Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

mb21

10.12.2013. 22:45

Hvala Vam, ponovit ćemo test za svaki slučaj, digitalni, u čet ide kod ginekologa da se vidi što je. Zbunile su nas i prestrasile dez/informacije s neta.

anee

11.12.2013. 00:50

Postovani
Zadnju menstruaciju sam imala 22.10 i jos uvijek je nema.28.11 sam isla ginekologu koji mi je uradio test na trudnocu i bio je negativsn a prije toga sam i ja uradila 2 testa koja su takodjer bila negativna.doktor me je pregledao i rekao da nista ne vidi a mene zanima da li je prerano da se utvrdi trudnoca? Moram napomenuti sa mi je dao 5 kontracepcijskih pilula ne bi li menstruacija dosla ali se to jos uvijek nije desilo.da li da opet idem na pregled i trebam li se brinuti?
Unaprijed hvala

tatiana007

11.12.2013. 11:40

Poštovani doktore,

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
Ciklus mi traje svaka 32 dana, prošla mjesečnica mi je bila 7.10 i 10.11.
Spolne odnose imam gotovo uvijek sa prezervativom,ali ovaj mjesec sam imala nekoliko bez zaštite i to 13.11,18.11,19.11 i 20.11. prije ovulacije (odnosno u neplodnim danima) jer od 21.11. do 5.12. sam računala plodne dane i odnosi u tom razdoblju su bili sa zaštitom. I poslije plodnih dana 5.12,8.12.,9.12,10.12 sam imala isto nezaštičene odnose (smatram da su to neplodni dani).
Uredno vodim svoj kalendar,a dečko nikada nije svršio u mene (dugo smo u vezi i strogo pratim sve),nezaštičeno je uvijek prekinuti snošaj,nekoliko sekundi prije nego dečko svrši (znači izvadi i treba mu nekoliko sekundi da završi van mene).
Nakon toga ja se uvijek operem,otuširam i mokrim. No,mene je jako strah uvijek i nervoza,da li ona sluz koja ide iz ''njega'',koja je uvijek bez boje i prozirna,može sadrzavati spermije?
Danas i tijekom sutrašnjeg dana bi mi trebala doći mjesečnica. Imam blage bolove u grudima (ali blage,iznad bradavica,nema nikakve promjene u boji),nemam temperaturu,imam povečanu želju za hranom,mokri mi se češto,ali jako sam osjetljiva na hladnoću tako da se brzo prehladim i imam problema sa upalom jajnika,no zbilja sam veliki paničar,ne mogu spavati,imam grčeve,muka mi je,plače mi se upravo zbog straha od trudnoće.
Molim vas recite mi je li ona moguća uz sve ovo što sam vam objasnila i opisala.

Unaprijed vam se mnogo zahvaljujem na odgovoru

sand

11.12.2013. 12:00

Da li poviseni leukociti u urinu mogu ukazivati na trudnocu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2013. 14:50

Ane ne trebate se brinuti ako ste bili na pregledu. Ako su testovi negativni ne radi se o trudnoći.

sanjaaa9

11.12.2013. 14:50

ukoliko sam imala dva odnosa zaredom, bez zastite ali nije ejakulirao u meni, kolike su sanse za trudnocu prilikom drugog odnosa, ako se "zadrzao" neki spermatozoid od prvog puta? koliko dugo mogu preziveti u njemu? razlika izmedju odnosa je bila oko 10min. hvala

11.12.2013. 15:25

Titiana neki put u predejakulatu neposredno pred ejakulaciju ima dovoljno spermija da dođe do trudnoće.
Mislim da imate predznake nadolazeće menstruacije stoga ne vjerujem u trudnoću ovaj ciklus.
Ubuduće pripazite. 11. dan ciklusa je plodni dan jedan od najplodnijih tako da malo pročitate više o plodnim danima.

Sand povišeni leukociti u urinu ne mogu ukazivati na trudnoću. Jedno s drugim nema nikakve direktne veze.

