad vise, nekad manje... Prije menstruacije mi se vecinom pogorsa stanje i pece vise. Vecinom imamo nezasticen odnos jer imam osjecaj da mi kondom jos vise smeta i iritira. Zanima me jos moze li to utjecati na plodnost?
Unaprijed zahvaljujem.

05.11.2015. 21:55

Napravite serologiju na herpes iz krvi na HSV1 i 2 da se ustvrdi da li se radi o genitalnom herpesu: Ne utječe na plodnos.

andry99

07.11.2015. 10:20

Postovani,

smijem li koristit multi gyn active gel u trudnoci iako pijem folnu kiselinu.
Unaprijed hvala!

07.11.2015. 15:40

Smijete.

soontobeDr

12.11.2015. 00:45

Dobar dan, prije 5 dana su mi se pojavili simptomi svrbeza, otisla sam ginekologu i uradila briseve, a isti tak dan sam pocela uzimati Lactogyn tablete oralno. Brisevi su pokazali infekciju candidom i prije 2 dana sam popila Flucanol tabletu i isti dan navecer pocela koristiti vaginalete Canesten, sveukupno trebam uzeti 6 vaginaleta, danas je treci dan, simptomi su se neznatno poboljsali, nemam vise toliko neugodan osjecaj ali u pojedinim periodima dana mi se javlja nepodnosljiv svrbez i iscjedak mi je jako pojacan i dalje. Prvi dan sam koristila i Canesten kremu no imala sam osjecaj da mi se od nje svrbez samo pojacao.. Nakon koliko vremena bih mogla ocekivati prestanal simptoma? Da li da se vratim koristenju kreme i da nastavim piti i Lactogyn? Da li je moguce da mi terapija ne funkcionise? Unaprijed hvala.

12.11.2015. 13:40

Koristite kremu svakako izvana. Sugeriram i linex lady comfort 2x na tjedan. Smetnje bi trebale nestati za oko tjedan dana. Terapija partnera svakako.

Nazad
1 ... 34 35 36 37 38 39 ... 62
Naprijed