Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Mmartinakolii

23.10.2015. 10:30

Hvala Vam. Znate li možda što bi moglo biti to što se vidjelo na ultrazvuki i da li ga trebam raditi ponovo?

Mmartinakolii

23.10.2015. 10:30

Hvala Vam. Samo me jos zanima da li je moguce da je to sto je viđeno na ultrazvuku nešto drugo,nalik gestacijskoj vrećici. I da li sigurno mogu vjerovati testovima da ne pokazuju lažne rezultate. Iako sumnjam da bi nakon 2 mjeseca to pokazivali. Pitam da budem sigurna...

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.10.2015. 22:00

Mali odgovorio sam vam.

23.10.2015. 22:00

Odgovorio sam vam. Ne vidim problem kod vas. To što je doktorica vidjela kod vas zasigurno nije gestacijski obruč.

smokva123

24.10.2015. 11:00

Doktore ovako,imam 18god i imala sam prvi put seksualni odnos s deckom,spavali smo skupa svega 5puta bez zastite ali ni jednom nije svrsio u mene. Menstruacija mi kasni 12dana i stvarno se jako bojim,ima li mogucnosti da sam trudna ili je sve stvar nervoze i stresa? Unaprijed hvala

24.10.2015. 18:05

Ja to ne mogu znati. Pitajte partnera. Ako ste spolno aktivna a jeste i imali ste odnose bez zaštite razuman je odgovor da napravite test.

Mari12

25.10.2015. 23:15

Postovani. Zanima me je li normalno da je endometrij 13 mm debljine pred menstruaciju ako nije doslo do trudnoce,i da je na jednom jajniku zuto tijelo. Imala sam menstruaciju i dva negativna testa,ali doktorica je vidjela nesto nalik na gestacijski obruc velicine 7 mm a od odnosa je proslo oko 2 mjeseca. Trudnoca nije moguca jel tako?

uplasenaa8

26.10.2015. 00:35

Postovani doktore
Imam jedno poduze pitanje, ali nadam se da cete mi odgovoriti..Naime, menstruacije imam vec 7 godina i nikada mi nisu bile tocne na dan. Uvijek je prisutno kasnjenje ili uranjanje od par dana, a menstruacija uvijek traje 6-7 dana. Unatrag par mjeseci dolazile su: 20.06, 28.07., 31.08., 03.09. Imam decka vec godinu i pol i redovito imamo odnose. Ponekad se zna dogoditi da imamo bez kondoma ali on uvijek prekine spolni odnos nekoliko minuta prije nego treba ejakulirati, nikad nije cekao zadnji cas. Uvijek pazimo jer sam ja veliki panicar otkako nam je kondom pukao prije skoro godinu dana pa sam popila pilulu za Dan poslje i sve je proslo u redu. Problem je sljedeci, prije 4 mjeseca moja sestra je ostala trudna te sam od onda konstantno opterecena s tim. Imam probleeme s nadutoscu(barem se nadam da je to u pitanju) te si vec lagano i ja umisljam neku nepostojecu trudnocu. Prosla sam puno foruma u kojima dosta zena prica o tome kako su imale cisto normalnu menstruaciju a bile po 4-5 mjeseci trudne..zanima me dali je to uopce moguce?? Od tuda dolazi i moj strah..s obzirom da sam studentica i to je zadnje sto mi trenutno treba. Test za trudnocu nisam radila jer se bojim da bi bio pozitivan. I zanima me dali je normalno da imam takve razlike u dolasku menstruacija i dali se to moze na neki nacin regulirati a da nisu kontracepcijske pilule u pitanju? Unaprijed hvala na odgovoru na ova dva pitanja! LP

manuela16

26.10.2015. 07:25

Poz, dobila sam 15.10 i završila mi 19/20.10, u nedjelju 25. .sam imala spolni odnos sa kondomom i kada je svršavao bio je u meni,kad je završio izvadio je,pregledali smo kondom sve je bilo unutra, nije ništa izašlo,nit je kondom pukao,mene brine da možda kojim slucajem nije negdje iscurilo bar malo iako smo pregledali i sve je bilo u kondomu,panicarim za bez veze, neredovite su mi menge pa neznam kad su mi plodni i neplodni dani, htjela bih uzeti onu tabletu za dan poslje, dali ce mi šta škodit ako ju uzmem a nije mi ništa,i koliko imam vremena nakon odnosa da ju popijem?

