Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.09.2013. 10:25
Napravite test na trudnoću. To svakako pod broj jedan.
|
m1i2c3a4
|
27.09.2013. 10:15
Poštovani doktore srdačan pozdrav,
imam nekoliko pitanja koja me muče pa se nadam Vašem odgovoru. Naime menstruacija mi kasni 10 dana, posljednja menstruacija mi je bila u periodu od 21 do 24 kolovoza, s tim da sam za vrijeme ovulacije imala iscjedak kao i uvijek do sada. Što se tiče spolnih odnosa imala sam ih bez zaštite, ali s prekinutim snošajem, ali za vrijeme plodnih dana s kondomom (uvijek si računam kad su mi plodni). Imam simptome pmsa, nervoza, nagle promjene raspoloženja, želja za slatkim, ali me trbuh ne boli kao do sada prije svake menstruacije. U posljednje vrijeme sam počela vježbati nakon mjesec dana pauze, imam novi posao, u periodu od 5 mjeseci smršavila sam 10 kila, pa neznam imali u ovom slučaju sve to utjecaj jer su mi do sada menstruacije uvijek uredne.
Hvala Vam puno na odgovoru.
|
|
27.09.2013. 21:15
Dakako da navedene okolnosti mogu rezultirati kašnjenjem menstruacije.
Ipak bih svakako napravio i test na trudnoću.
|
andrea1234
|
28.09.2013. 00:35
Poštovani doktore, imam problem, pa samim time i pitanje. Posljednju menstruaciju imala sam 21.9, obicno sam dobivala 2 do 3 dana nakon datuma kojeg je bila prethodna menst. Sada mi dakle kasni ured pa 7 dana. Odnos nikad nisam imala. Ali sam sa deckom bila u prisnijem odnosu. Kada god bi on dozivio vrhunac ja bi bila relativno udaljena od njega. Ali me opet brine da li ima neke sanse, da dok je brisao, da mu je ostalo na ruci pa doslo do mene. Da li se moze tako ostati u drugom stanju, imali potrebe da kupujem test za trudnocu, ako ne da li bi trebala posjetiti svog lijecnika, zbog kasnjenja menstruacije. Unaprijed Hvala.
|
|
28.09.2013. 18:45
Ne radi se o mogućnosti trudnoće. Vaš problem je premalo edukacije.
|
HallMiksa
|
28.09.2013. 18:50
Postovani, nezasticeni odnos se desio 5-og dana ciklusa. Ciklus je redovit sa najvecim oscilacijama do 8 dana. Ejakulacije nije bilo uopste tog dana, a ni tokom odnosa. Providne sluzi je bilo. Da li je zbog jakog uzbudjenja providna sluz mogla da sadrzi spermatozoide? Da li ima potrebe za pilulom?
|
Desamparada
|
28.09.2013. 18:50
Poštovani, imam jedan problem pa bih Vas molila ako mi možete odgovoriti na pitanje. Radi se o tome da imam redovne spolne odnose s dečkom, i nismo se baš čuvali. Nekoliko puta je ejakulirao u mene. Zadnju menstruaciju sam dobila 03.09. i imala sam jako krvarenje, završila mi je 8.09. Sad bi trebala dobit 01.10. ako se poštuje pravilo od 28 dana jer mi je tako i prethodna došla 28 dan, iako inače dobijem svakih 30-tak dana, no dobro. Gudi su me jako počele boljeti prije nekih tjedan dana, doslovno ih nisam mogla dotaknut i bile su strašno napete, također sam jučer primjetila kad sam išla na toalet krvavi iscjedak kad sam se obrisala dolje, i tako u više navrata, mislila sam da je početak menstruacije, i da će mi doći nešto ranije, no ništa. Danas me grudi bole, ali puno manje, gotovo ništa, a menstruacije još nije došla,niti više imam taj krvavi iscjedak, osjetila sam par puta kao neki grč u trbuhu, i neku napetost. I mokrenje mi je postalo učestalo, po noći me zna probuditi. Znam da bi onaj krvavi iscjedak mogao biti implantacijsko krvarenje, ako sam dobro pročitala, a čitala sam malo po netu i piše da je i mokrenje simptom trudnoće, no nisam sigurna da li se taj simptom može pojaviti tako rano u trudnoći, jer radi se o tome da sam se i prehladila malo pa ne znam da li je sve to povezano s prehladom. Sad uopće nemam neki osjećaj da ću dobiti menstruaciju. Grudi me bole malo, nisam nervozna toliko kao inače pred menstruaciju, ali se osjećam nekako čudno i napuhano. Što mislite postoji li mogućnost trudnoće, da li bi s obzirom na datum zadnje menstruacije onaj iscjedak mogao biti implantacijsko krvarenje i kada je najbolje da napravim test?
|
ana222
|
28.09.2013. 19:15
Poštovani doktore,
inače imam redovite mjesečnice, no posljednje dvije su oskudnije i kraće traju. imam pojačani iscjedak tokom cijelog ciklusa i smeđi iscjedak prije i nakon mjesečnice. napravila sam test na trudnoću i negativan je. no malo su mi se povećale grudi pa me zanima postoji li pak mogućnost trudnoće??
|
|
28.09.2013. 21:25
Halmiksa ne treba ništa dodatno uzeti. Nije bilo ejakulacije i neplodni dani.
|
|
Desamparada, simptomi su nespecifični. Ako do 1.10 ne dođe menstruacija, napravite test.
|
|
Ana, ne radi se o trudnoći.
|
simple13531
|
29.09.2013. 14:30
Poštovani!
