Autor
|
Poruka
|
vriski
|
09.04.2016. 19:35
Mozete li mi samo reci jesu li bili plodni dani
|
_NESA_NS
|
09.04.2016. 19:35
Postovani doktore,
zadnji odnos sa djevojkom sam imao prije sedam ipo tjedana. Kondom UVIJEK koristimo + nikad ne ejakuliram cak ni vani kad sam s njom.Ona inace ima neredovite mjesečnice (oko 2,2.5 mjeseca). Posljednju menstruaciju dobila je "nesto ranije" (krajem veljače, a prije toga pocetkom siječnja), imala je sve simptome predmenstruacije bolovi i sl. ali je trajala dosta kratko-jedan dan (dakle bila kraca i oskudnija nego inace). Zbog toga je bila kod gin. i radila je ultrazvuk (3 tjedna nakon posljednjeg odnosa) ustanovljeni policisticni jajnici. (Kao mala imala je problema s menstruacijama-cak je pre 2 god i pila tablete). Sada treba raditi hormone i štitnjačom, poduza procedura i cekanja.
Sada je proslo sedam ipo nedelja od posljednjeg odnosa, a ja i dalje osecam strah od trudoce? Imam li potrebe za brigu ili bi se trudnoca ustanovila na vaginalnom ultrazvuku (da je bilo posto je to tehnički ulazak u 6 tjedan trudnoce 3 + 2 = 5 i jedan dan), (ili bi se pojavili neki simptomi-ovo bi bila 10- ta nedjelja trudnoce sad) da je postojala? Da li je moja briga razumna?
Hvala unaprijed, Nenad
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.04.2016. 13:50
Vriski ne mogu. Za taj podatak moram znati trajanje ciklus na godišnjoj razini.
|
|
10.04.2016. 13:50
Nesa ako ste sigurni u svoju zaštitu ne trebate brinuti oko trudnoće. Ako ima pcos zašto ga ne liječi?
|
_NESA_NS
|
10.04.2016. 20:40
pcos je u procesu liječenja. Dakle ginekolog je poslije pregleda i ultrazvuka poslao djevojku ispitati hormone i uzv štitnjače. Sporija je malo procedura. Rekao je da će joj dati pilule piti.
Ma siguran sam ja u zastitu, no da nisam ovoliko paranoican ne bi ni koristio Extra Safe + bez svršavanja. Mada kontam da bi trudnoca bila vidjena na uzv ili bi se do sada manifestirala. No se opet plasim.
Hvala na brzim odgovorima, i na svemu sto radite za sve nas, Pozdrav Nessa
|
Jazzy
|
11.04.2016. 09:45
Postovani,
Zadnja menstruacija bila je 17.3. Obilnija prvi dan sa slabljenjem drugi dan i zavrsetkom cetvrti dan. Obicno su ciklusi 5-6 dana sa obilnijim pocetkom. mam 28 godina i ciklusi su mi neredoviti bili do zadnjih pola godine. Trajali bi od 27 do 37 dana. No u posljednjih pola godine traju 26-27 dana. Po mom izracunu mjesecnicu bih trebala dobit 12.4.(za dva dana). Medjutim od 30.3 imam vrlo neobicne simptome. Obuzme me lagana slabost u glavi koja nekad bude pracena laganom glavoboljom u podrucju cela iznad sinusa i jos malo vislje a zatim me uhvati lagana mucnina bez povracanja. Sve to traje vrlo kratko i njezno osim mucnine koja je u par puta bila izrazito neugodna. Ali cudan osjecaj u glavi se rastegne razblazeno nekad cijeli dan, kao neka omaglica ili nedostatak budnosti. U pocetku su te epizode bile po par puta dnevno a sada se dogodi jednom u danu ali duze i intenzivnije traje te je osjecaj nesvjestice jaci. Osjecaj slabosti u glavi bih opisala kao osjecaj nesvjestice, pospanosti i nekog ljuljanja. Buduci da sam jucer putovala i presla dvije drzave kasnjenje mjesecnice mi ne bi bilo neobicno. Takoder buduci da su mi ciklusi znali biti i duzi, necu sa sigurnoscu znati moguci uzrok kasnjenja mjesecnice koje se moze zbilja oduziti. Zarucnik i ja koristimo prekinut snosaj vec 7 godina i ispraksirani smo, ali nebi nam bio problem ako bih ostala trudna. Takodjer ne pazimo na plodne dane. Mene zanima ukoliko mi mjesecnica ne dodje za dva dan da li da napravim test ili vi smatrate da moji simptomi nemaju veze s trudnocom. Jos bih napomenila da imam lagane grceve u podrucju maternice i bockanje u jajniku jos od 4.4..izrazene vene na grudima i osjecaj vrucine u tijelu po noci bez povisene temperature.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
bubamara_5
|
11.04.2016. 11:50
Poštovani,
zadnja menstruacija bila je 21. 3., dok je u drugom mjesecu bila sredinom mjeseca, više prema početku. Trajala otprilike 5 dana. Općenito imam neredovite cikluse, usudila bih se reći neredovite ovulacije. Trenutno imam bijeli gusti, pomalo ljepljivi iscjedak. Jucer imala rizičan odnos s dečkom, bez zaštite, svršio otprilike 10 s nakon što je "izvadio". Postoji li mogućnost trudnoće, je li potrebna pilula za dan poslije?
