Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2016. 22:15

More ne mogu. Žao mi je. Odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu. Vi uopće ne razumijete što sam vam ja odgovorio.

b3008 ne radi se o trudnoći.

Fila šansa je mala, više teoretska.

aleksicaluj94

15.04.2016. 21:00

Postovani,
Imam PCOS i vec mjesec i po dana pijem gluformin kao terapiju (insulinska rezistencija je problem), prije 7 dana sam imala odnose sa deckom, koristili smo zastitu (kondom), medjutim zadnja dva dana imam bolne i otecene grudi i zabrinula sam da nije trudnoca u pitanju. Zadnju menstruaciju sam imala 21-27. mart, a ciklusi mi traju 38-40 dana. Da li je moguce da se tako rano od eventualnog zaceca ispolje simptomi ili je ipak u pitanju to sto ciklus pocinje da mi se regulise pod dejstvom terapije? Unaprijed zahvalna!

Blade18

15.04.2016. 21:05

Postovani doktore imao sam odnos s djevojkom i koristili smo kondom i nakon ejakulacije skinuo sam kondom i ostalo mi je sperme po prstima dok sam se brisao.. oprao sam ruke 3-4 puta i nakon sat vremena zadovoljavao curu prstima.. e sad zanima me da li je moguce da je ostalo sperme po prstima da bi doslo do trudnoce?

16.04.2016. 19:15

Blade ne brinite neće doći do trudnoće.

16.04.2016. 19:20

aleksicacuj, ne radi se o trudnoći prema opisanom.

k_r22

19.04.2016. 14:45

Poštovani, dobar dan Vam želim. Imam pitanje za Vas. Imam cikluse u trajanju od 24-30 dana, najčešće je 28 dana, s vremenna na vrijeme dođe do male promjene. 31.03. sam imala nezaštićen odnos s prekinutim snošajem,ujedno do posljedni odnos, partner nije siguran koliko je dobro procijenio trenutak, tako da postoji mogućnost djelomične ejakuliacije. 04.04. sam dobila krvarenje, točno na dan kad sam trebala dobiti mjesečnicu, međutim krvarenje je bilo dosta oskudno pa sam pomislila da je lažna mjesečnica. Krvarenje je trajalo 5 dana, s tim da je peti dan bilo krv pomješana sa sluzi, to je bio 8 dan nakon odnosa. Imala sam neke bolove u jajnicima, pa boli u donjem dijelu leđa. Pobojala sam se trudnoće. 17.4. (17 dan od odnosa i 14 dan ciklusa) sam prilikom mokrenja naišla na krv sa sluzi prilikom brisanja, samo u 2 navrata. Jutros, 19.4. sam radila test intimplus na trudnoću (19 dan od odnosa i 16 dan od ciklusa) i negativan je. Novi ciklus računam da je bio 04.04. Zanima me dali je test prerano napravljen ili bi se već pokazala trudnoća? Dali je ovo krvarenje 17.4. (otprilike sredina ciklusa) znak da je izostala ovulacija? Prekasno je da bi bilo implantacijsko, zar ne? Jeli to odmah znači i nemogućnost trudnoće? Ili je ovo samo poremećaj u radu jajnika? Ili moram ponoviti test?
Unaprijed hvala,
veliki pozdrav R. Rajic

19.04.2016. 20:10

Ne treba vam novi test. Ne radi se o trudnoći. Ponekad menstruacija bude oskudnija ili kraće traje, ili dođe ranije ili kasnije.
Ne trebate brinuti.

k_r22

19.04.2016. 21:15

Poštovani doktore, hvala Vam na brzom odgovoru. Sada imam jos jedno pitanje, oprostite ako dosađujem, ali ovo mi se prvi put događa. Znači, danas popodne sam imala osjećaj vlažnosti i osjećaj da ću dobit mjesečnicu i pojavio se neki bjelkasti iscjedak. Međutim, prije pola sata, nakon mokrenja, ponovno sam na papiru primjetila sukrvicu a sada već izgleda kao da će mjesečnica doći. Na dnevnom ulošku su se pojavili tragovi krvi. Neznam koliko će trajati i kakvo će krvarenje biti. Dali je moguće da je ovo preuranjena mjesečnica, 4.4. pa 19.4., da je zbog stresa i da nemam razloga za brigu. Već sam napisala da sam 5 dan ciklusa ima onaj sluzav iscjedak, koji se baš rastezao. Jeli moguće da sam imala ovulaciju 5 dan ciklusa i sada je došla mjesečnica. Oprostite na gnjavaži i hvala još jednom, LP

