Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.03.2016. 22:40

Nebihznala, neće doći do trudnoće. Sugeriram vam da se educirate.

magistarka

18.03.2016. 12:05

Postovani doktore,
Zadnju menstruaciju sam imala 18.02.2016. i uglavnom mi je redovna na 27-30 dana. Trebala sam dobiti juce ali jos nije dosla. Odnose sam imala 1.03. bez zastite, metodom prekinutog snosaja, a zatim opet 7. i 8.03, i 3-4 sata nakon odnosa sam popila escapelle pilulu po prvi put u zivotu, tj.8 dana prije ocekivaje menstruacije. Nisam imala nikakve kontrindikciije uzrokovane ovom pilulom, a vec poslednja 2 dana imam simptome za dobijanje menstruacije, cak i malu temperaturu uvece pred spavanje. Jajnici me bole i imam glavobolje ali nje jos nema. Pa sam malo zabrinuta da nisam mozda u drugom stanju? Hvala Vam unpared na odgovoru.

Saška94

18.03.2016. 17:10

Išla sam na redovnu kontrolu kod ginekologa 11.02. radio je ultrazvuk i endometrijum je bio 15mm sekretorna faza i obavestio me je da mi menstruacija uskoro sledi. Redovno dobijam na 30-31 dan (svakog 15og u mesecu).Nakon ovog pregleda znajući da nisam u plodnim danima i da sam na dan od menstruacije imala sam 2 nezaštićena odnosa sa dečkom 14.02. jedan za drugim (obrisali smo sve između, ali nisam sigurna da li je prošlo barem 5 minuta između odnosa i korišćen je prekinuti snošaj).Nisam dobila tog 15og već mi je kasnilo nedelju dana i dobila sam 22.02. Menstruacija je bila normalna.Uvek imam bolne grudi pred menstruaciju 7 dana tako sam i onda bolove dobila 15.02. 7 dana pred.Sada je 18.03. ja nemam bolove što verovatno znači da će mi mentruacija kasniti.Kolike su šanse da sam trudna?

18.03.2016. 23:00

Magistarka menstruacija vam kasni vjerovatno zbog uzimanja pilule za dan poslije. No napravite i test na trudnoću.

18.03.2016. 23:00

Saška sigurno niste trudna.

Kosta

18.03.2016. 23:25

Postovani dokore,poslednju menstruaciju sam imala 6.3.2016.Odnos sa deckom sam imala 18.3.2016.Tokom odnosa smo koristili perzervativ ali je pred kraj odnosa pukao,nije svrsio unutar vagine vec po njoj.Bila je poprilicno velika kolicina sperme po povrsini vagine,koju sam obrisala vlaznim maramicama.Zanima me da li je moguce da zatrudnim i da li bi trebalo da popijem pilulu za dan posle?Unapred hvala.

19.03.2016. 18:40

Ne znam da li je dio ejakulata završio u rodnici. S obzirom na navedenu situaciju sugeriram ipak pilulu za dan poslije.

internetpitanje1

02.04.2016. 12:40

Postovani, pozdrav!
Zanima me da li moze doci do trudnoce ako je između decka i mene doslo do "trljanja" s tim da je on bio u boksericama i tako svrsio dok sam ja bila bez icega?
Hvala unaprijed.

02.04.2016. 21:05

Trljanjem nitko nije ostao trudan.

andjela12345

04.04.2016. 09:55

Dobra vecer postovanje! Ja i decko smo za vrijeme plodnih dana imali nezasticen sexualni odnos, a on je ejakulirao vani. Dva sata kasnije ponovno smo imali nezasticeni odnos s prekinutim snosajem. Da li postoji mogucnost za trudnocu i kolika je? Unaprijed hvala

04.04.2016. 21:50

Nije velika, no ne može se skroz isključiti. Ponekad kod opetovanih odnosa može doći do trudnoće bez obzira ako nije bilo ejakulacije u rodnici.

