Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2016. 19:35

Brinetq prema opisanom još su bili neplodni dani, stoga ne treba brinuti.

grgurevic28

02.02.2016. 12:05

Plodni su mi dani pa smo ja i decko odlucili da necemo imati spolni odnos....Decko je namjestao svoje spolovilo zatim mene tim prstima zadovoljavao, postoji li mogucnost trudnoce? To se dogodilo 2 dana prije ovulacije, i on tvrdi da je penis bio suh ali ipak me strah, u ljekarni su mi savjetovali da ne uzimam pilulu za dan poslije, molim vas pomoc

02.02.2016. 21:35

Ne treba vam pilula za dan poslije, neče doći do trudnoće prema opisanoj situaciji.

znatizeljan20

03.02.2016. 18:15

Pozdrav,doktore imam jedno pitanje.Jučer smo ja i djevojka imali nezastićen odnos,koji traje već par mjeseci nezaštićeno.Isprobavali smo neke nove poze i djevojka se užasno napalila.E sad se desilo da neznam dal sam svršio u nju ili izvan nje jer smo se previše zanijeli.Ja nisam imao osjecaj koda cu svrsiti,ali nisam 100% siguran,jer je cura rekla da moze biti da sam mokar od njenog iscjedka.Minutu poslije spolnog odnosa više nisam bio napaljen.Jučer joj je bio prvi dan ovulacije,gdje prati svoj mentruacijski kalendar i pise joj srednja mogucnost trudnoce.Šta doktore napraviti? Mjesecnicu treba dobiti 21.veljače.Da li kupiti postkoitalnu tabletu?

03.02.2016. 19:25

Svakako neka uzme pilulu za dan poslije.

Andrija112233

03.02.2016. 21:10

Imali smo polni odnos i slucajno sam "probio" himen ali cim sam primjetio prestao sam.
Bio sam nezasticen .
Nije bilo evoluacije poslije tog imali smo analni sex te sam sprije ovulacije izvadio i na ledja zavrsio.
Mozda je malo ostalo u "analnom otvoru" pa me interesuje da li ima sanse za trudnocu?

znatizeljan20

04.02.2016. 10:15

Doktore hvala na odgovoru,poslusat cemo Vas savjet.Da li ta pilula djeluje u prvih 72 sata? Jos nije proslo ni 48 h

Andrija112233

04.02.2016. 10:15

Dozzvolite da pojasnim, nevina je bila te sam probio "himen" i krv je potekla,ali samo glavicen i to jebtrajalo MAX 5sec, zabolilo je te sam izvadio..
Na glavicu skoro da nije bilo bijele sluzi samo je bio crven.
Nisam svraio SIGURNO.
Nisam koristio kondom

Poslije smo inali analni sex ali pri svrsavanju sam svrsio na ledja i skroz malo je ostalo u analnom otvoru.
Poslije je obrisala se maramicama i oprala vodom.

Da li je trudna?
Hvala unaprijes

Andrija112233

04.02.2016. 17:40

Samo da dodam, ona je 31 imala kraj mens, a mi smo imali sex 3., da li su tad neplodni dani i da li su sanse manje za trudnocu?

04.02.2016. 21:20

Andrija prema opisanom neće doći do trudnoće.

Znatiželjan djeluje.

Postovanje.Vec 5-6 meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju i radimo na bebu ja i suprug.Redovno pratim ovulaciju i plodni dani ali jos nije doslo do trudnoce.Cikslus mi je redovan na 28 dana ,zadnju menstruaciji sam dobila 31.01.2016 koja je bila propracena sa jakim bolovima u ledjima ,vise su me boleli ledja nego stomak sto je za mene bilo cudno ,i nisam dobila normalno menstruaciju kao prije.Bila je krv ali u malim kolicinama prvo je bio kafeni iscedak posle je bila tamnija krv .Menstruacija mi traje 3 dana ali ja dobijam po malo taj kafeni iscedak kad se obrisem u toalet.Ja sam u Svedskoj jos nemogu da posetim lekara,zamolila bi doktora da mi kaze dali mi preporucuje da pijem neke lekove da bi dosla do zeljenu trudnocu.Cula sam da neke cure,zene su pile Femisana,Diane35 i su uspeli doci do rezultata.Imam 22 godina a suprug ima 27.Sta mi preporucujete? Hvala i nadam se na vas odgovor

Andrija112233

05.02.2016. 10:15

31 joj je bio zadnji dan mens, a 3ceg smo imali sex.
Da li su joj tad bili plodni dani ili neplodni?

I za vrijeme neplodnih dana da li je moguce zatrudnijeti?

Ina_a

05.02.2016. 15:15

Poštovani
Imam jedno pitanje.
Decko i ja smo imali odnos večer nakon menstruacije. Menstruacija mi je Redovna. Htjela bih vam sad opisat situaciju te noći. Dakle dan poslje tj večer nakon završetka menstruacije pokušali smo imat odnos. Nije trajao ni minutu. Ušao je jako malo u mene i nismo nastavili jer sam osjetila bol no kad je izvadio penis na njemu je bila mala kap kao neka sluz. Vrlo mala količina sto je to. Primjetila sam tu sluz i prije na njegovom penisu. Decko je poslje svršio u kupaonici. Je li moguća trudnoća?
Hvala Vam puno i oprostite na smetnji.

flybird

05.02.2016. 16:45

Dobar dan imam jedno pitanje ako mi je bila zadnja menstruacija9.1 a jucer sam imala odnos i slucajno se desilo da je decko pustio u mn prvu kap sperme a menstruacije su mi inace u trajanju od 28 dana i trebala bih dobiti za par dana jel imam razlog za brigu ? Hvala unaprijed!

05.02.2016. 16:50

Sannysaly godina dana realan je rok da dođe do trudnoće. S obzirom da ista nije prošla, a da ste oboje mladi sugeriram da nastavite s nezaštićenim odnosima dalje.
Dakle još 6 mjeseci ništa ne radite.

05.02.2016. 17:00

Ina prema opisanom neće doći do trudnoće.

05.02.2016. 17:00

Flybird prema opisanom neće doći trudnoće jer uskoro trebate dobiti menstruaciju.

Andrija112233

05.02.2016. 21:05

Doktore pozdrav,

Djevojka je imala 27 pocetak mrns, i trajalo je do 31.
3ceg smo imali sex .

Da li su tad bili plodni ili neplodni dani?

Ako su neplodni da li je mogla zazrudnijeti?

06.02.2016. 17:35

Ne znam da li su plodni dani. Za to moramo znati da li su joj ciklusi na odišnjoj razini redoviti. Važno je znati i trajanje najkraćeg i najdužeg ciklusa kroz godinu da bih vam mogao na to odgovoriti. Dakle bez tih podataka možemo samo nagađati.