Zanima me da li je moguce da mi menstruacija kasni zbog antibiotika, putovanja ili promjene prehrane. Naime zadnju san menstruaciju dobila 30.8 u vrijeme kada sam bila u Grčkoj. Ondje sam se izmorila, promjenila prehranu (jela meso kojega inace uopce ne jedem) i razboljela se. Grlobolja, kašalj, temperatura... uglavnom, završila sam 10dana na antibioticima koje sam pila taman oko ovulacije. Spolne sam odnose imala cijelo to vrijeme ali sa zastitom. Sada mi mjesecnica kasni 4 dana sto mi se nikada ne dogada. Kolika je mogucnost da nije trudnoca?
I jos nesto... na proljece sam imala candidu i rjesila je se ali sam, takoder pred kraj uzimanja antibiotika, primjetila iscjedak, bijel i ne onako sirast te svrbez, ali blazi. Nisam to nicim mazala niti isla ginekologu ovaj put jer mi se postepeno sve to smanjilo. Sada imam samo blagi iscjedak bjelkast ali dosta rjedi i normalniji. Da li je moguce da se organizam sam izbori sa gljivicom. Inace nisam bolezljiva i jaako rijetko uzimam antibiotike.
Hvala!
|
13579
|
29.09.2013. 18:45
Poštovani,menstruacija mi kasni 2 dana,s deckom sam se zadovoljavala,imao je kondom i nije ulazio u rodnicu..nemam simptoma kao da cu dobiti uskoro :S
|
ikebana2
|
29.09.2013. 18:45
Poštovani..Mozda sam paranoicna,ali ja sam ured poludjela..Uzasno se osjecam..Naime,ja i decko smo imali sedmicu nakon moje menstruacije 7 dana,a zatim ponovo nakon 7 dana..znam bili su plodni dani..medjutim,on je mene samo zadovoljavao po klitorisu i pri tome je imao kondom,dakle nije ulazio nikako..nevina sam..menstruacija mi kasni vec 2 dana uvijek je bila redovna..uzasno se bojim nemam nikakvih simptoma menstruacije,a inace ih imam..samo mi je vagina dosta suha..a ja ne spavam nocima,place mi se,uzasno sam nervozna,ne mogu ni da jedem..mislim da cu poludjeti ovako pomozite mi molim Vas.
|
|
29.09.2013. 21:45
Simple, naravno da navedene okolnosti mogu rezultirati kašnjenjem menstruacije, ali svakako napravite i test na trudnoću.
|
|
13759 ne radi se o mogućoj trudnoći. Pričekajte još koji dan da nastupi.
|
|
Ikebana, ne trebate brinuti oko moguće trudnoće.
Tim načinom trudnoća nije moguća. Savjetujem edukaciju jer je najbolji lijek protiv neznanja.
|
Adriana993
|
30.09.2013. 17:15
Postovanje! Zanima me dal je ikako moguce da sam trudna. Imala sam odnos 5.7. i to za vrijeme menstruacije koja je tada bila 3.dan (inace mi ciklus traje po 6,7 dana). Pila sam kontracepcijske pilulu, no bas taj dan sam zaboravila popiti; no popila sam pilulu 4 sata nakon odnosa. Prvu menstruaciju nakon odnosa sam imala svega 4 dana i krvarenje je bilo skroz sitno. Ostale 2 menstruacije su mi bile normalne. Napravila sam 3 testa za trudnocu i bili su negativni. No, ja osjecam nesto u trbuhu, svi mi kazu da je to zbog nervoze (posto ja ne zelim dijete, bar ne zasada). I dok stavim ruku na trbuh osjetim kako mi srce kuca u trbuhu. Da li sam trudna?
|
fingersalad88
|
30.09.2013. 18:00
Poštovani,imala sam odnos na 9. dan ciklusa,menstracija mi je trajala 7 dana.Nismo koristili zaštitu,no prestali smo s odnosom 10-15 min prije nego što je dečko ejakulirao.Mislim da mi je ovulacija bila na 16. dan ciklusa jer sam tada zamijetila onu prozirnu,jako rastezljivu sluz. Sada me brine što su mi bradavice dosta osjetljive. Posljednja menstruacija je bila 12.9. Mislite li da su šanse za trudnoću velike? Inače znam da to nije pametno i dosta sam educirana, no ovaj put je bilo tako pa sam malo zabrinuta.
Unaprijed hvala (:
|
|
30.09.2013. 23:00
Fingersalad ako je kao što ste naveli, ne radi se o trudnoći jer nije bilo ejakulacije.
|