Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.10.2015. 21:15

Diaentwood ne radi se o trudnoći. Možda upala jajnika?

uplasenaa8

26.10.2015. 21:15

Pisala sam vam jucer. I doslo je do greske u mom pisanju, 3.10. mi je bila zadnja menstruacija, ne kasni mi sad uopce i nisam se obratila radi toga nego me zanima samo dali je istina da zena moze imati po 3-4 mjeseca normalnu menstruaciju A biti trudna? I dali se, u mojem slucaju, moze regulirati menstruacija da mi bude tocnija, da nisam svaki mjesec u strahu kad uvijek drukcije dolazi. Cula sam da kontracepcijske pilule reguliraju cikluse ali me zanima dali postoji jos nesto osim toga. LP

Dieantwoord

26.10.2015. 23:50

Moguce doktore i da je neka bakterijska upala opcenito, jer iscjedak je proziran, a i osjecam iritacije dok mokrim i nakon, dakle, mislite da se ne radi u trudnoci nakon redovne menstruacije

andry99

27.10.2015. 22:10

Postovani,

zadnju menstrucaiju imala sam 13.9. i ovaj mjesec mi kasni 2 tjedna s tim da sa s deckom imala nezasticeni odnos. Napravila sam test i bio je pozitivan na trudnocu. Zanima me je li ispravnost testa za trudnocu tocna iako imam simptome gljivicne infekcije ?

27.10.2015. 22:20

Uplasena naravno da ne možete biti trudna i menstruirati. Savjetujem pilule kod vas za regulaciju ciklusa.

27.10.2015. 22:20

Diaentwood odgovorio sam vam.

ana15815

29.10.2015. 16:35

Zadnji put sam dobila menstruaciju 2.10.. Bila sam s deckom 10.10. no nismo imali spolni odnos, samo mi je gurnio prst par puta, a postoji mogucnost da je bilo sperme na prstu. Jos nisam dobila, iako imam osjecaj da cu dobiti, ali nista. Ima li sanse da sam trudna? (Inace sam trebala dobiti 26.10.)

29.10.2015. 22:05

Trudnoća nije moguća, a vama savjetujem da ni nemate odnose još dugo dokle god ne budete educirani da ne bi bilo ovakvih pitanja.

karlica_123

02.11.2015. 10:30

Poštovani doktore,
Nezaštićeni odnos imala sam 17.9., a prije toga menstruacija mi je bila 11.9., što znači da su mi bili neplodni dani. Nakon toga menstruaciju sam dobila nešto ranije nego inače, 10.10.... Zanima me postoji li ikakva mogućnost da sam trudna? U posljednje vrijeme osjećam bolove u donjem dijelu trbuha, ali imam i problem s mokrenjem, ne vjerujem da me toliko moze boliti od tog problema. Mogu li biti trudna?
Srdačan pozdrav

Bergaz

02.11.2015. 12:35

Postovani. Bit cu kratka. 19.10 sam imala zadnju menstruaciju. Suprug i ja smo 1.11. imali odnos. Ciklusi su mi 28-29 dana. Mogucnost trudnoce? Hvala Vam.

02.11.2015. 22:20

Karlica ako ste nakon toga imali menstruaciju, ne radi se o trudnoći.

02.11.2015. 22:20

Bergaz šansa dakako postoji. 20 tak posto po ciklusu, statistički gledano.

Kikica12345

03.11.2015. 13:45

Postovani doktore, zadnji spolni odnos bio je odmah dan iza menstruacije u 8 mj sto znaci da su neplodni dani bili, momak nije svrsio u maternicu nego u usta i ja sam progutala, nakon toga sam dobila menstruaciju u 9 mj i sada u 10 trajale su ko i inace 6 dana ali su malo bile cudne i manje obilne pa me zanima da li postoji sansa da sam trudna da su to bile lazne menstruacije jer sam citala da neke zene znaju cak 3 mj imat menstruaciju i bit trudne, stomak mi je nadut i imam ponekad bolove jake u gornjem ili donjem dijelu i sad u zadnje vrijeme osjecam nekakvu mucninu, unaprijed hvala..

