Autor
|
Poruka
|
shashavic
|
06.06.2015. 19:30
20. 5. uvece sam imala odnos nezasticen, koji nije trajao dugo, i nije svrsio nikako uvek mu treba duuze, sutra dan sam dobila, znaci 21. inace su mi neredovne menstruacije. ta je kasnila skoro 2 meseca. sad u donjem delu stomaka osecam nesto cudnjikavo kao pred mestruaciju ali opet i nije jer ne boli, zeludac mi je cudno prazan i kao zavezan i ne mogu bas lepo da jedem, ne bole mi grudi i nista slicno... da l postoji sansa zatrudnjivanja dan pre mesntruacije? i posto vec nije svrsio... i jel moze slucajno da svrsi , a da ne oseti, jer je bio pod alkoholom glupavo ali me zanima, hvala puno
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
06.06.2015. 20:30
Ne radi se o trudnoći prema opisanome.
|
Zabi23
|
06.06.2015. 20:30
Poštovani,
Zadnja mjesecnica mi je bila 18.4. Ciklus mi je inace uredan i traje 28 dana. 22.5. Sam imala smeckasti iscjedak koji je trajao par dana. Test za trudnocu sam napravila 2.6. I bio je negativan. Imala sam posle odnose sa partnerom ali koristili smo kondom i nikada nije puknuo i uvijek bi ga izvadio prije nego sto bi svrsio? Zanima me postoji li mogucnost trudnoce?
Lp
|
shashavic
|
06.06.2015. 23:40
Doktore, imam I beli iscedak, a sad sam uz iscedak videla I sukrvicu, a kad sam presla papirom videla sam da je ustvari kao da krece menstruacija, ali svetla nekako drecavija krv, da li moze da bude trudnoca? I ako nije sta moze jos da bude u pitanju, prestravljena sam
|
|
07.06.2015. 11:05
Zabi, ne postoji ako je test bio ispravno napravljen i ako je bio negativan.
|
|
Shasavic odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu.
|
Špic20
|
Poštovani doktore, imam veliki problem. Imao sam odnos sa djevojkom, ejakulirao sam van vagine. Nakon nekoliko minuta ponovo sam ga stavio i nastavili smo odnos koji je trajao još neko vrijeme,ali nisam više ejakulirao. Postoji li šansa za trudnoćom?
Unaprijed hvala
|
pera_2911
|
07.06.2015. 12:40
Poštovani, djevojka je imala zadnji ciklus 30.5.,menga je trajala 5 dana,znači do 3.6. Imali smo dva zaštićena odnosa 6.6.,nije došlo do pucanja prezervativa i sl.,vani sam ejakulirao bez obzira na zaštitu. No međutim, između dva sexa smo se malo igrali,nisam siguran ali ajmo reći da je ostalo meni malo sperme na prstima,a njima sam dirao vaginu. Neplodni su dani koliko znam,ali zanima me sad općenito takav rizik od trudnoće na taj način,u teoriji i u praksi. Hvala unaprijed na odgovoru.
|
shashavic
|
Velika hvala!
|
eleonora1992
|
Postovani,
imala sam menstruaciju 11.4 nakon toga nezasticeni odnos s prekinutim snosajem 2.5, decko misli da snosaj nije na vrijeme prekinut. Dobila sam menstruaciju 7.5 oko pet dana prije ocekivane s tim da mi je i predhodna menstruacija dosla ranije no inace. Menstruacija je bila bolna trajala je 5 dana gusto smeda na pocetku poslije crvena relativno obilna. u meduvremenu nisam imala odnose i sad mi menstruacija kasni. nemam osjecaj da imam ikakve simptome pmsa i zabrinuta sam sa sam ipak trudna. postoji li mogucnost? hvala
|
Zabi23
|
Ima li veze mozda ako sam test napravila u toku dana? Iako se na testu pokazala cetica da je iapravno napravljen. I je li mozda prerano bio napravljen pa nebi pokazao?
|
|
07.06.2015. 23:55
Špic postoji.
|
|
Pera prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
|
Eleonora imala ste menstruaciju. Zašto vam ovaj ciklus kasni, ne znam. Ako ste bili spolno aktivna ovaj ciklus napravite test na trudnoću.
O ostalim uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.
|
|
Zabi ne radi se o trudnoći. Nije napravljen prerano.
|
Nucleus
|
14.06.2015. 23:10
Poštovani doktore,
Postoji li gornja granica osjetljivosti testova za trudnoću?