1. To je krvarenje u trudnoći a ne menstruacija
2. Ako je ciklus nepravilan na godišnjoj razini tada je moguće da se trudnoća dogodi i za vrijeme menstruacije.
3. Nakon menstruacije nastupa par neplodnih dana pod pretpostavkom da su ciklusi na godisnjoj razini pravilni.

sanjaaa9

11.12.2013. 17:35

ukoliko sam imala dva odnosa zaredom, bez zastite ali nije ejakulirao u meni, kolike su sanse za trudnocu prilikom drugog odnosa, ako se "zadrzao" neki spermatozoid od prvog puta? koliko dugo mogu preziveti u njemu? razlika izmedju odnosa je bila oko 10min. hvala

11.12.2013. 23:30

Preživjeti mogu satima. Šansa nije velika ali postoji. U kliničkoj praksi vidio sam dosta takvih trudnoća.

ivanicaa

11.12.2013. 23:35

Vec sam negde postavila ovo pitanje ali mi se nije objavilo pa evo opet, da li proizvodi od soje mogu da smanje dejstvo oralne kontracepcije. do ove informacije dosla sam na internetu. soju ne koristim ali sam prethodnog dana uzela jednu casu iz radoznalosti. moze li dejstvo biti umanjeno? unapred veliko hvala

tatiana007

12.12.2013. 10:05

Hvala vam lijepa na vasem odgovoru.

Danas mi je 32.dan ciklusa (danas bi trebala dobiti mjesecnicu). Grudi su me prestale boljeti,nemam vise mucnine ,samo jos uvijek sam nervozna,lagano me probada jajnik (malo I lijevi i desni). Da li bi mi trebala uskoro nastupiti mjesecnica ili bi se trebala jos uvijek brinuti u vezi trudnoce?

Lijep pozdrav

tatiana007

12.12.2013. 10:05

P.S. Zaboravila sam napomenuti da imam bijeli gusti iscjedak.

12.12.2013. 10:10

Navedeni preparati ne umanjuju djelovanje pilula.

Anicaa

13.12.2013. 10:15

doktore ovaj mjesec sam imala odnose par puta i ejdan iza drugog ali svi su bili sa zaštitom i bili su uredu. prošli tjedan sam imala u petak i subotu al bez zaštite dečko ni jednom nije svršio u mene uzvadio je i svršio izvan s tim da je jos i drkat morao.
danas je 20 dan prethodne sam 2 menge dobila 32 dan ciklusa danas je 30 dan i malo me bolio stomak i bilo je malo krvi na gaćicama i smeši iscjedak je bio.
i boli me stomak stavila sam ulozak na ulosku nije bilo ni kap krvi obrisala sam se na papiru je ostalo krvi? dali je to menga došla? ili će doć? nijednom još nije ovako bilo odnosi su bili zaštićenis vi osim zadnja dva prosli tjeldan decko je izvan mene svrsio i jos je drkao da svrsi. dali je sve uredu? oće li doći menga? ili je ovo menga ali da nema toliko krvi i bolova?

_malla_

13.12.2013. 12:55

poštovani..
decko i ja nismo jos imali spolni odnos, ali se cesto "zadovoljavamo" tako da se dodirujemo spolnim organima....zadnji put kada je to bilo, imala sam plodne dane a on je svrsio...menstruacija mi je kasnila tjedan dana i trajala je 4 dana i sada mi petog dana pojavio obilni gusti smeđi iscjedak..je li moguće da sam trudna? ili je u pitanju nesto drugo?

xd1234

13.12.2013. 16:40

-poštovani, zanima me da li da djevojka može ostati trudna ako su djevojka i dečko imali tzv. suhi sex, i da li sperma može proći kroz odjeću? hvala

13.12.2013. 19:00

Anica prema opisanom mislim da će menstruacija nastupiti za koji dan.

13.12.2013. 19:00

Mala kako bi bila trudna a niste imala pravi odnos. Educirajte se.