Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Limunka

21.04.2016. 10:55

Postovani. Zadnja menstruacija mi je bila 2.4-ga. Trajala je 6.dana. Inace imam redovide cikluse u trajanju 28 dana. Ravnajuci se po kalendaru plodnosti, plodni dani su mi krenuli od 10.4-ga i trajali su do 18.4-ga. U tom periodu sam imala nezasticen spolni odnos skoro svaka dva dana sa ejakuacijom unutra vise puta. Zanima me kolika je mogucnost trudnoce cak i ako sam promasila sam dan ovulacije?
Zahvaljujem na odgovoru!

ivanamarija

Poštovani,moj suprug i ja želimo treće djete te suprug konstantno nije vadio van.Po očekivanom,jučer sam dobila menstruaciju no bila je jedva vidljiva,danas je samo malo više ima ali ni približno kao inače.Inače je obilna i traje 4 dana.I ne mam onako jake bolove kao kod prijašnjih menstruacija a na početku ove sam na tamponu vidjela jučer samo smeđi iscjedak,na maltene suhom tamponu.Što bi to sve moglo značiti?Hvala

Darmar82

Postovanje! Imam pitanje vezano za kasnjenje menstruacije. Zadnju menstruaciju sam dobila 19.03. Nezasticeni odnos sam imala 10.04. Ciklus mi uvijek traje 28-29 dana. Menstruacije jos nema,radila sam sam i test na jutarnji urin i negativan je. Imali smo dosta stresa oko muzevog posla tokom mjeseca da li to moze utjecati ili postoji mogucnost trudnoce ili je nesto drugo u pitanju? Hvala

totalna steta

21.04.2016. 11:00

Poštovani,

molim Vas malu pomoć..imam 37 godina, jedan porod (u 21.-oj), i 10 godina dijagnoze multiple skleroze iza sebe...moj problem trenutno je kašnjenje menstruacije.
Unazad nekoliko godina ciklusi su mi vrlo uredni, najčešće oko 25 dana, s povremenom oscilacijama od 23-28 dana. Zadnja menstruacija bila je 22.03.2016, urednog oblika i trajanja (3 dana, kao i inače). 03.04. ( znači, 13.-og dana ciklusa) pojavilo se lagano krvarenje, svjetla krv uz prisustvo sluzi. Pretpostavljam da se radi o ovulacijskom krvarenju, iako ono inače nije prisutno u mojim ciklusima. krvarenje je trajalo samo taj 1 dan, vrlo malo i "nježno". Od posljednje menstruacije (22.03.) imala sam 2 spolna odnosa, jedan 26.03. (uz kondom), drugi 15.04.(bez zaštite). Prema mojim pretpostavkama (utemeljenim na višegodišnjem urednom ciklusu) menstruacija je trebala nastupiti 15-16. 04. Do nje nije došlo. Ono što sam primijetila prilikom zadnjeg spolnog odnosa (15.4.) bila je lagana sukrvica. Mislila sam da je to početak menstruacije, no međutim do danas je nema. Potaknuta brigom o neželjenoj trudnoći ( godine, plus dugogodišnja terapija interferonom zbog multiple) napravila sam kućni test na trudnoću (jučer, 20.4.) te je on bio negativan. Simptomi koje trenutno osjećam su izrazita bolnost u grudima, nadutost, probadanje u jajnicima...sve kao pred menstruaciju, ali nje i dalje nema. Da li je test na trudnoću napravljen prerano, pa možda i nije mjerodavan? ( radila sam ga, znači, 29.-30.dana ciklusa). Čitav ovaj zadnji ciklus bio je obilježen stvarima koje mi se inače nisu događale ( lagano krvarenje sredinom ciklusa + lagano krvarenje prilikom zadnjeg odnosa koji je bio 25.-og dana ciklusa). Da li postoji opcija da se radi o trudnoći, ili je možda došlo do kakvog hormonalnog poremećaja? Da li je test na trudnoću učinjen prerano? ...napominjem da, unatoč interferonu (1b), izrazito stresnom poslu, i svemu što čini život, ciklus je uvijek bio uredan.... unazad 10-ak dana provodila sam post, kojeg prakticiram nekoliko puta godišnje, i koji nikada do sada nije utjecao na menstruaciju.... Hvala Vam unaprijed na strpljenu i odgovoru! S poštovanjem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.04.2016. 20:35

Ivanamarija napravite test. Možda se radi o trudnoći?