Hvala!
|
ruzica.b
|
11.04.2016. 13:15
Poštovani, hvala Vam na odgovoru. Nadam se da je krvarenje bilo mjesečnica, samo ovaj put malo drugačije. Nakon 5 dana je prestalo, s tim da je zadnji dan bilo dosta sluzi. Valjda je to ok. I prema NDC i NKC, s obzirom da mi je ciklus već dugo isti, nisu trebali biti plodni dani. Hvala još jednom
|
vriski
|
11.04.2016. 13:15
Ciklusi unazad 6 mjeseci 26-34 dana
Menstruacije inace traju 5-6 dana
prvi spolni odnos 1.4 sa kondomom
Zanima me da li su bili plodni dani
|
more13315
|
11.04.2016. 14:25
Postovani
moja cura je imala M 06.03 a odnose smo imali 19.03
svrsio nisam u nju ali opet iamo neki strah da li se od predsvrsotine moze zatrudniti.Da li je mozda trudna ili ne?
|
|
11.04.2016. 21:10
More, ne znam što je predsvršotina. Educirajte se pa se ponovno javite. LP.
|
|
11.04.2016. 21:15
NESA molim. Sve će biti u redu.
|
|
Jazzy svakako napravite test ako vam ne dođe za 3-4 dana. Prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.
|
|
Bubamara ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije u rodnici. U svim drugim slučajevima uzmite.
|
|
Vriski prevelike su vam oscilacije u ciklusima i metoda izračuna plodnih dana niej za vas.
|
Looda995
|
11.04.2016. 21:20
Pozz,pijem pilule lindynette i menstruacija mi vise od pola godine dolazi tocno na sat i prvi dan je dosta obilna no ovaj mjesec na dan kad je trebala doci pojavila se samo smeđu sluz,danas je drugi dan i pojavila se svijetlo crvena krv skoro da uopce ne tece. Inace sam spolno aktiva i zadnja par tjedna sam imala nekad problema sa probavom a citala sam da ako popijes pilulu i nakon 2h imas proljev da se navodno pilula nije apsorbirala a drugu nisam popila,ee sad dali radi ove "cudne" menstruacije postoji mogucnost trudnoce? :/
|
more13315
|
11.04.2016. 22:45
Uglavnom mozete mi samo izracunati po ovim datumima,jer se njojj i prije desavalo da zna kasniti M.
LP
|
b3008
|
12.04.2016. 15:55
postivani doktore. brine me jedna stvar 18 dan ciklusa i bradavice su mi tamnije nego inace imam bolne grudi i jako se bojim trudnoce. nikad nisam imala sex bas iz tog razloga nego samo peting i dodirivanje prstom po vagini nikad unutar nje niti ista slicno. konstantno mi se spava. citala sam da su to znaci trudnoce jesam li mogla ostat trudna ovim putrm
|
fila22
|
12.04.2016. 15:55
Postovani..
Ja i momak smo imali odnos u subotu sa zastitom
Medjutim on je ejakulirao i onda je obrisao spolni ud i stavio novi prezervativ no krivo ga bio stavio pa je na drugu stranu morao..Jel moguce da su spermatozidi ostali pa ih je on prezervativom unijeo u mene?
|
|
12.04.2016. 22:15
Looda normalno je. Ne radi se o trudnoći.
|