Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

ivoran2014

06.12.2015. 16:10

Postovani doktore,
Momak i ja smo imali tzv. suvi seks, ali bili smo nagi. Ja sam jos uvijek nevina, ali posto su nam polni organi bili dovoljno blizu recite mi ima li sanse da sam ostala trudna ili sam bezbedna. Unapred hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.12.2015. 17:05

Vama i ostalima koji postavljaju takva pitanja, sugeriram prije svega da se educirate pa se poslije slobodno javite s ozbiljnijim pitanjima ako bude potrebe.

06.12.2015. 17:05

Jatoptica moguće je zbog toga. Nije došlo do trudnoće.

Kikica12345

11.12.2015. 15:10

Postovani, samo me zanima da li se trudnoca moze vidjeti na normalnom ultrazvuku stomka u gastroenterologa? Hvala

11.12.2015. 20:10

Ako je 7-8 tjedana može i preko trbuha.

hemi

14.12.2015. 19:05

Postovanje.
Ja sam se prije otprilike mjesec dana javio vama povodom jednog, meni barem u tom momentu, rizicnog dogadjaja.
Dakle, duga prica skracena, na prstima je mozda bila sperma koja je tu provela nekoliko minuta, osusena je bila, i nakon tog perioda od 4-5 minuta krenuo sam masturbirati djevojci ciji su prsti takodjer imali malo sperme ali osusene(ni meni ni njoj nije bilo tecnosti na prstima, dakle osusena). Ona je dodirivala malo klitoris tom rukom a i moji prsti su bili u kontaktu i sa klitorisom i sa unutrasnjoscu vagine. Vi ste rekli da nece doci do trudnoce ali je ipak djevojka zeljela pilulu za dan poslije preventivno. Uzeli smo Vikela tabletu i ona je popila nakon otprilke 20h od tog dogadjaja. Sad, to se desilo 03.11. navecer (Dan nakon zavrsetka njene menstruacije), sutradan, 04.11. Popila je Vikela tabletu onda je dobila 09.11. neku veoma oskudnu, malo krvavu sluzavu menstruaciju. Od tog dana izracunala je da joj sljedeca menstruacija pada nakon 28 dana tj. Nedjelja 06.12. ali nije dobila. Danas je 14.12. znaci kasni joj 8 dana. Ja sam planirao uzeti test za trudnocu 17.12. ako ne dobije do tada da vidimo da li je trudnoca ili tableta. Ja vjerujem da nije trudnoca, to ste i vi potvrdili, jednostavno nemoguce je, ali da li je uzrok kasnjenja Vikela? Citao sam da moze kasniti tako i nekoliko mjeseci jer je hormonska bomba ali ne znam da li je istina pa zato da se obratim vama
Da li je uzrok kasnjenja evo vec 8 dana ta tableta i koji bi nas sljedeci korak trebao biti? Hvala vam unaprijed, lijep pozdrav.

14.12.2015. 22:00

Pilula je kriva za kašnjenje menstruacije prema opisanoj situaciji.

Andy94

28.12.2015. 10:40

Pozdrav. Citao sam dosta o ovome sto cu vas pitati. Djevojci mi kasni menzes oko 20 dana. Zadnji put je dobila 5.11.2015 . Onda se nismo vidjeli mjesec dana, bio sam na putu. Kad sam se vratio taman je trebala dobit menzes. ali nije. Drugi put je da smo razdvojeni i bila je pod velikim stresom. Ima bol u grudima kao da ce dobit, uvijek je bole grudi pred menzes. Nismo imali sex ni prije ni poslje mog odlaska , samo je doslo do "trljanja" spolnih organa. Nije doslo do ejukulacije. Znaci fakticki nije moguce da je trudna, ali sam citao da se moze zatrudnit od sluzi koju ispusta muski organ prije ejukulacije. Ali opet kazem nije doslo do sexa pa da mogu posumnjat na to, samo dodirivanje i 'trljanje" spolnih organa. Razlog kasnjena? Prehlada,stres ili trudnoca? Hvala

mala96

28.12.2015. 14:55

Pozz, imala sam odnos sa deckom 14 dana nakon prvog dana menstruacije i po mom proracunu to su plodni dani (ciklus mi uglavnom traje 32-35 dana), odnos je bio bez zastite, svrsio je prvi put vani obrisao se vlaznom maramicom, i onda smo se ljubili, zatim mi je stavio 2-3 puta na kratko na par sekundi i onda otisao na wc, zatim smo odmorili pa opet imali odnos gde je on opet svrsio vani i nismo vise imali odnos, da li je moguce da sam trudna, jer nije doslo do svrsavanja unutra