Darmar, odgovor vama i svima koji postavljaju slična pitanja je da neka prevrte prijašnje odgovore o uzrocima kašnjenja menstruacije.

Totalna šteta ne radi se o trudnoći prema opisanom: O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjem postevima.

21.04.2016. 20:40

Šansa je oko 25 posto po ciklusu.

Luvić

21.04.2016. 22:50

Postovanje,
Nikad nisam imala odnose. Sa deckom sam prije dvije sedmice upraznjavala oralno opcenje, i par puta smo se dodirivali splovilima. Trebala sam imati mjesecnicu 13.4. ali je izostala. Ciklus je redovan i traje 28 dana, +-2 dana, a mjesecnica traje sedam dana. Kasni vec 8 dana. Prosla je trajala malo duze, s tim da je par dana pred mjesecnicu bio blago obojen iscjedak, te se po zavrsetku opet pojavio. Znam da je mogucnost trudnoce nikakva, jer nije bilo nikakvog vida penetracije ( ni splovilom, ni prstima), ali se brinem. Takodjer sam oslabila znatan broj kilograma i bila je sezona ispita pa je stres bio uveliko prisutan (ali to ranije nije utjecalo na ciklus). Da li to moze biti uzrok?
Unaprijed hvala.
Lijep pozdrav

22.04.2016. 21:10

Nagli gubitak kilograma može rezultirati kašnjenjem menstruacije.

nis

26.04.2016. 18:30

Poštovani, imala sam odnos bez ejakulacije i nakon toga nisam dobila menstruaciju. Iako nije bilo ejakulacije ipak sam danas nakon 30 dana nakon odnosa odlučila napraviti test na trudnoću osjetljivosti 10, ali nisam mogla jutarnjim urinom i ispao je negativan. Da li je trudnoća 100% isključena zbog testiranja popodnevnim urinom? Zahvaljujem Vam!

26.04.2016. 22:00

Nis, ne brinite, ne radi se o trudnoći.

bubamara_5

26.04.2016. 22:25

Postovani doktore,
zadnja menstruacija bila 21.3., 14. 4. imala obilan iscjedak poput bjelanjka (ovulacija?), 10. 4. imala rizican spolni odnos, bez kondoma ali ejakulacija van rodnice, par dana prije toga gusti bijeli rastezljivi iscjedak. Zadnjih par dana osjecam mucnine, prethodni vikend (23., 24.) osjecala blage bolove u donjem dijelu trbuha. Menstruacije jos uvijek nema. Nema ni bolnih grudi sto mi uvijek prethodi menstruaciji.
Imam li razloga za brigu?
Hvala!

lilyghalichi

26.04.2016. 22:55

Poštovani, zadnja menstruacija mi je bila od 9.4. do 14.4.,inače su redovne. Zatim sam 17.4. imala spolni odnos,koristili smo kondom. Danas 26.4. sam osjetila probadanje u maternici i lijevom jajniku,užasno me strah,jeli moguće da su to neki znakovi trudnoće? Hvala

27.04.2016. 17:15

Lilly to ne znači trudnoću.

27.04.2016. 17:30

Bubamara ako niste subjektivni u svojem pitanju i opisu situacije onda neće doći do trudnoće.

b3008

27.04.2016. 17:30

postovani doktore. moj decko i ja smo imali sex preko odjece on je bio u boksericama a ja nisam imala nista dirao me je po anusu penisom i prema vagini nije svrsio tada nego poslje po mom stomaku,ali su mu bokserice bile mokre obrisala sam spermu i oprala ruke. te se dirnula po anusu i vagini. znima me doktore dali je moglo nesto proci kroz njegove bokserice i dali sam mogla ovim nacinom ostat trudna

28.04.2016. 10:20

Neće doći do trudnoće.

Poludela123

19.05.2016. 18:55

Da li postoji ikakva mogucnost za trudnocom ako sam ja u hlacama i ako mi decko svrsi na stomak a ja spermu ne obrisem.da li moze doci do trudnoce zbog toga sto su spermatozoidi bili dugo na mom stomaku,da li su mogli ikako doci do moje vagine.izvinjavam se na smetnji

19.05.2016. 20:20

NIje moguće.