Ena128

07.04.2016. 10:05

Poštovani,

Prvi put koristim kontracepcijske tablete, prvu sam popila prvi dan ciklusa kao što piše u uputama i imala sam spolni odnos tijekom menstruacije nakon druge tablete, zatim nakon pete. Pijem ih svaki dan u isto vrijeme. Kolika je mogućnost da sam trudna?

07.04.2016. 19:50

1-2/1000. Dakle gotovo pa nikakva ako redovito uzimate.

ruzica.b

08.04.2016. 12:20

Poštovani, imam pitanje. Inače imam redovne cikluse s obilnijim i bolnijim krvarenjima, u trajanju prosječno 26 dana. 9.3 sam imala menstruaciju, nezaštićen odnos 31.03. Inače imam zaštićene odnose, ovaj nezaštićeni se odigrao brzo i djelomično je ejakulirao u mene. Neznam koliko je to djelomično, uglavnom nije na vrijeme izašao van. Mislila sam nisu plodni dani, nema razloga za brigu. 4.4 dođe menstruacija, točnije neko krvarenje koje je kao malo vodenasto bilo i počela je bol koja mi je uobičajena. Popila sam tabletu, bol prošla, krvarenje se nastavilo slabije nego inače. Drugi dan također neko slabije krvarenje, onda noć i jutro baš obilno krvarnje, tamna boja i komadi ugrušaka. Nakon toga se nastavilo krvarenje, koje je bilo dosta slabo s nekom malom boli. Nakon toga čitavu noć ništa i jutros opet neko krvarenje, koje je isto oskudno i opet izgleda vodenasto, bila su kao 2 izljeva, ostalo primjetim tragove na papiru. Čitavu vrijeme imam neki isjećaj, kao da će početi krvarenje, ali ništa. Osjećam i neki čudan osjećaj u dijelu oko lijevog jajnika, nije baš bol, nešto lagano. Postoji li mogućnost trudnoće? Pretpostavljam da je rano za kućni test. Počinjem se brinuti jer sam svašta pročitala. Bez obzira što imam 25 godina, nadam se da nije trudnoća. Mogu li biti mirna ili ipak postoji mogućnost trudnoće.
Unaprijed hvala,
pozdrav

vriski

08.04.2016. 19:45

Postovani

Zadnju menstruaciju sam imala 22.3.2016
Ostale mjesecnice bile su 21.2.2016, 26.1.2016, 29.12.2015.. Znaci nisu uredne
Inace traju 5-6 dana
Prvi spolni odnos imala sam 1.4. sa kondomom.kondom nije pukao
Zanima me postoji li mogucnost trudnoce

08.04.2016. 21:25

Ruzica prema opisanom ne radi se o trudnoći.

08.04.2016. 21:25

Vriski ne ako ste imali zaštitu i istu provjerili po odnosu.

leptirica737

09.04.2016. 11:50

Poštovani, pokušala sam bezuspješno naći odgovor pa se ispričavam ako sam previdjela negdje...koliko sati minimalno treba proći između dva odnosa da se penis "očisti" od eventualnih ostataka sperme u uretri?
Imali smo zaštićen odnos ujutro (ejakulacija u kondom), nakon cca 12 sati i tuširanja došlo je do nezaštićenog odnosa uz sluz bez ejakulacije. Obzirom da su mi ciklusi neredoviti (trenutno sam u 13. danu ciklusa), trebam li se brinuti i potražiti kontracepciju za dan poslije? Hvala!

leptirica737

09.04.2016. 14:10

Zaboravila sam napomenuti, ciklusi su mi inave između 30 i 53 dana uz izuzetak prošle godine na prijelazu iz travnja na svibabj je bio 21 dan, a od tad 30-53 dana.

09.04.2016. 19:30

Mislim da je prošlo dovoljno vremena od odnosa do odnosa i ne treba pilula za dan poslije.