dorass

19.04.2016. 23:35

Postovani,
je li moguce da sam trudna, ako je decko svrsio izvan mene,a pola sata kasnije smo imali nezasticeni spolni odnos, postoji li mogucnost da su se spermiji zadrzali te se tako prenijeli? A imala sam tada NEPLODNE dane
Takodjer, menstruacija mi kasni, sto je kod mene uobicajno, i imam bolove u donjem dijelu trbuha (prije sam ih znala imati prije menstruacije),cak imam mucnine( no nikad ne povratim) nakon jela, nekad mislim da sam ih iz straha umislila.. je li moguce da sam trudna ili su to mozda znaci neke smetnje (policisticni jajnici i sl.)
Unaprijed hvala!

AndreeaG

19.04.2016. 23:35

Postovani Doktore,
Odnose sam imala 14.04. gdje je doslo do ejakulacije u rodnicu, Zadnja menstruacija je bila 07.04-11.04 a ciklis mi je uredan 28-30 dana. Imam 37 godina i planiram trudnocu. U zadnja 2 dana imam rozkast iscjedak, uradila sam ovulacijski test veceras i nije mi pokazao ovulaciju a posljednja menstr je bila oskudna i s obzirom da nisam imala nikakve bolove malo mi je sve to cudno. Da li postoji mogucnost trudnoce ili nekog drugog problema.
Hvala unaprijed.

20.04.2016. 10:55

Kr 22 vjerovatno nije mjesečnica veće periovulacijsko krvarenje. Ne trebate brinuti.

Ovim načinom tj. opetovanim odnosima šansa za trudnoćom postoji, no ne i kod vas ako su doista bili neplodni dani.

Andreag ako niste ovulirali tj. potvrdili ste to trakicama, onda neće doći do trudnoće.

Stop1

20.04.2016. 16:25

Dobar dan. Djevojci mi kasni menstruacija s danasnjim danom 7 dana,nismo uopce imali spolini odnos,niti je bila pod nekim stresom niti je bila bolesna. Jedino sto smo zadovoljavali jedno drugo. Trebala je dobiti 14.4... 9. Je imala neke od PMS simptoma...grceve...11. Su ju bolile grudi...ali menstruacije nigdje. Inace dobije dan ranije ili dan poslije ocekivanoga. I kaze da osijeca nadutost kao pred menstruaciju. Njena mama ima cistu. Dali moze biti genetski da je nasljedila? Hvala vam. I stvarno se divim vasem radu na ovom forumu. Svaka cast. happy molio bih vas ako mi mozete odgovoriti...uvijek imam taj neki strah od trudnoce.

Stop1

20.04.2016. 16:55

Zaboravio sam napimenuti da je krajem prosloga mjeseca imala smedjkasti iscjedak svijetle boje...i u nedjelju je imala proziran videnasti iscjedak...ne znam sto to znaci?

12345k

20.04.2016. 18:05

Poštovani doktore
Vjerojatno će vam biti smiješno ali moram vas pitati
Naime oralno sam zadovoljavala svog dečka dok sam bila obucena i ejakulirao mi je u usta. Uvjerava me da nema šanse da je išta igdje kapnulo ali ako sam bila obucena to nije ni bitno, a par dana prije toga je on mene prstima prelazio preko donjeg rublja. Znam da zvuci apsurdno ali veliki sam panicar i iz prikazanog se vidi da nemam jedan posto iskustva. Pa mi molim vas pomozite. Mogu li ikako biti trudna?

20.04.2016. 22:40

12345k neću vam odgovoriti na takva pitanja. Ispod razine je ovog foruma. LP.

20.04.2016. 22:45

Stop ako niste imali odnos onda se ne radi o trudnoći. O ostalim uzrocima prevrtite prijašnje odgovore koji su u svezi kašnjenja menstruacije.