Autor
|
Poruka
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
08.01.2021. 17:55
Poštovana lena98, trudnoća nije moguća i nema potrebe za tabletom.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
08.01.2021. 17:55
Poštovana Kani5, najbolje su trakice visoke osjetljivosti.
|
lena98
|
12.01.2021. 15:10
Zdravo doktore, imam pitanje jos jedno, da li je u ovom slucaju trudnoca moguca; decko je bez zastite sa skroz skroz opranim a zatim suvim polnim organom “ubacio” u mene 10 puta.. ali doslovno smo skoro brojali, znaci bukvalno je trajalo 10 sekundi ako i toliko, i nije bio ni blizu ejakulacije nego je onda izvadio pa je on sam sebi pripomogao.. u pitanju je tacno par sati nakon dana bas ovulacije hvala unapred!
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
12.01.2021. 22:35
Poštovana, na opisani način ne postoji nikakva mogućnost za trudnoću.
|
Zabrinuta1997
|
Poršovani,
Mjesečinca mi kasni 6 dana. Do sad su ciklusi bili svakih 30 dana +/- 1-2 dana. Napravila sam 2 testa na trudnoću 3. dan izostanka M i negativni su. Naime nije došlo ni do klasičnog spolnog odnosa, već trljanja. Partner je bio u boksama a ja gola pa me zanima postoji li mogućnost trudnoće??? Jesam li možda prerano napravila test? Moram nadodati kako sam oko božića doživjela veliki emocionalno stres. Od simptoma imam bolne dojke, povremenu bol jajnika, osjećaj napetosti. Van razuma sam jer mi toliko kasni
|
Bombonica123
|
Postovani,
Sinoc sam imala nezasticen odnos s partnerom gde je on ejakulirao po mojoj vagini, posle toga sam se obrisala i otisla do toleta. Posto su mi plodni dani, zanima me dal je to moglo nekako da se slije u vaginu i da ostanem trudna? I da li je potrebno da popijem tabletu za dan posle?
|
Bombonica123
|
Postovani
Da se nadovezem na moje predhodno pitanje, juce mi je bio 12 dan ciklusa, i nije ejakulacija bas bila po vagini nego je mozda malo kapnulo.. ali se brinem postu su mi plodni dani, da li je moguca trudnoca? Hvala unapred
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
13.01.2021. 09:50
Poštovana Zabrinuta, niste prerano napravili test, a i prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Pričekajte menstruaciju, doći će.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
13.01.2021. 09:50
Poštovana Bombonica, na opisani način mogućnost trudnoće je samo teorija. Ako želite isključiti i tu teoretsku mogućnost, možete uzeti tabletu 'za dan poslije'.
|
Marijamarija2
|
13.01.2021. 13:25
Postovani, nisam imala spolne odnose s deckom, nevina sam. Zadovoljavala sam ga rukom, a par minuta poslije toga sam nesvjesno sebe tom isto rukom taknula po vagini, nisam sigurna je li na ruci bilo sperme, nakon toga sam se odmah otusirala. Da li je moguca trudnoca? To je bio 11. Dan ciklusa, inace traju 30-32 dana a znaju biti vrlo neredoviti.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
14.01.2021. 10:30
Poštovana, na taj način trudnoća nije moguća.
|
lena98
|
16.01.2021. 16:35
Zdravo, tek sam sada primetila da nisam navela da je decko pre toga 1h vec ejakulirao pa je onda pre tog odnosa od 10sec skroz oprao i obrisao bas smo proverili da je skroz suv i bio je. Cula sam da posle jednog ejakuliranja u kanalu muskog penisa ostaju spermatozoidi i generalno semens tecnost i sad me zbunjuje kakve veze ima ako je opran penis ukoliko unutra u kanalu ima spermica koji mogu izaci za tih 10sek a dovoljan je samo jedan da oplodi jajnu celiju? Hvala na odgovoru unapred jako sam paranoicna sada.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
16.01.2021. 20:30
Da bi došlo do oplodnje potrebno je da oko 1 ml ejakulata dospije u rodnicu. Na kraju samo jedan spermij oplodi jajnu stanica, a ostali su potrebni da mu svojim djelovanjem to omoguće.
|
Mateja123
|
17.01.2021. 12:10
Dobar dan evo me opet...ovako zanima me dali je moguca trudnoca odnose smo imali redovno sada mi kasni 4 dana grudi me bole i na najmanji dodir...svako malo ko da cu dobit ali nista..imam bijeli gusti iscjedak nez mirisa i svrbeza e sad da napravim test ili mozda kasni radi stresa...i dali je prerano za test mozda...hvala vam na odg
|
Candy345
|
17.01.2021. 13:10
Dobar dan. Imam 18. godina i inače imam uredne mentruacije koje traju po 5 dana. Duljina trajanja ciklusa mi je 32 dana. Spolno sam aktivna. Zadnju menstruaciju sam imala od 1.12 do 5.12. Nakon toga od 4.1 do 9.1 imala sam tamno smeđi iscjedak(nisam sigurna je li to bila menstruacija jer nisam imala nikakve bolove u prsima ni leđima i menstrualne bolove kao i inače)Zadnji odnos imala sam 13.1. i bio je zaštićeni. Zatim sam 15.1. počela sam osjećati bolove u prsima, leđa su me počela boljeti i osjećam jako malenu bol u donjem dijelu trbuha (kao kad trebam dobiti).Također pojavio mi se kapljičasti iscjedak, nešto kao sukrvica ali nema ga puno, nego tu i tamo koja kap. Postoji li mogućnost trudnoće?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
17.01.2021. 14:15
Poštovana Mateja123, možete napraviti test s prvim jutarnjim urinom.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
17.01.2021. 14:15
Poštovana Candy, obzirom da ste spolno aktivna postoji mogućnost trudnoće (tj. da se radilo o implantacijskom krvarenju). Savjetujem da uradite test na trudnoću.
|
Mateja123
|
18.01.2021. 16:25
Dobar dan pisala sam vam jucer ali danas sam dobila...oskudna je svijetle boje i bol je mala skoro nikakva kakva inace zna bit...grudi me i dalje bole i vece su dosta..dok prije kad bih dobila prestale bi...sada me vec bole vise od dva tjedna znaci od ovulacije me bole i probada nesto u desnom jajniku...dali da svejedno napravim test ili ne..hvala na odg
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
18.01.2021. 17:40
Ako krene prava menstruacija, nema potrebe. Ako je u pitanju oskudnije krvarenje od uobičajene menstruacije, tada možete uraditi test.
|
Megica93
|
18.01.2021. 18:10
Poštovani doktore!
Imam inače redovne cikluse menstruacije (28-30 dana) iako zadnjih par mjeseci mi je uglavnom svakih 30 dana. Menstruaciju ovaj mjesec sam imala 2.1.2021. Nezaštićen odnos s dečkom sam imala 7.dan ciklusa, odnosno 8.1 s time da smo imali metodu prekinutog snošaja, svršio je izvan mene. Nakon sat ili dva vremena imali smo još jedan odnos takoder s prekinutim snošajem, svršio je izvan mene s time da je izmedu ta dva odnosa mokrio i obrisao se dobro. S obzirom da mislim da su mi bili neplodni dani, ima li kakvih šansi za trudnoću?
Lijep pozdrav.
|