Autor
|
Poruka
|
Megica93
|
18.01.2021. 19:00
Poštovani doktore! Jako sam zabrinuta zbog zadnjeg nezaštićenog odnosa s dečkom. Menstrualni ciklusi mi traju od 28-30 dana i redovni su. Ovaj mjesec sam menstruaciju dobila 2.1, a odnos sam imala sedmog dana ciklusa, odnosno 8.1. Kalendar mi pokazuje da su to bili neplodni dani, ali ja nisam sigurna pa Vas zelim to pitati? Imali smo dva odnosa u razmaku od sat ili dva vremena, oba s metodom prekinutog snošaja i između ta dva snošaja on je mokrio i dobro se obrisao nakon prvog odnosa. Postoji li ikakva mogućnost trudnoće ukoliko nije bilo ejakulacije u rodnici?
Lijep pozdrav!
|
Sadwww
|
18.01.2021. 19:05
Postovanje! Imam jedno pitanje naime...
Naime prošli mesec imao sam
Odnos bez zaštite sa devojkom gđe ja nisam završio u njoj ali nisam bio siguran pa je uzela tabletu za dan posle... ona je trebala da dobije 25.12. Ali je dobila 18.12 tog. Imali smo pre 5-6 dana odnos bez zaštite opet gđe
Ja nisam završio u nju pa me zanima ima li razloga za brigu jer smo bas uspaničeni zasto joj kasni ili je to samo zbog tablete za kontracepciju. Hvala vam unapred na odgovoru.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
19.01.2021. 22:40
Poštovana Magica, odnosi su bili u vrijeme neplodnih dana, tako da ne postoji mogućnost trudnoće.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovani Sadwww, vjerojatno je to nuspojava tablete. Ako se želite uvjeriti, neka uradi test na trudnoću.
|
Candy345
|
Hvala Vam doktore. Ipak sam dobila pravu menstruaciju prije dva dana i napravila sam danad za svaki slucaj test koji je bio negativan.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
20.01.2021. 14:15
Nema na čemu.
|
mimi29
|
30.01.2021. 17:30
Postovani, 15 i 18 dana nakon odnosa napravljen test na trudnoca digitalni clearblue,oba negativna uz to menstruacija dosla na vrijeme(bila je normalna). Mogu li uklonit mogucnost trudnoce?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
31.01.2021. 10:20
Poštovana, trudnoću možete isključiti sa 100% sigurnošću.
|
Cvita2
|
01.02.2021. 14:50
Postovani,
Imam 19 godina i neredovite cikluse. Variraju od 31-54 dana.(zadnjih par mjeseci: 45,36,34,39 dana). Imala sam odnos sa deckom 18. dan ciklusa uz puknuce kondoma. Iako je decko ejakulirao izvan mene, popila sam ellaone tabletu isti dan. Danas mi je 47 dan ciklusa i nemam nikakvih simptoma. Takoder bi napomenula da sam prije par mjeseci vadila krv i kolicina testosterona je bila malo povecana. Postoji li mogucnost trudnoce, tj. trebam li raditi test ili da pricekam jos malo?
Unaprijed Vam se zahvaljujem i lijep pozdrav.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
01.02.2021. 18:55
Poštovana, kod Vas je problem u neredovitim ciklusima, što može biti uzrokovano povišenom razinom testosterona. Prama navedenom šansa za trudnoću je samo teoretska. Ukoliko se želite uvjeriti, uradite test.
|
butterfly956
|
16.05.2021. 16:20
Poštovani,
7.5.( dan poslije ovulacije) sam imala petting s deckom te me on zadovoljavao. Naime, zanima me kolika je vjerojatnost da, ukoliko je dodirnuo svoje spolovilo, i na njemu je bilo nesto predejakulata (nije došlo do ejakulacije), a nakon toga isao mene zadovoljavati, dode do trudnoce?
Za svaki slucaj sam sljedeci dan uzela tabletu za dan poslije.
Hvala najljepsa!
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
17.05.2021. 07:55
Poštovana, na taj način ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.
|
janjuska
|
21.05.2021. 15:35
Poštovani,
Ciklusi su 21-28 dana bili do sada. Sexualni odnos gde je korišten kondom sam imala 15. dana ciklusa, što spada u plodne dane, jer imam simptome kao što su bol u jajniku i sluzav sekret. To sam tek posle shvatila i uhvatila me je panika. Da li postoji mogućnost trudnoće jer su bili visoki polodni dani? Moram da napomenem da je kondom korišten tokom celog odnosa i momak je ejakulirao, u kondom, 2-3 sekunde nakon što je "izašao". Ono što me je zabrinulo jeste da je nakon odnosa bilo sve vlažno.
Hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
22.05.2021. 10:30
Poštovana, prema navedenome ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.
|
janjuska
|
23.05.2021. 11:30
Poštovani, oprostite opet na smetnji. Čak i ako je možda taj dan bila ovulacija, ne postoji mogućnost trudnoće?
Jer, sigurna sam da je ejakulirao nakon penetracije u kondom.
Hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
23.05.2021. 15:30
Ne postoji mogućnost trudnoće i ako je taj dan bila ovulacija.
|
Ivana0002
|
26.05.2021. 00:50
Decko i ja smo imali "odnos" 23.5., a menstruaciju sam trebala dobiti 24.5., ali ona sada vec kasni dva dana, a vec mjesecima dolazi na dan kada bi i trebala. Imali smo petting odnosno zadovoljavali smo jedno drugo ali nije bilo penetracije ni ejakulacije. Kasnije smo bili zajedno u tusu i dodirivao me po trupu sa svojim spolovilom a ja sam u strahu kako je mozda bilo sperme na njemu i je li moguce da se to slijalo sa vodom dolje na mene. Imam simptome kao sto su bolne grudi, povremeni grcevi i bol u ledima, ali jos uvijek nema menstruacije. Pitanje je, je li moguca trudnoca ako smo imali samo petting i zasto bi menstruacija mogla kasniti te moram li cekati sljedeću menstruaciju kako bih znala jesam li u riziku od trudnoce ili mogu trudnocu iskljuciti ako dobijem menstruaciju koja trenutno kasni? Znam da vecina ovog mozda nema smisla ali u velikom sam strahu i treba mi potvrda od strucne osobe da bih se osjecala smirenije. Hvala Vam unaprijed.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
26.05.2021. 12:15
Poštovana, ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Pričekajte menstruaciju, doći će.
|
Ivana0002
|
26.05.2021. 13:25
Trebam li cekati sljedecu menstruaciju kako bih znala da nema rizika od trudnoće ili ce ova menstruacija koja dolazi potvrditi da nema rizika
|
k6elp6ie
|
26.05.2021. 13:55
Poštovani,
radimo na bebi. Imali smo ciljene odnose 12 i 13 dan ciklusa kad su bile pozitivne LH trakice, računam da je 14 dan ciklusa bila ovulacija kad je LH trakica bila negativna. Da li je navedeno u redu ukoliko radimo na bebi? Kakve su šanse u normalnom ciklusu za začeće, ukoliko smo zdravi, bez problema?
|