Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Sandra123

06.09.2015. 10:25

Uredu hvala Vam na odg. Ovde je rijec o kandidi zar ne? Ako nije kandida Cenasten mi ionako nece stetiti valjda?

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2015. 21:45

Prema opisu radi se o candidi.

Ana14429

11.09.2015. 15:50

Postovani doktore danas mi je 36. dan od prosle mentrsuacije, sa deckom sa imala peting i bili smo na nekom hladnom podu, od tad me u predelu vaginalnog otvora i anusa pecka koza, pre nego sto trebam otici u toalet pocinje nepodnosljivo da pece, krvi nema, niti nekog velikog bola u predelu donjeg stomaka. Traje vec 4 dana, i u brizi sam jer jos uvek nema menstruacije.
Inace ovo mi se i pre desavalo, kad sam na hladnom, da li je to upala ili mozda kandida? Iscedak mi je belkast, mada ga nesto i nema u poslednjih 3 dana, previse je sve suvo i gori.Hvala vam unapred na odgovoru.

11.09.2015. 16:50

Mažite vanjsko spolovilo Canestenom nekoliko dana.

Ana14429

12.09.2015. 10:20

Hvala vam na odgovoru. A sta se desava sa menstruacijom?

12.09.2015. 12:20

Dobit ćete menstruaciju uskoro.

Ana14429

12.09.2015. 16:15

Hvala vam, Kanesten cu uzeti sto pre, samo vas jos jedno molim da mi odgovorite, koji je uzrok ovoga sto mi se desava?

12.09.2015. 19:35

Gljivična upala vjerovatno.

ivana992

13.09.2015. 12:10

Poštovani doktore,

Ja konstantno imam upalu rodnice uzrokovanu candidom. Uzimam lactogyn vaginalne probiotike pa bude dobro nekih tjedan dana i onda mi se opet pojavi. Također uzmem ili canesten ili plymicol vaginalete. Sada mislim da mi se opet upala pojavila, no bez svrbeža. Imam nekako bijelkasto - mliječni iscjedak koji nije sirasto grudast. Je li moguce da opet imam upalu i sto bih mogla napraviti povodom toga da sprijecim njezin povratak. Inace i pijem yasmin vec godinu dana.

13.09.2015. 17:35

Da li partner koristi terapiju? Kakva korist da se vi liječite a on ništa.
S obzirom na česte upale sugeriam da napravite cervikalne briseve.

ivana992

13.09.2015. 20:20

Cervikalni brisevi su napravljeni i nalazi su uredni dosli. Imam vezu na daljinu i ne viđam se sa partnerom toliko cesto. Nismo se vidjeli 2,5 mjeseca sad (znaci bila sam 2,5 mjeseca bez odnosa) i u to vrijeme sam imala 3 upale do sada,,,, Pročitala sam na internetu po forumima da su žene znale režanj češnjaka staviti u sterilnu gazu i upotrijebiti kao tampon tijekom noći i da ih je to izljecilo. Voljela bih znati Vaše stajalište što se tiče ovakvog rjesenja.

14.09.2015. 22:55

Ima boljih metoga od češnjaka. Koristite npr. Linex lady comfort 2x na tjedan i vidjet ćete poboljšanje.

Tibe

27.09.2015. 13:05

Poštovani,
imam problema sa malom upalom i candida gljivicom.Bila sam na pregledu i ginekolog je rekao da nije ništa strašno.
Dao mi je jednu kutiju Rojazol vaginaleta od 7 tableta i Rojazol kremu za vanjsku upotrebu.
Prvu vaginaletu sam primjenila u petak navečer te sam sljedeći dan imala krvavi iscjedak nalik menstruaciji.To se krvarenje nastavilo i na subotu.
Mjesečnicu trebam dobiti 28.09. u ponedjeljak.
Malo me brine ovo jer sam čitala da neka od nuspojava je žučkasto bijeli iscjedak.
Inače koristim Logest pilule pola godine te imam stalnog partnera i imam 19 god.

