Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Anabelle36

01.03.2016. 23:10

Postovani, dakle imala sam spolni odnos bez zastite 2.1. i odmah dan nakon sam dobila menstruaciju. Naime ciklus mi je neredovit, svako 35-40 dana. Prije tjedan dana sam navodno dobila menstruaciju nakon sta mi je kasnila otprilike 15 dana ako se ne varam. Nije bila uobicajena menstruacija,stomak me nije bolio (doduse ima menstruacija i kad me nebi bolilo) i nije bilo ciste krvi. Dakle bio je tamno smedji iscjedak,tocno onako kako izgleda onaj prije i poslije menstruacije. Bilo je sitno krvi,svjetlo crvene. Jedem dosta posljenjih mozda mjesec dana, a stomak mi je narastao kao nikad prije i tvrd je. Decko s kojim sam imala odnos tvrdi da nije svrsio u mene, nije uopce svrsio. Zanima me postoji li kakva sansa da sam trudna, puno me zabrinjava moj stomak jer neznam da li je to zbog debljanja ili neceg drugog. Inace da sam trudna sad bi bila 2 mjeseca pa me zanima da li bi mi se stomak u donjem predjelu vec vidio sad u drugom mjesecu trudnoce? Jako sam nervozna, molim Vas za odgovor, unaprijed hvala

koni88

02.03.2016. 16:40

Poštovani, imala sam mjesecima spolni odnos s partnerom bez zaštite, željeli smo bebu. Međutim dobila sam menstruaciju normano na vrijeme i nakon par dana dobila sam bolove u donjem dijelu trbuha i leđima, bradavice su me potamnile, nabrekle, polavili su se one tockice i žilie na samoj bradavici. Trbuh je počeo rasti kao da trebam dobit menstruaciju koje je maltene tek prošla. Kada sam trebala dobiti 2. Menstruaciju nakon mjeces dana dosla je tocno na dan kada je trebala ali samo kao sukrvica 3 dana, dovoljan je bio dnevni uložak i nakon ta tri dana sam pocela 2 dana krvarit normalno. No trbuh mi je i dalje ostao napuhan, ne boli me vise a grudi i dalje ostale osjetljive sa tamnim bradavicama. Ne osjećam umor, vise imam nesanice. Neki dan mi je peceno meso imalo toliko intrnzivan miris da sam povračala.
Neznam zbunjena sam sva. Jel postoji mogućnost trudnoće ili je to samo u mojoj glavi ili je došlo do neceg drugog. Što mi je činiti?

redrose1

02.03.2016. 18:00

Poštovani,

Stvarno bi mi puno značio Vaš odgovor. Naime, sinoć sam imala nezaštićeni spolni odnos sa partnerom (metoda prekinutog snošaja) i uhvatila me panika jer sam računala i ispada da su mi sad najplodniji dani. Mjesečnice su mi redovite, iako unazad par mjeseci znaju znatno kasniti i/ili uraniti pa ni sama ne mogu najbolje odrediti plodne dane. Znam da postoji mogućnost trudnoće, i htjela bi uzeti pilulu za dan poslije, ali ne znam hoće li biti učinkovita s obzirom na ovulaciju. Također, ono što me najviše zanima je to da li je ta pilula 100% sigurna u smislu nuspojava i mogućih posljedica? Unaprijed hvala od srca!

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2016. 20:55

Anabele prema opisanom mislim da se ne radi o menstruaciji a ni o trudnoći. Sugeriram UZV pregled.

Koni prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći, no ipak s obzirom na smetnje sugeriram UZV pregled ( cista, upala i sl)

Redrose ništa nije 100 postotna zaštita. Da li ste ovulirali isto ne možete sa sigurnošću znati.
Što će vam pilula za dan poslije ako nije bilo ejakulacije.

redrose1

03.03.2016. 15:25

Poštovani, hvala Vam puno na brzom odgovoru. Uhvatila me panika zbog predsjemenske tekućine s obzirom da sam izračunala da su mi plodni dani. Mislite li da je pametno da popijem pilulu ili ne?

Anabelle36

03.03.2016. 15:25

Znaci trudnoca nije sigurno? I hvala Vam puno

03.03.2016. 17:10

Redrose i anabelle mislim da sam vam odgovorio.

dovlica

04.03.2016. 10:05

Postovani,

Devojci kasni vec 45 dana (nismo imali nikakve odnose), pre 2 dana smo imali po prvi put polni odnos, bez zastite, ali bez ejakulacije. Posto je bila nevina, krvarila je jako, ali je krvarila i 2 dana nakon odnosa. Kaze da i dalje nije dobila. Da li znate sta se desava? I koliko je normalno da joj toliko dugo kasni?

Pozdrav!