Mali23

26.10.2015. 14:45

Poštovani, molim vas oprostite mi jos jednom na smetnji... Vec sam vam rekao svoj slucaj, imaso sam nezasticeni spolni odnos s djevojkom 10ak sec, ali tog dana uopce nisam ejakulirao... Vi ste mi rekli da razloga za brigu nema jer trudnoca nije moguce. Naime ona pije tablete Duphaston i posljednjih dana osjeca bol u grudima i cesto mokri... Pa me zanima je li to zbog moguce trudnoce ili kao nuspojava tih duphaston tableta.?

Hvala unaprijed. Lp

emma90

26.10.2015. 14:45

Poštovani,

nezaštićeni odnos se dogodio 4.9. te sam nakon 8 dana dobila menstruaciju, uobičajno obilnu i uobičajnog trajanja. Menstruacije su mi redovite i dolaze svakih 28-31 dana.

Posljednje krvarenje je nasupilo 21.10., 34 dana od zadnje menstruacije, vrlo je oskudno, te varira u boji od svijetlo ružičaste do tamnocrvene i još uvijek traje. Grudi su mi osjetljive i natekle te osjećam pritisak u donjem dijelu trbuha. Inače za vrijeme menstrucije osjećam tupu bol, ne pritisak.

Postoji li mogućnost da je ovo "lažna menstruacija" i da sam zapravo trudna?

velikagorica

26.10.2015. 15:45

Poštovani,

Ljubazno molim vaše mišljenje o situaciji :
29.09.2015 sam imala menstruaciju (cikluse imam neredovite koji variraju od 23-26 dana).
Spolni nezaštićeni odnos s dečkom imala sam 09.10.2015 godine. U tom odnosu je on svršio u mene.
20.10.2015 sam dobila jako smeđe krvarenje koje je trajalo svega 3 dana i to slabo.
Da li postoji ozbiljna šansa da sam trudna (poznato mi je da svaki takav odnos može zvaršiti time ) , ali me muči jer imam strašno neredovite cikluse.

Hvala na vašem vremenu, lp.

26.10.2015. 18:55

Mari ne radi se o trudnoći u maternici.

Uplasena ako vam je zadnja menstruacija bila 3.9 dakle ista vam debelo kasni, spolno ste aktivna bez prave zaštite, što reći osim napraviti test na trudnoću.

Manuela ako ste sigurni u svoje tvrdnje ne treba vam pilula za dan poslije.

Mali prema opisanom vjerovatno od Duphastona.

Ema prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.

Velikagorica, šansa za trudnoću postoji. Napravite test na trudnoću.

Dieantwoord

Poštovani,
Imala sam zaštićen spolni odnos nakon plodnih dana. Menstruaciju sam dobila redovno, možda dan prije očekivanog a prethodila joj je roza sukrvica, vise kao iscjedak. Trajala je uobičajeno, možda čak i obilnije malo. Odnos sam imala 7.10. a menstruaciju od 13.-18. 10. Ono što osjećam sada i još od prošlog tjedna jest bol u jednom od jajnika te imam nekakav iscjedak pa ne mogu kod ginekologa. Zanima me postoji li mogućnost trudnoće unatoč menstruaciji ili se radi o nečemu drugom. Plodni dani bili su mi zaključno sa 4.10. nakon toga nije više bilo plodne sluzi.

Mala Mimi

I da,inace mi menstruacije kasne. Nisu bas redovne