Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2013. 10:50

Suzi, svakako da postoji. Vidio sam takvih trudnoća.

Ivan, ako nije bilo ejakulacije u rodnici onda se ne morate brinuti.

mirma987

Postovani! Malo sam u panici pa se nadam brzom odgovoru. Decko i ja smo jucer imali nezasticeni spolni odnos, on nije svrsio, ali je cijelo vrijeme bio blizu. Zadnja menstruacija mi je bila 29.11., a prosjecan ciklus mi traje 26-29 dana. Je li moguca trudnoca putem podsjemene tekucine??

jackson5

16.12.2013. 12:10

Poštovani, zanima me postoji li uopće šansa za trudnoću ako cura obriše vaginu izvana ručnikom na kojem je bilo sperme? znam da zvuči smiješno, ali opet da budemo sigunri. Hvala

16.12.2013. 22:20

Mirma ako je došlo do izlaska predejakulata šansa postoji. Nije velika ali postoji.

16.12.2013. 22:20

Jackson, nije moguće.

mirma987

16.12.2013. 23:35

Kako cu znati je li doslo do izlaska predejakulata ili nije? Imam 17 i po godina i svakako mi nije u interesu ostat trudna. Po onom izracunu, ne znam jesu li mi bili plodni dani ili ne. Da ponovim, 29.11.sam imala zadnju menstruaciju, a prosjecan ciklus mi traje 26-29 dana. Dakle imala sam snosaj 15.dan ciklusa. Takoder, da vas i to upitam. Menstruacija mi tra je 5 dana, a ja sam 6.dan imala spolni odnos s deckom, takoder nezasticen ali bez svrsavanja i toga dana, odmah malo nakon snosaja, na gacicama mi se pojavolo nesto smedkasto. Moram naglasit i da mi je to bio 2.snosaj u zivotu i bolilo me pa ne znam je li do sukrvice moglo doci zbog toga. U velikoj sam panici, ne znam sto mi je ciniti. Da pricekam jos 11 dana do menstruacije ili?

slava5555

17.12.2013. 22:30

dobar dan..zanima me kolike sanse su za trudnocu ako smo imali nezasticene odnose vise puta u ciklusu...sada mi je 42 dan ciklusa i jos nisam dobila..grudi me boli ali vec 2 tjedna imam obilni rastezljivi proziran iscjedak bez mirisa...neznam sto bi to trebalo znaciti..hvala unaprijed

17.12.2013. 22:35

Odakle da ja znam da li je bilo izlaska predejakulata?
Da pitate partnera? Prema izračunu plodnih dana ne vjerujem da je moguća trudnoća.
Pozdrav.

tatiana007

19.12.2013. 10:40

Poštovani doktore,

Prošli tjedan sam vam postavila pitanje u vezi mogučnosti trudnoće. Datumi mjesečnice su mi bili 7.10.,10.11., i ovaj mjesec 13.12. Imala sam prošli mjesec nezaštićen odnos,prekinuti. Prije početka mjesečnice grudi su me malo boljele (odnosno,samo desna) i mjesečnica mi je došla na vrijeme (u očekivano vrijeme). Bila je dosta bolna,sa velikim grčevima i probadanjem u lijevom jajniku (moram napomenuti da kada se prehladim uvijek imam velike bolove,a i radim u trgovačkom centru pokraj frizidera). Mjesečnica je bila normalna,trajala mi je 4 dana (kao i običajeno) i nije samo bila krv nego i tkivo.
No,mene je jedna stvar zabrinula, nemam nikakve simptome,sve je završilo,osim što često idem na wc i bole me leđa (predpostavljam bubrezi), malene izbočine na bradavicama grudi (pročitala sam da se zovu montgomeryjev žlijezde). Pitala sam partnera i on je rekao da mi one znaju biti nekad izražene,a nekad ne.
Trebam li se još uvijek brinuti oko trudnoće (jer sam čula za lažne mjesečnice) ili je to sasvim nešto normalno (zbog stresa,hormona itd dolaze promjene na grudima) i samo se trebam pogrinuti da liječim upalu mokračnih puteva?

Unaprijed se zahvaljujem na vašem odgovoru.

Ugodan dan

panika123

19.12.2013. 15:25

Poštovani doktore,

jutros (19.12.) sam imala nezaštićen spolni odnos s dečkom uz napomenu da je svršio vani. Posljednju menstruaciju sam dobila 13.12. (prije 6 dana) , a iduću očekujem 7.1. ciklusi su mi inače 25-26 dana. Ako je vjerovati mom kalendaru (mobilna aplikacija) kojeg pomno pratim već pola godine ovulaciju očekujem u ponedjeljak, a pošto mi kalendar računa plodne dane po principu da spermiji u idealnim uvjetima mogu preživjeti i do 5 dana znači da mi je danas plodni dan. Pa me zanima, ako je nekim slučajem nešto iz predejakulata "pobjeglo" kolika je mogućnost da spermiji prežive do ponedjeljka i da li po Vašem mišljenju ova situacija zahtijeva postkoitalnu zaštitu?
Puno sam ja toga tu napisala pa se ispričavam ako je nabacano ili nerazumljivo. Očekujem vaš odgovor. Unaprijed Vam hvala na odvojenom vremenu.

