Autor
|
Poruka
|
Ankica23
|
04.11.2015. 19:30
Postovani, zanima me da li je test na trudnocu ispravan ako se napravi prvi i drugi dan nakon izostanka mjesecnice? U ovom slucaju pokazan je negativan rezultat.
Lp
|
hemi
|
Jos samo da dodam, to je bilo dan nakon zavrsetka njene menstruacije? Da li to ima kakve veze?
|
Djosal
|
Postovanje, zadnja menst.mi je bila 21.09. Inace su mi menst.jako neredovne 30-36dana... sada mi kasni i test je pozitivan.
bola sam na pregledu i dr.mi je rekla da ima policisticke jajnike,sa 15-20 folikula i neku promjenu na vrhu materice.
po mom proracunu moguca oplodnja je bila 11.10. Jer je suprug pre i poslije tog vikenda bio na terenu.
na Uz se vidi kao malo zadebljanje materice od 1,2mm. Beta je 160. Doktorica mi jista konkretno nije rekla tako da ni sama ne znam da li sam trudna ili ne?
Bitnonje napomenuti da sam u februaru imala spontani missed ab.
zanima me vase misljenje!
Unaprijed hvala!
Pozdrav!
|
Marijica333
|
04.11.2015. 20:05
Postovani, zanima me vase misljenje u vezi sljedece situacije. Spolni odnos sa deckom sa imala 17.,22.,25. sa zastitom (kondom), vani je ejakulirao. Imala sam upalu mokracnog mjehura, te neke simptome infekcije kao sto su svrbez i peckanje stidnih usana. Mjesecnicu sam trebala dobiti 02.10., no kasni mi, te sam da se uvjerim da nije rijec o trudnoci (iako su male sanse za istu) uradila test juce ujutro i jutros, oba su bila negativna. Inace mi ciklus nije redovan, pila sam kontracepcijske pilule prije dvije godine radi stabilizacije istog.
Sad me samo zanima Vase misljenje. Unaprijed Vam se zahvaljujem.
|
Ankica23
|
04.11.2015. 21:50
Ako sam bila nejasna, moje pitanje se odnosilo na to da li je moguca trudnoca i da li je test prerano napravljen?
|
Ninanani92
|
04.11.2015. 21:50
Lijep pozdrav
Htjela bih da Vas pitam da li je moguce da djevojka ostane trudna ukoliko je imala peting,ali decko nije "svrsio"... Pitam Vas jer sam zabrinuta zbog toga sto mi mjesecnica kasni vec 10 dana s tim da sam imala grip,da li je to moguci uzrok pomjeranja iste?I da,samo da dodam da sam nevina.. Hvala unaprijed
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.11.2015. 23:35
Hemi neće doći do trudnoće. NE brinite.
|
|
Jasnam ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
|
Ankica ispravan je i ako je negativan ne radi se o trudnoći.
|
|
Djosal beta hcg je pozitivan i trudna ste. Napravite kontrolni beta hcg i ako se za dva dana udvostruči radi i se o razvoju normalne trudnoće. S beta hcgom iznad 1000 trudnoća se može tek tada vidjeti u maternici. Dakle kroz tjedan dana nikako ne prije.
|
|
Marijica trudnoća nije uzrok izostanka menstruacije kod vas.
|
|
Ninanani ne radi se o mogućnosti trudnoće kod vas.
|
Djosal
|
05.11.2015. 12:25
Prije dva dana mi je beta bila 160, danas nakon 48 sati je 236... trudnoca je tri nedelje plus koji dan! Imam li razloga za brigu?
sta slijedi?
|
Djosal
|
05.11.2015. 12:50
Nisam naglasila da sam betu vadila na dva razlicita aparata i da li kogu postojati odstupanja zbog toga?
|
|
05.11.2015. 17:15
BEta hcg se ne udvostručuje kako bi trebalo. Bojim se da neće biti u redu no prerano je još govoriti o tome. Ponovite beta hcg za 2 dana.
|
Sezam
|
10.11.2015. 15:15
Poštovani. Da li je moguća trudnoća ako se dobije menstruacija u roku od dva dana nakon odnosa?
|
|
10.11.2015. 21:40
Nije naravno.
|
Mimi_16
|
21.11.2015. 11:15
Poštovani,imala sam spolni odnos na prvi dan plodnih dana, i tijekom odnosa nam je puknuo kondom ali partner nije svrsio jer nam je bio prvi put i bilo nas je strah. Jako sam se prepala i odmah sljedeci dan sam kupila pilulu za dan poslije. Sljedeci dan nakon sto sam je popila tu pilulu sam primjetila smeđi iscjedak i citala sam da je to normalno kad popijes pilulu i i sve je bilo dobro dok nisam primjetila da mi menstruacija kasni zbog pilule i i donji dio trbuha mi se počeo povećavati i ucestalo sam išla mokriti u wc. Kupila sam test za trudnoću i pokazao je negativno. Nakon toga sam imala jake bolove i grceve prvi put u životu i dobila menstruaciju i trajala mi je 6 dana (duže nego uobičajeno,inače mi traje 4 dana) prvo sam mislila da je to sukrvica koja moze doci u trudnoci ali ona ne traje više od 3-4 dana,kad mi je menstruacija stala, nakon nekog vremena su me počele grudi bolit i opet mi se cesto ide u wc i donji dio trbuha mi se povecava i nekako su mi izražene Montgomeryjeve žlijezde i sve mi se nekako cini da su mi bradavice smeđe,neznam možda od straha umišljam. Da li je moguće da sam nakon svega trudna? Unaprijed hvala.
|
|
21.11.2015. 12:20
Ne umišljajte si, ne radi se o trudnoći prema opisanoj situaciji.
|
Jatoptica86
|
06.12.2015. 16:10
Postovanje!
Mojoj curi je menstruacija redovita i trebala ju je dobiti u subotu.U petak smo se malo igrali i moj penis je iso po njenoj vagini.htjeli smo probat da ona vidi dal ce ju bolit i stavili smo ga samo nakratko na nekoliko sekundi i izvadio sam ga van.nije doslo do ejakulacije.njoj menstruacija kasni 7 dana.zadnjih dana je malo u stresu i jel to moguc razlog kasnjenja menstruacije?
Hvala
|