Ninna_28

03.11.2015. 14:40

Zdravo, molim Vas, ako mozete da mi date savjet sto mi je dalje ciniti. happy Naime, moj menstraulni ciklus bio je 01.10., trajao je kao i uvijek 6 dana, popracen jakim bolovima i jakim krvarenjem. Poslije ciklusa smo suprug i ja imali nezasticen odnos, jer zelimo da dobijemo bebu, na kojoj dugo radimo. Slijedeca menstruacija je trebala biti 30.ili 31. 10, medjutim, ja sam dobila 7 dana ranije (sto se inace ne dogadja, desavalo mi se samo da kasni). Ta menstruacija koju sam dobila bila je bez bolova, trajala je 4 dana, u poredjenju s mojim menstruacijama od prije, nisam je ni osjetila. Zadnja dva dana je bilo kao da mi je nekada prije sesti dan, a ne treci i cetvrti. Noc prije menstruacije koja je porania sam imala smedji iscjedak i odnos sa suprugom. Tu noc je pocelo i lagano krvarenje. Radila sam test prije 5 dana, bio je negativan. Da li se radilo o redovnom ciklusu i da li postoji mogucnost trudnoce? Nemam nikakve simptome, osim sto sam jako pospana i sto osjecam bol u lumbalnom dijelu ledja.
Unaprijed hvala. Lp

Mina_st

03.11.2015. 16:15

Poštovani,

Tražila sam po forumu slučaj kao moj ali nisam uspela da nađem pa sam odlučila da Vam pišem.

Naime, 15.08. sam imala nezaštićeni odnos (ujedno i poslednji seksualni odnos koji sam imala) nakon kojeg sam popila Escapelle pilulu (posle manje od 12h od odnosa). Zatim sam dobila na vreme menstruaciju (29.08.), zatim je sledeća poranila par dana (22.09.), a trenutno mi kasni 13 dana. Da li se radi o poremećaju ciklusa usled pilule ili ipak postoji mogućnost trudnoće? Takođe imam policistične jajnike, ne znam da li i to utiče na poremećaj ciklusa.

Hvala unapred,

Pozdrav

03.11.2015. 19:35

Kikica prema opisanom ne radi se o trudnoći. Ne umišljate si.

Nina ciklus je sklon oscilaciji. Ne radi se o trudnoći. Ovo što je bio bezbolan i došao ranije moguće je da je taj ciklus bio anovulacijski.

Mina ciklus vam kasni ne zbog pilule za dan poslije već zbog policističnih jajnika i anovulacijskih ciklusa.

hemi

04.11.2015. 11:05

Postovanje doktore
Imam pitanje. Sinoc, moja djevojka i ja smo masturbirali jedno drugome. Ona je obavila to meni(dakle malo joj je sperme zavrsilo na prstima), onda i ja sam uzvlacio hlace i odjecu pa sam malo osjetio spermu ali je nisam dohvatio prstima nego sakom i to minimalno samo mrvicu vlaznosti osjetio(recimo da sam malo zahvatio prstom al minimalno). Nakon toga, proslo je 5 minuta otprilike i ona je mene tom rukom mahinalno dodirivala, dakle malo je i obrisala ako je ista bilo sperme, to se sasvim osusilo i obrisalo i isto tako i ja sam nju dodirivao preko odjece naravno i ono sto je meni bilo mozda na prstima i saci je obrisano i osuseno, jer 5 minuta su ruka i prsti bili izlozeni vazduhu i blagom dodirivanju odjece. Onda nakon tog ja sam poceo da njoj masturbiram, dakle prsti su bili u kontaktu i sa vaginom i unutrasnjoscu, ali znam da nije bilo tecnosti na prstima kad sam joj to radio, to sam provjerio. Ona je sebi takodjer klitoris dodirivala malo rukom kojom je mene zadovoljavala i brinemo se da li je moguce da dodje do trudnoce iako su nam oboma prsti bili suhi i nije bilo sperme na njima, dakle nije bilo tecnosti. Nas jedino brine da ako je bilo sperme, ona se osusila i da li je moguce osusenom spermom na prstu doci do trudnoce? Da li imate kakav savjet? Hvala Vam unaprijed.

jasnam0106

04.11.2015. 19:30

Poštovani.

Imala sam spolni odnos sa deckom za vrijeme plodnih dana po mom kalendaru( 1. I 2. plodni dan).
Seksali smo se 2 puta za prvi i jednom za drugi plodni dan.
Oba puta smo koristili zastitu samo drugi puta je okrenuo kondom naopako ali je za nekoliko minuta skinuo i stavio drugi na pravu stranu..
Menstruacije sam zadnja 2 mjeseca dobivala po nekoliko dana ranije ..
Narednu sam trebala dobiti danas ali nista.
Od bolova osjetim samo malu bol u grudima i to je sve..
Imam li razloga za brigu?