19.12.2013. 16:00

Tatiana svakako se ne radi o trudnoći.
Posjetite liječnika opće medicine u svezi s upalom u mokraćnom sustavu.

19.12.2013. 16:00

Panika neplodni je dan. Ne treba nikakva dodatna zaštita. Daleko ste do ovulacije ne brinite.

G33k

30.12.2013. 15:40

Postovani, ja sam ovde postavio poruku ovog datuma: (09.12.2013. 17:55)
Mozete se vratiti i videti. Elem, u kratke crte, imali smo nezasticen odnos ako mogu odnos nazvati to jer bilo slabo.
Dobila je menstruaciju, malo je boleo stomak vise nego inace samo sto je kasnila 7-8 dana. Bio je tu stres a i malo smo se svadjali pa je mozda i to u pitanju zbog kasnjenja ali mi je rekla da joj nije prvi put da tako kasni.
Doktore, da li po vama ima nekih zabrinjavajucih zakljucaka na osnovu ovog? Svaki pozdrav za vas! Srecne praznike vam zelim! happy

30.12.2013. 22:20

Ako je dobila menstruaciju ne trebate biti zabrinuti.

ilona000

30.12.2013. 22:25

Znam da je pitanja poput moga vec bilo vise puta, ali evo posto se vec danima mucim s njim, a nisam blizu svoje doktorice, zamolila bih vas.
Naime, imala sam menstruaciju 25.11. Ciklus mi je uredan od 23-26 dana, zakasni mozda dan, dva, ali nikada vise. Bolno mi je prvi dan, ostale vise i ne osjecam bol, Na početku bude obilna, pa onda slabija i nakraju samo tamni iscjedak, 4. ili 5. dan. Međutim, ovaj mjesec se sve izokrenulo. Početkom mjeseca imala sam problema smokrenjem, cinilo mi se upala mjehura koja je uz urosal lady i cajeve prestala. Ubrzo su mi se počeli javljati simptomi pms-a, želja za odredenom vrstom hrane, bol u vratu, bijeli gusti iscjedak. Grudi mi inace budu osjetljive, ali ovaj mjesec su narasle i to prilicno i bile posebno bolne sto je meni bio najcudniji simptom. 18. sam bila na pregledu kod ginekologice koja je ustvrdila da je sve u redu, nemam nikakvu miom ni cistu. I pri tom je konstatirala da ću uskoro dobiti M te da je "sve lijepo zadebljano". Očekivala sam je u periodu od 19.-21. i imala sam stalno i osjecaj da će tako i biti, medutim imala sam samo 20. lagani svijetlo smedi, ali vrlo svijetao iscjedak jednom i to je bilo sve. Simptomi su se nastavili, tu i tamo sam se osjecala slabo i kroz svo ovo vrijeme do danas temperatura mi se podigne do 37 ili 37,1, nikada vise i osjecala sam zaista lagana probadanja iz desnog u lijevi jajnik ( inace me uvijek boli samo lijevi jajnik). Onda, tjedan dana nakon sto sam trebala dobiti po svom kalendaru u noci me probudio jaki bol u lijevom jajniku, hladan znoj i bilo mi je hladno iako sam bila dobro pokrivena. Popila sam Nalgesin, bol je uminula, a ujutro je započela lagana M. Vise me nista nije boljelo, krvarenje se nastavilo ali vrlo neobilno za mene i meni neobicno jer nemam osjecaj da "curim" nego samo da prokrvarim tu i tamo, kao da čak i stane, boja varira od uobicajene do tamnije te tu i tamo bude ugrusak i traje vec dulje nego obicno. Temperaturu imam i dalje, a apetit mi je poremecen. Nekad bi pojela svasta, nekad mi nista ne ide u usta. Grudi nisu napete, samo bradavice malo na dodir, a oko njih imam sitne bjelkaste pristice.
Hoce li test pokazati tocan rezultat i postoji li uopce sansa za trudnocu? Ili je nesto drugo u pitanju?

31.12.2013. 12:10

Svakako prvo napravite test na trudnoću. Bit će vjerodostojan svakako.

Ka32Mi

04.01.2014. 21:05

Poštovani doktore.Dijevojka i ja smo imali spolni odnos u njenim plodnim danima bez zaštite(eto bili smo znatiželjni kako je bez toga), kod mene nije bilo nikakve ejakulacije tijekom odnosa.Prije nego sam ejakulirao(nekih sekudnu sekudnu i pol) sam ga da prostite izvadio i slucajno svrsio iz daljine blizu njene vagine.To je obrisala odmah.Ovaj prethodni tjedan je slučajno dobila upalu mjehura pa je stalno mokrila i bili smo zabrinuti iako je to samo upala(koja je sad prošla). Danas je doblia menstruaciju, no ipak nismo sigurni da li je trudna ili ne, pa bih vas zamolio da mi kažete vaše mišljenje.

Hvala unaprijed.

04.01.2014. 22:25

Naravno da nije trudna.

vannaaa27

05.01.2014. 17:10

Pozdrav!
Postovani, ja i moj dragi vec 3 mj.pokusavamo na bebi i nista.. svaki dan smo se bez zastite i da on u mene bude gotov. Menstruacija mi je redovita evo sad je trebam dobit 11.1. menstruaciju,a zadnju sam imala 11.12...u cemu je problem da jos nisam zatrudnila?