04.03.2016. 23:35

Menstruacija može kasniti mjesecima. Koji je uzrok kod vaše djevojke ne mogu znati. Možda pcos, cista, upala, stres, problemi sa štitnjačom i sl.
Neka posjeti ginekologa.

ivana529

14.03.2016. 00:40

dobro vece imala bi jedno pitanje ako mi se moze odgovoriti....imala sam s deckom analni sex i on je svr...u mene dali je moguce da ako je ta sperma dosla u dodir s vlaznom vaginom da ostanem trudna iako sam jos uvjek nevina strah me jer mi kasni dva tjedna??...molim pomoc hvala u naprijed...!!

b3008

14.03.2016. 11:30

postovani doktore. nevina sam s deckom imam samo peting prvo on mene pa ja njega zadovoljim. brine me jedna stvar nakon sto obrisem spermu jeli moguce da slucajno se dodirnem istom rukom i da prenesem spermu u rodnicu. nikad nije bilo guranja prstiju niti icega samo pipkanja i diranja. 13 dan ciklusa tj sinoc mi se u providnoj sluzi javili tragovi krvi brinem se jel od takvog odnosa mogu ostat trudna tj da slucaj da prenesem malu kolicinu sperme slucajno

Highgrade

14.03.2016. 19:50

Molim odgovor,

Moja djevojka boluje od srcane aritmije (ne stalne nego se javlja u kratkim periodima) i u siječnju 2015e godine ke bila u bolnici zbog "policističnih jajnika" , problema s probavom. Sve se to smirilo ali imala je vodene kozice oko božića. Prekinuli mo 12.2.2016 i bila je pod jakim stresom i popila je normabel, u međuvremenu smo se izmirili. 14.2.2016 je po nekom kalendaru i racunu imala ovulaciju, (menstruacije su joj nekad u normalnim ciklusima, a nekada ne). Istog datuma oko 3:00 ujuto smo imali nezasticeni spolni odnos koji je bio prekinut od strane 3 osobe koja je uletila u nezgodnom trenutku, nakon toga je navedena osoba izasla i mi smo nastavili ,7-8 puta sam penetrirao i prekinuo odnos te sam nakon 1minute ejakulirao izvan rodnice i ni blizu tijela djevojke.
Istog tog dana kasnije dobila je nekakvu virozu i bolovala je 10 dana i naglo je smrsavila, do 24.2 (nikakve veze s spolnim odnosima i organim) te je pila antibiotik (Almacin ili tako nesta slicno) te lekadol.
27.2 smo imali nezasticeni spolni odnos koji je zavrsio dosta prije ejaulacijr koja je bila izvan rodnice i daleko od tijela djevojke.
Međutim pocetak menstruacije se trebao dogoditi 29.2 i nije do danas 14.3.
1 dan od 4.3 do 6.3 je imala mučnine , glavobolju i vrtoglavicu koja je isti dan prestala i nije se vise javljala.
12.3 i 13.3 je bila izlozena opet jako velikom stresu zbog ponovnog prekida veze (ludo vrijeme , a djevojka je inace pod stresom zbog raznoraznih gluposti) popila je normabel i lekadol 13.3 te je taj cijeli dan kašljala ,
14.3 srce joj ubrzano kuca, ima nizak tlak, trne joj lijeva ruka te ima bolove u abdomenu i simptome prehlade ( bol u grlu, temperatura 39 i šmrcanje na nos) , stomak i kilaza su joj kao i inace u normalnom stanju sto se tice velicine .

Zanima me dali postoji mogucnost trudnoce s obzirom da je proslo vec mjesec dana od plodnih dana i toga nezasticenog odnosa + sve ostalo navedeno u ranijem textu.?
Molim brz odgovor i unaprijed hvala!
LP.

14.03.2016. 21:35

B3008 navedenim načinom zasigurno nećete ostati trudna.

14.03.2016. 21:35

Highgrade vrlo ste konfuzni. Prema opisanom sigurno se ne radi o trudnoći , jer nije bilo ejakulacije u rodnici.

14.03.2016. 21:40

Ivana529 neće doći do trudnoćeako dio ejakulata nije dospio u rodnicu.

karmengoran

15.03.2016. 15:20

evo pitanje je vec 6 mjeseci pokusavamo napravit drugu bebu,nazalost bezuspjesno,iako me zna vec dva mjeseca bolit bradavice i donji dio leda,menstruacija je nesto slabijeg inteziteta. bila sam i prehladena pa me zanima dal bolest utjece na mogucu trudnocu i bolove koje sam navela

nebihznala

15.03.2016. 15:55

Poštovani, imam pitanje. Mogu li ostat trudna ako dečko i ja nismo imali spolni odnos, ali me prstenjačio..S tim da nakon šta je on svršio stavio prst u mene(kaze da je obrisao ruke i spolovilo). Ja se užasno bojim..danas(15.3.) trebam dobit menstruaciju, a trbuh me boli od 12.3.(petka) točnije, jajnici. Ne znam šta da radim, uskoro ću 17god., al ne mogu o tome pričat s roditeljima..molim vas da što prije odgovorite. Hvala

15.03.2016. 22:30

Karmengoran bolovi nemaju veze s mogućnošću zanošenja.