Autor
|
Poruka
|
Izida
|
07.02.2016. 02:40
Postovani,
interesuje me da li postoji mogucnost da ostanem trudna. Od uvek imam neredovne cikluse, imam problem sa policisticnim jajnicima, a za to koristim caj koj mi pomaze, ali svaki novi stres mi donese i nove ciste. Pre 6 godina sam imala izliv krvi na mozgu odnosno imala sam epitel na hipofizi tacnije u turskom sedlu koj mi je probusio krvni sud. Posto sad zaista zelim dete interesuje me da li je to moguce
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
07.02.2016. 12:10
Na osnovu iznesenog ne mogu znati da li ste trudna. Ako sumnjate na traudnoću morate napraviti test.
Bez konkretnih nalaza vaše opisano stanje mi ništa ne znači. Dakle važni su nalazi CT-a, spolnih hormona, i ostalog.
|
zeljko12
|
07.02.2016. 13:40
Pozdrav ,doktore ....Prvujesecnicu sam imala 1.1.2016drugu sam dobila 28.1.2016. Spolni odnos sam imala dva dana nakon završetka mjesečnice ... I dogodilo nam se ?dali mogu biti trudna?hvala
|
Ire22
|
07.02.2016. 14:40
Poštovani,
Bila sam kod ginekologa 29.1. i na ultrazvuku mi je doktorica rekla da joj je cudan lijevi jajnik, ali da se ne brinem, misli da nisu ciste vjerojatno jer sam trebala dobiti menstruaciju, i da dođem ponovno na pregled kada mi menstruacija završi. Po kalendaru sam trebala dobiti menstruaciju 30.1. ali nisam je dobila, kasni mi već 10 dana. Zanima me postoji li mogućnost trudnoće iako doktorica tada nije to vidjela na ultrazvuku? Prosječni ciklus mi je 31 dan, od prošle menstruacije ciklus je bio 35 dana. Grudi su mi natečene, i bole me, ponekad osjetim menstrualne bolove.
Hvala vam unaprijed, lijep pozdrav!
|
|
07.02.2016. 19:50
Zeljko ako su ciklusi na godišnjoj razini jednoliki šansa nije velika.
|
|
07.02.2016. 19:50
Ire ako ste spolno aktivna napravite test. Kašnjenje menstruacije vjerovatno je posljedic ciste na jajniku.
|
zeljko12
|
07.02.2016. 20:00
Hvala na odgovoru... Nekad variraju nekad kasne nekad ranije dodu pa neznam....čula sam da se može ostati u drugom stanju
|
|
08.02.2016. 22:50
Odgovorio sam vam.
|
Paolala
|
10.02.2016. 14:20
Poštovani,
moja situacija je ovakva, prije nekoliko godina operirala sam meckelov divertikul (tanko crijevo), malo nakon toga ileus,
imala sam upalu svih potrbušnih organa, uključujući jajnike i maternicu te nisam imala menstruaciju nekoliko mjeseci, nakon operacije koja je prošla uspješno,
dobila sam priraslice na tankom i debelom crijevu, a slijepo crijevo mi je odstranjeno.
zanima me, postoji li mogućnost da imam priraslice i na maternici te da li postoji mogućnost da bih imala problema sa začećem?
drugo pitanje je,da li bih mogla u potencijalnoj trudnoći uopće iznjet trudnoću do kraja s obzirom na svoje zdravstveno stanje?
Lijep pozdrav
Unaprijed hvala
|
sani6
|
10.02.2016. 20:10
Postovani,
imam jedno pitanje koje me muci vec par dana a ne mogu da otkrijem uzrok. Naime, nevina sam djevojka, dakle nikada nisam imala seksualni odnos, sem povremenom povrsinskog nadrazivanja od strane partnera. Međutim, prije par dana se desilo da (nakon tog nadrazivanja spolnog organa) prilikom obavljanja male nuzde pala je malo krupnija kap krvi (a da pri tome naglasim da je to bilo iskljucivo povrsinsko 'pipkanje', bez mogucnosti da je himen ostecen). Nakon pola sata, opet sam se susrela sa manjom kolicinom krvi. Ne boli me nista, nemam apsolutno nikakve simptome, a menstrualni ciklus sam imala 26.1. Cime bi to moglo biti uzrokovano?
