Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.01.2016. 18:55

Mj odgovorio sam vam.

Cy20

13.01.2016. 20:05

Poštovani,
prije 2-3 godine pojavio mi se svrbež na ulazu u vagine, otišla sam ginekologu vjerujući da se radi o candidi. No ginekologica je to protumačila kao alergijsku reakciju i dala mi triderm koji mi je privremeno pomogao. Nakon korištenja triderma svrbež se ponovo javio, počela sam koristiti kantarion, ulje bedema i kapsule cesnjaka. Svrbez vagine je u potpunosti nestao,no poceo se javljat na međici ,oko anusa i na ulazu u anus. Kupila sam canesten koji ne pomaže, koza je bjelkasta,malo se ljusti, svrbi i napravile su se rane oko anusa i prema unutrašnjosti debelog crijeva. Molim vas da mi objasnite je li moguće da se infekcija iz vagine širila prema analnom otvoru i počela ulaziti unutra ili se radi o infekciji debelog crijeva? I kako to tretirati? Puno hvala na odgovoru.

14.01.2016. 10:20

Vjerovatno se radi o alergijskom uzroku. Sugeriram da kontaktirate dermatologa na našim stranicama.

Zvjezdicaa

17.01.2016. 16:05

Poštovani, zanima me da li se mogu napraviti brisevi ženama koje su virgo? Naime imam bjeli iscjedak i osječaj žarenja i svrbeža iznutra. Koje bi mi vaginalete preporučili? Da li da ih sama uzmem na svoju ruku ili da ipak prvo napravim briseve (virgo sam)?

Unaprijed hvala na odgovoru.
Lp.

17.01.2016. 20:10

Mogu se napraviti brisevi rodnice. Možete probati koristite probiotike na usta ili Canesten kremu unjeti kroz par večeri s aplikatorom u rodnicu.

Tamara910

20.01.2016. 18:55

Poštovani,

Vec duze vrijeme imam bijeli gusti iscjedak neugodnog mirisa,prije 2mjeseca bila sam kod ginekologa, rekao je da imam gljivice i dobila sam antibiotike za piti. Nakon toga sve je bilo uredu i nakon prvog nezasticenog odnosa su se svi simptomi vratili.

Molim Vas za neki savjet.

21.01.2016. 00:05

Koristite Canesten kremu izvana vi i parner a vi i vaginalete kroz tri večeri a dalje nakon toga npr. Linex lady comfort 2x tjedno u rodnicu kao mjeru prevencije.
Važna je i terapija partnera.

Bukaca123

21.01.2016. 19:10

Postovani,zadnjih mjesec dana primjecujem icjedak koji i nije preobilan ali je bijele boje,gust i neugodijeg mirisa te ponekad osjecam svrab i male neugodnosti na ulasku u rodnicu pri spolnom odnosu.U vrijeme plodnih dana iscjedak je obilniji i onako rastezljiv(poput bjelanjka).Zanima me da li se radi o candidi ili necem drugom?!.Zvala sam ginekologa ali nema slobodnih termina u ovom mjesecu uopce.

21.01.2016. 20:45

Probajte koristiti Linex lady comfort na primjer pa će se smetnje koje su blage umiriti vrlo vjerovatno.

lotrhobbit

22.01.2016. 17:45

Pozdrav

Imam djevojku vec 3 godine kojoj je bio prvi put otkad smo zajedno,meni nije. Od prvog puta kad smo imali nezasticeni spolni odnos ona je dobila jako crvenilo ,iscjedak i svrbež koji je jako bolio.Uzela je 3 canesten tablete i nestalo joj je. Kad imamo zasticeni odnos nikad nista ne dobije.
Par puta kroz te 3 godine smo znali imat nezasticeni odnos i svaki put bi joj se vratilo to. Ja nisam nikad imao nikakve simptome :kvrzice ,svrbez ,crvenilo na spolovilu.
Mazao sam preventivno čak i canesten kremom ,ali uvijek joj se vraca.Imali smo nezasticeni odnos prije tj dana i vratilo joj se.

22.01.2016. 22:40

Nužno je paralelno istodobno liječenje oba partnera nju uz antimikotsku kremu i vaginalete a vas nekoliko dana kremom.

mpomoc

24.01.2016. 20:05

Postovani,
Molim vas za savet. Uzela sam na svoju ruku Canesten 3 vaginalete. Preksinoc sam stavila poslednju. Juce mi se pojavio sekret roze boje i evo imala sam i danas. Da li imam razloga za brigu? Ne verujem da vaginalete mogu da mi skode?

25.01.2016. 18:20

Ne brinite. Od korištenja vaginaleta je.

martina.filip92

06.02.2016. 12:55

Postovani, nisam imala spolne odnose i prema vlastitoj pretpostavci zakljucila sam da se radi o Candidi, simptomi su: svrbez, zuckasti iscjedak, ponekad peckanje za vrijeme uriniranja i mozda blaga otecenost.Dva puta sam probala s canesten vaginaletama i jednom s kremom s tim da nisam to koristila jedno za drugim vec uz razmake. Simptomi se povuku, ali nikako da u potpunosti produ i naravno vrate se cim prestanem s terapijom. To vec traje nekoliko mjeseci i jako sam zabrinuta. Mozete li mi reci sto da radim dok ne odem na pregled (pitanje je kad cu doci na red) i imam li razloga za brigu, moze li to biti nesto puno ozbiljnije? Hvala puno

06.02.2016. 17:40

Ne mora biti da se radi o kandidi. Najbolje bi bilo napraviti briseve rodnice pa točno vidjeti o čemu se radi.
Koristite probiotike npr Linex lady.

martina.filip92

07.02.2016. 16:05

Ispricavam se, ali sam zaboravila navesti jedan simptom, a to su i nekakvi sitni plikovi na podrucju malih usana.. Mozda mi sad znate reci sto bi to moglo biti, neke pretpostavke, bilo sta?

majaa123

07.02.2016. 19:45

Postovani,
prije par dana sam primjetila pojacano lucenje blijedog vodenastog iscjedka medutim on je zadnja dva dana postao vrlo oskudan te se javila blijedocrvena sluz popracena osjecajem zarenja i peckanja.nemam spolne odnose.zadnja menstruacijq kasnila je 10 dana al je bilo sve normalno.zavrsila je prije tjedan dana pa jel ta sliz moze biti nekakav ostatak menstruacije?usne su mi crvenije nego inace,jel moze biti rijec o upali i sta u tom slucaju preporucate?i jel razlog upale moze bit vezan uz pad imuniteta?
hvala na odgovoru

07.02.2016. 19:50

Vjerovatno je upala vanjskog spolovila uz Candidu. Mažite nekom od antimikotskih krema.

panicarka1234

13.02.2016. 21:20

Poštovani doktore,
Prije par dana sam primjetila lagani svrbez vanjskih usana, posto mi se to vec dogadalo prije, kupila sam canesten 3 kremu s aplikatorima i danas sam zavrsila s terapijom. Imam dva pitanja: utjece li ta krema na efikasnost kontracepcijskih tableta? I kada je sigurno ponovno poceti sa spolnim odnosima? Hvala Vam puno unaprijed.

14.02.2016. 15:00

Ne utječe. Koji dan nakon završene terapije.

Nazad
1 ... 36 37 38 39 40 41 ... 62
Naprijed