Hvala unaprijed!

27.09.2015. 17:40

Ne brinite. Uskoro ćete dobiti menstruaciju. Od toga je.

karlica_123

02.10.2015. 08:40

Poštovani,
Prije dva tjedna sam bila na prvom ginekološkom pregledu i doktor je rekao da je sve uredu, bez ikakvih nenormalnosti... Medutim, meni je par dana nakon toga poceo nenormalni svrbez u podrucju vagine. I ne prestaje od tad... Crvenilo naravno i popraceno blagim peckanjem. Preporučate li neku terapiju ili nešto? Što mislite što mi je to?
Hvala unaprijed, lijep pozdrav

02.10.2015. 23:25

Canesten tri večeri vaginalete i krema za mazanje vanjskog spolovila.

malatratincica21

16.10.2015. 00:15

Postovani doktore,

prije dva tjedna dobila sam gljivice, spolno sam aktivna, ali sam prije tjedan dana zavrsila sa antibioticima, ne znam od cega je tocno. Ginekologica nije mogla primiti pa mi je telefonski preporucila Canesten 3 vaginalete. Koristila sam samo vaginalete, nisam mazala kremu izvana. Treci dan nakon uzimanja vaginaleta bila sam spolno aktivna, sto nisam znala da ne smijem, jer je ovo prvi put da sam ih dobila, a nitko mi nije rekao da se nesmije. Nakon toga se smirilo, ali deset dana poslije toga sam dobila menstruaciju i pocelo me opet svrbiti i dobila neku ranicu dole na usnama. imam termin kod ginekologice tek za 5 dana a menstruacija mi jos traje, pa ne znam da li mogu mazati Plymicol ili Canesten kremu izvana da mi se to smiri malo ili da sacekam pregled. Ne znam sto da radim, ovo mi je prvi put da sam dobila gljivice, i svrbi me dosta, pogotovo nakon mokrenja. A zanima me sto je s partnerom, da li i on treba nesto mazati? I zanima me vase misljenje o prirodnim vaginaletama od katariona i čajeva koje ima u ljekarni?

Hvala

17.10.2015. 00:25

Mažite se navedenom kremom izvana vi i partner također.

ciki11

18.10.2015. 10:25

Postovani,

Ja vec godinama imam kandidu i nikada do sad bris nije bio sterilan. Bakterije nemam, ali i u vaginalnom i u cervikalnom brisu pronađena kandida. Papa test prva grupa a stepen cistoce 2. Ranije nisam imala cak ni simptome ali sam slusala doktore za terapiju. Dosta terapija sam imala ali nijedna nije davala rezultata. Ovog puta sam sama u biljnoj apoteci kupila Propovag vagitorije, na bazi propolisa i hajducke trave, jer sam imala nakon ciklusa veliki svrab i peckanje. Takodje sam kupila i proposan mast, takodje biljna, ona mi je umirila otok i crvenilo i umirila svrab. Kupila sam i canesten vaginalni krem. E sad, moje pitanje je kako da primenim kompletnu terapiju? Vec 4 noci za redom stavljam propovag vaginalete. Pa ne znam da li nakon njih da stavljam canesten? Ili da uzmem jos neke vaginalete?
Nemam snage vise, razocaram se svaki put iznova kad u rezultatima vidim da pise kandida spp.

Ne znam da li da se ispiram cajevima unutra ili samo spolja?
Vise ne znam sta da uradim da bih konacno resila problem kandide.
Decku sam takodje kupila Nistatin da se i on maze 5 dana, za svaki slucaj...

Oprostite na poduzem postu, hvala unaprijed.

18.10.2015. 16:05

Potrošite navedenu terapiju a onda sugeriram da duže vrijeme uzimate probiotike, radi normalizacije vaginalne flore. Sugerirma Linex vag comfort. Pročitajte na našim stranicama.

Nazad
1 ... 33 34 35 36 37 38 ... 62
Naprijed