Naime, pijem Logest pilule uredno, menstruacija je bila 3. dan nakon zadnje popijene pilule, kao i svaki put.
No od prošlog ciklusa sam uzimala i Heferol zbog anemije koji je uzrokovao svakodnevne proljeve no nikako unutar 4 h od popijene pilule.
Na desetoj piluli iz novog pakiranja (trenutni ciklus) počele su jutarnje i večernje mučnine, povraćanje i ostale probavne smetnje.
Je li moguće da je konstantan proljev poremetio apsorpciju hormona ili bi se navedeni simptomi mogli pripisati iritaciji probavnog sustava zbog agresivnog djelovanja Heferola? Dakle, moje prvo pitanje odnosi se na dva negativna testa, koje sam radila nakon pojave gore navedenih simptoma (oko mjesec dana od zadnjeg odnosa).
Što se tiče implantacijskog krvarenja, ono se karakterizira kao iscjedak, zar ne? Molim Vas da to potvrdite jer me izluđuju trudne žene po forumima s ''menstruacijom'' čije mame, tete, bake su zatrudnile unatoč ''savšenoj'' primjeni oralnih kontraceptiva.
Hvala lijepa!
|
anči3119
|
15.06.2015. 23:35
Doktore, mjesečnicu sam normalno dobila u nedjelju, 7.6, a završila mi je u srijedu 10.6.. trajala je kraće nego inače.. zaštićeni spolni odnos ovaj mjesec sam imala 13.6., u subotu, ali danas, 15.6., mi se pojavio rozi iscjedak.. možete li reći o čemu se rsdi? postoji li mogućnost da je riječ o implatacijskom krvarenju??
|
2421997
|
15.06.2015. 23:35
Poštovani doktore,
Znaci imala sam seks jucer sa svojim dečkom i on je svršio u mene, a menstruaciju bi trebala dobiti danas ili sutra. Zanima me kolika je mogucnost da sam trudna i dali je moguce da dobijem menstruaciju i da budem trudna?
|
|
16.06.2015. 00:20
Prema opisanom ne radi s o trudnoći. Ako bude dalje proljeva savjetujem doadtnu zaštitu tijekom odnosa.
|
maramarica00
|
18.06.2015. 01:55
Cijenjeni doktore,
Menstruacije su išle ovako od mjeseca siječnja : 12.1., 11.2, 11.3, 8.4., 8.5 i 7. 6. Imala sam nezaštićeni spolni odnos 5.5, znači 3 dana prije menstruacije pri kojem nije došlo do ejakulacije u rodnicu. Oba krvarenja su mi bila uredna, nisam primjetila nikakve razlike u intenzitetu i trajanju, no, pošto inače znam krvariti na dan ovulacije, sad mi se krvarenje javilo 11.dan ciklusa i dosta je izraženo, crvene boje, vidim nakon obavljanja svake nužde. Po kalendaru pokazuje da je danas prvi dan plodnih dana, znači tek za 5 dana trebam ovulirati i evenutalno malo prokrvariti ali nikad se tako izraženo nije pojavilo krvarenje kao danas. Također jučer i danas osjećam tupu bol i lagane grčeve u predjelu jajnika. Zanima me kolika je šansa da sam trudna?
Da bi vam bilo jasnije, kopirat ću vam prethodni upit koji sam Vam poslala početkom mjeseca :
"Poštovani,
Menstruacije su išle ovako od mjeseca siječnja : 12.1., 11.2, 11.3, 8.4., 8.5., po ovome, krvarenje očekujem za 4 dana. Međutim jučer i prekjučer sam imala žuti iscjedak a danas smećkasti. Prije dva tjedna sam bila kod ginekologa gdje je urađen Papa, ultrazvuk i bris, svi nalazi su uredni. Ono što mene muči je to, pošto sam imala nezaštićeni spolni odnos prošli mjesec 5.5, znači 3 dana prije menstruacije pri kojem nije došlo do ejakulacije u rodnicu. Sa Vašeg stajališta zanima me što mislite dali se trebam brinuti da sam ostala trudna? Inače su mi ciklusi redoviti s max. 2-3 dana odstupanja, češće u dan, a inače znam oskudno krvariti tokom ovulacije.
Hvala na odgovoru."
Hvala Vam na utrošenom vremenu i mišljenju.
|