28.12.2015. 21:00

Andy i dalje morate čitati jer unatoč tome što ste pokazali dobru volju niste nimalo educirani. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.

28.12.2015. 21:00

Mala u vašem slučaju šansa za trudnoćom postoji ali nije velika.

aleksicaluj94

04.01.2016. 11:15

Postovani,
Imam 21 godinu, rizican odnos sam imala 03.11. 6 dana nakon toga sam dobila menstruaciju koja je trajala do 16. 11., dakle 09.11-16.11. Ovog mjeseca nisam dobila menstruaciju, niti imam bilo kakve simptome. Da li je moguce da se radi o trudnoci?

1234567890

04.01.2016. 12:25

Pozdrav...prije dva mjeseca probala sam prvi put prst i nije ga stavio do kraja ali je mozda bilo sperme na prstima...jel moguce da sam trudna...kasni mi dva mjeseca ali je i inace jako neredovna...stvarno sam u panici

04.01.2016. 21:55

Aleksica ako ovaj mjesec niste bila spolno aktivna onda se ne radi o trudnoći.

04.01.2016. 21:55

12345.. niste trudna. Educirajte se.

marina225

01.02.2016. 09:35

Pozdrav, doktore imam pitanje. Imala sam spolni odnos s deckom i prije nego sto je stavio kondom ja sam mu ga ubacila u sebe na trenutak i sve je bilo ok dok nismo vidjeli bijelu fleku kasnije na crnoj tkanini gdje je zakacio neposredno prije toga. Imao je mozda kapljicu, dvije sperme na spolovilu i sad neznamo dal se to obrisalo sve kad je zakacilo ili je nesto ostalo jos. Proslo je nesto manje od 48 sati od toga i navecer mi je dosla neka muka i vrtoglavica. Dobro mi je kad lezim, malo mi je muka, ali kad se dignem mi je jako lose, nisam povracala. Sta je moguce da se od tako male kolicine zatrudni i dal bi mucnine pocele vec unutar 48 sati ili je to mozda od niskog tlaka? Za dva dana idem vadit krv i kod ginekologa, ali bi htjela imati jos neko misljenje prije da znam sta mislit. Dal ima smisla popiti sad pilulu za dan poslje, negdje sam procitala da djeluje unutar 120 sati?

Dreams1717

01.02.2016. 11:35

Zadnja menstruacija mi je bila 23.01.-28.01. I 30.01. Smo ja i moj partner imali "snosaj".pod navodnicima jer sam ja jos djevica ali me zanima,ako on nije svrsio u mene a ja sam djevica,dali je moguce da ostanem trudna dva dana nakon zavrsetka menstruacije ?isto tako on nije ulazio skroz unutra vec je samo glavicak bio unutra..molim vas sto prije odgovor hitno mi je.brinem se
Pozdrav. happy

Brinetq123

01.02.2016. 13:15

Postovanje,
imala sam spolni odnos 8.dan ciklusa, (inace su mi ciklusi od 29-33), ali mi je taj dan jos bio smedji iscjedak, znaci ostatak menstruacije. Seks je bio bez zastite, tri puta i svaki s razmakom od pola sata uz njegovo tusiranje i mokrenje, te svaki put bez ejakulacije u meni. Ima li razloga za brigu?
Hvala unaprijed

01.02.2016. 19:35

Marina ako je to bila sperma a ne želite trudnoću, bolje je uzeti pilulu za dan poslije.

01.02.2016. 19:35

Dreams, prema opisanom neće doći do trudnoće, jer nije bilo ejakulacije.