Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

babylips83

30.11.2015. 23:30

Postovani, vec dugo vremena lijecim kandidu i radila sam bris i ovo su rezultati:
Gljivice iz roda Candida u aktivnoj fazi (masa)
Bakterioloska kultura sterilna
U direktnom preparatu: blastospore i pseudohife
Gram + bacili tipa Lactobacillus, dosta leukocita, epitelne ćelije.
Koliko su blastospore i pseudohife opasne i da li je to izljecivo?

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.12.2015. 16:05

To su stadiji u razvoju gljivica. Nije opasno. Provedite radikalnu lokalnu terapiju uz antimikotike.

Mikaa2

01.12.2015. 23:40

Poštovani
Ja stvarno nisam mogla nigde naći Linex lady comfort po apotekama, jos me pitaju sta je to i to sam pitala skoro u deset apotekama, smesno je ali istinito inace sam iz Vranja. Pa sam kupila dve kutije Lomexin u svakoj je jedna vaginaleta to znate, pa me interesuje jel mogu to da koristim, i da li mogu koristiti neke vaginaleta na bazi bilja s obzirom da sam alergicna na sve moguce biljke? Jos uvek se nisam resila sasvim candide, sad nemam svrab i te ostale pojave sem pre nego da dobijem imam malo pojacan sekret i malo neprijatnog mirisa, Takodje sam htela da pitam sad treba da dobijem za dan,dva ali sam dobila ranije tj imala sam sasvim malo jedan dan i vise nisam, takodje i proslog meseca sam imala samo 3 dana menstruaciju sasvim malo, dok su mi pre toga bile malo obilnije verovatno zbog candide inace imam redovne mestruacije pa me interesuje jel to normalno?

02.12.2015. 23:10

U Srbiji vjerovatno nisu registrirane uopće. Probajte neke druge probiotike npr. Vivag, Lactogyn i sl.

mikbob

08.12.2015. 19:15

Poštovani,
sljedeća dva mjeseca moram piti Nolicin, 400mg. S obzirom da uvijek prilikom korištenja antibiotika dobijem candidu, koja je najbolja prevencija Candide?

08.12.2015. 23:00

Linex lady vaginalete ili kapsule na usta, npr.

Meri93

11.12.2015. 11:15

Postovani,
kako sam neki dan osjetila iritaciju, peckanje, svrbez, a nisam nikada lijecila do sada gljivicnu infekciju zvala sam ginekologicu no, samo mi je rekla da uzmem Canesten vaginalete 3 ali me ne moze primiti na pregled. Dan nakon uporabe prve tablete za rodnicu pojavio se i sirasti iscjedak, te je jos uvijek prisutan nakon sto sam iskoristi sinoc i 3.tabletu, a sve druge iritacije su skroz nestale. Ne znam trebam li jos uzeti 3 tablete ili samo korisitit canesten kremu i dalje? Na sto ukazuje sirasti iscjedak? Menstruaciju trebam dobiti za do 4 dana i inace pijem Yaz pilule.
Unaprijed hvala.

11.12.2015. 20:10

Ukazuju na gljivičnu upalu. Koristitie još tri vaginalete Canestena.

.abc.

12.12.2015. 18:15

Poštovani,
ginekolog mi je ustanovio da imam upalu rodnice i propisao mi 3 tablete Plimycol. Tijekom uzimanja prve dvije tablete nisam osjetila nikakvo peckanje ili svrbež (zapravo ni nikada prije nisam imala te simptome). Međutim, nakon što sam uzela treću tabletu povremeno osjećam lagano peckanje izvana (zadnju tabletu sam uzela jučer prije spavanja). trebam li što poduzeti ili je to normalno?

12.12.2015. 21:50

Mažite vanjsko spolovilo Canesten kremom par dana.

mrazica

28.12.2015. 09:50

Zadnjih 10-ak dana imam jak svrbez i peckanje na podrucju vagine. Ucinilo mi se da je doslo i do crvenila i blagog otoka. Javlja se i bijeli iscjedak. Je li rijec o nekoj gljivicnoj infkeciji?

28.12.2015. 21:00

Riječ je o gljivičnoj upali. Sugeriram Canesten kremu izvana i vaginalete kroz tri večeri.

Zerzan

02.01.2016. 11:50

Poštovani, zbog pojačanog iscjetka mi je ginekolog propisao polygynax vaginalete 6x1. Ujutro nakon zadnje vaginalete mi se pojavio užasan svrbež za koji ne znam kako zaustaviti. S obzirom da su vaginalete i protiv gljivica pretpostavljam da je svrbež uzrokovan najlonkama i uloskom koje sam nosila večer prije, no ipak bih vas zamolila za savjet.

Što mi preporucate?

Također, trebala bih napraviti kontrolni cervikalni bris na aerobe i anaerobe ovaj mj pa me zanima koliko vremena treba proći od terapije?

Puno hvala i lp

02.01.2016. 18:55

Probajte Canesten kremom izvana nekoliko puta dnevno kroz par dana. Od terapije do uzimanje briseva nek prođe najmanje 2-3 tjedna.

Zerzan

02.01.2016. 20:35

Poštovani, ispričavam se na nepotpunom postu. Svrbež se malo smirio, no uglavnom dolazi iznutra.Da li svejedno mazem samo izvana?
Lp

02.01.2016. 21:50

Korisite i Canesten vaginalete i kremu izvana.

ab123

13.01.2016. 15:10

Postovani, javila mi se candida prije nekih 3 tjedna i lijecila sam ju kremom i vainaletama (paket koji se moze kupiti u ljekarni). No, sinoc mi se ponovo pojavio svrbez pa sam namala kremom upaljeno podrucje. Je li moguce da je do toga doslo jer se partner nije lijecio i smatrate li da bih trebala otici dati bris kod ginekologa? Hvala

MJ5545

13.01.2016. 17:20

Poštovani doktore,
ja i moj partner redovno imam spolne odnose. no međutim, prije zadnjeg odnosa ja sam primjetila da imam lagani svrbez, ali smo svejedno imali odnos.
Nakon toga sam predpostavila da ima gljivičnu infekciju, jer sam ju već do sada imala, pa sam u ljekarni kupila Canesten kremu i vaginalete, i mene prolazi, ali dečko kaže da on sada ima lagano peckanje i svrbez na glaviću penisa te da mu je kožica malo pobijelila.
Molila bih vas da nam date stručno mišljenje dok se ne posavjetujem sa svojim ginekologom.
Hvala unaprijed.

MJ5545

13.01.2016. 17:35

Poštovani,
partner i ja redovno imamo spolne odnose. međutim, prije zadnjeg odnosa primjetila sam lagani svrbez , ali svejedno smo imali odnos.
Kako se svrbez nastavio u ljekarni sam kupila Canesten vaginalete i kremu za gljivičnu infekciju, pretpostavila sam da se radi o njoj jer sam ju već imala.
mene prolalazi, no dečko kaže da on sada ima lagano peckanje i svrabež na glaviću penisa te da mu je kožica malo pobijelila.
Molila bih vas da mi date stručni savjet prije nego se posavjetujem sa ginekologom.
Hvala unaprijed.

13.01.2016. 18:55

Ab vjerovatno je zbog toga. Sad sve morate ponoviti terapiju ispočetka.

Nazad
1 ... 35 36 37 38 39 40 ... 62
Naprijed