Unaprijed se zahvaljujem.
|
leylla-lela
|
10.02.2016. 21:00
pozdrav...
posljednja mjesečnica mi je bila 7.1. i od tad sam imala jedan zaštićeni sex i jedan nezaštićeni nakon kojeg sam drugi dan odmah popila tabletu za dan poslije. menstruacija mi kasni nekoliko dana i počinjem brinuti da sam trudna zato što još uvijek nemam apsolutno niti jedan simptom da ću dobiti menstruaciju
što da radim?
|
|
10.02.2016. 22:10
Paolala moguće su priraslice i s maternicom. Svakako probajte ostvariti trudnoću, isto ne mora ništa značiti.
|
|
Sani ne mogu znati. Vjerovatno od ozljede vanjskog spolovila ili ulaska u rodnicu.
|
|
Leyla šansa postoji. Napravite test. Uobičajno je da menstruacija kasni nakon uzimanja pilule za dan poslije.
|
monika25
|
11.02.2016. 17:25
Dobar Dan Doktore imam 25 godina visoka sam 51kg a visoka 1m62cm.Imam jedno pitanje do vama;vec neko vreme pokusavamo sa muza da ostanem trudna i sada na 07.02.2016 dobila sam mesecni ali mi nije kao i ostali ima samo malo krvarenje koje ga ima pa snema inace je svetlo crvene boje.juce sam uzela test u apoteci i bio je negativan.a na pocetku ovog meseca sam imala mucnine a sada samo bol u gornjom delu trbuha.dali se radi o trudnoci ili ne.hvala vam unapred
|
|
11.02.2016. 19:05
Ako je test dobro napravljen a negativan je dakako da se ne radi o trudnoći.
|
marleen
|
11.02.2016. 19:30
Poštovanje doktore,
prije 6 mjeseci sam imala vanmaterničnu trudnoću gdje mi je odstranjen lijevi jajovod. Kasnije me niti jedan doktor nije slao na hsg,a pročitala sam da mnoge žene idu nakon takvih situacija. Već 3 mjeseca pokušavamo opet bezuspješno ostvariti trudnoću ,ciklusi su mi 28-32 .Bojim se da mi se ne ponovi vanmaternična ili da neću opće moći zatrudniti prirodnim putem. Radila sam papu,briseve i uzv nedavno,sve je ok. Zanima me bi li trebala uraditi hsg ili možda provjeriti hormone?
|
|
12.02.2016. 21:00
Za sada ne trebate nikakvu dodatnu obradu. Nastavite s odnosima i nadamo se da će uskoro doći do trudnoće.
|
Molly21
|
13.02.2016. 09:55
Postovani
Do sad sam uvijek imala redovne cikluse(28dana) zadnjih par mjeseci su od 28-35 dana. Zadnja menstruacija mi je bila 9.1 imala sam nekoliko nezasticenih odnosa sa prekinutim snosajem. Trenutno mi kasni 5 dana i jucer sam radila test i rezultat je negativan, imam sve simptome kao i inace kad trebam dobiti ali ona ne dolazi,takoder sam zadnjih par dana pod stresom zbog bolesti oca znam da i to utjece ali me isto strah, dali postoji mogucnost trudnoce iako je test negativan.
|
Ana Karenjina3
|
13.02.2016. 09:55
Postovani,
Prije svega oprostite na opseznom tekstu koji cu napisati. Dakle imam redovne menstruacije. Do oktobra mi je ciklus trajao 32, 33 dana i krvarenje 5,6 dana. U oktobru sam otisla na put, promjenila klimu i od tada mi je bio tacno 30 dana, krvarenje se smanjilo i trajalo samo 4. U januaru sam dobila 12og, sto znaci da sam 11.02 trebala dobiti. Odnose sam imala 17og i 30og. Naravno, vise me brine ovaj 30og jer je bio u plodnim danima. Po kalendaru ovulacija je trebala da bude 28og, medjutim kako inace imam bolove u toku ovulacije (jajnik i bubreg me bole), po tome bih rekla da se pomjerila jer me je boljelo 1.2. Tog 30og odnos smo imali vise puta, bez zastite, svaki put je ejakulirao vani i tvrdi da je dobro pazio. Zanima me kolike su sanse za trudnocu? Nemam nikakve simptome, jedino je cudno jer me ne bole grudi kao inace kad trebam da da dobijem i imam pojacan, vodenast sekret. Osjecam povremeno u blagi pritisak u dnu stomaka kao pred menstruaciju i par puta me jajnik pribadao(bol slabijeg intenziteta). Da li to mogu da budu simptomi?
Unapriied hvala!
|