Autor
|
Poruka
|
nokia555555
|
09.01.2014. 12:35
Doktore hvala Vam na odgovoru. Pricala sam s deckom o tome da slucajno nije doslo do ejakulacije u mene rekao je da kada je trebao svrsiti izvadio ga je nakon nekih 2, 3 sekunde, da je penis bio suh i da je tek tada krenuo svrsavati. Imam samo jos dva pitanja za Vas, mozda je glupo ali moram da pitam. 1. Inace menstrualne bolove dobivam tek nekoliko dana prije menstruacije, sad sam ih dobila 8 dana prije ( sto mi se zaista rijetko desava) i trajali su samo jedan dan. Da li je moguce da se radi o trudnoci, jer sam citala na netu da neke zene mogu osjetiti takve bolove prije usadjivanja jajne celije u maternicu? 2. Decko mi je rekao da je u toku sexa osjetio da je nesto ispustio, ali da se to desilo mnogo prije same ejakulacije. Da li je moguce da se radi o predejakulati iako se to desilo nekih 5 do 10 minuta prije vrhunca?
|
misbiribis
|
09.01.2014. 14:25
Nikad nisam imala spolni odnos. Momak je par puta svrsio na mene, dodirivao mi je samo vaginu ali tada nije svrsio. Da li je moguce da ostanem trudna? Posto mi kasni menstruacija pa me to mnogo plasi. Hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.01.2014. 16:10
Nokia, to su sve nesigurni podaci tzv. rekla-kazala!
Savjetujem da pričekate menstruaciju. Šansa prema opisanom za trudnoću je vrlo mala.
|
|
09.01.2014. 16:10
Misbiribis u vašem slučaju nije moguća trudnoća.
|
bbb86
|
09.01.2014. 17:00
Postovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 13.12, ciklus mi je uglavnom redovit 28 dana, zanima me da li sam 30.12. imala plodne dane i postoji si mogucnost da ostanem trudna ako je decko par puta penetrirao na kratko u mene bez zastite?
Unaprijed hvala
|
Andrija22
|
09.01.2014. 20:35
Postovani.Moja cura bi trebala dobiti menstruaciju za dan dva,ali jos nema niti jedan nadolazeci simptom.Imali smo jedan spolni odnos gdje sam koristio zastitu + izvadio sam ga na vrijeme.Prije nekih sest mjesec menstruacija joj je kasnila 20 dana..I sad me zanima ste se tu desava ako je opet bude kasnila?
|
|
09.01.2014. 21:15
Bbb kako bi došlo do trudnoće ako nije bilo ejakulacije.
|
|
09.01.2014. 21:15
Andrija, ne znam koji je uzrok izostanka.
Trudnoća zasigurno nije prema opisanoj situaciji.
|
mucic
|
09.01.2014. 22:30
Poštovanje;
Imam nekoliko pitanja za vas : 17.11 . 2013 sam imala posljednju menstruaciju, test na trudnocu sam radila nekad u decembru i bio je neg. Test sam ponovila 6.01.2014 i nakon 20 min pokazao je da je poz, odmah sam napravila i dr ali je bio neg. Otisla sam ginekologu koji mi je uradio vaginalni UZV i rekao da ne vidi nista osim zadebljanog endometrija 13 mm , sto moze ili biti trudnoca ili da cu dobiti menstrauciju. Potom sam uradila nalaz beta hcg koji je pokazao vrijednost 88,46. Opet sam bila kod gin i nakon UZV opet se ne nista ne vidi. Da li je kod mene u pitanju trudnca? Da li je moguce da je doslo do kasne ovulacije ili nestpo sasvim drugo. Pozzz
|
misbiribis
|
10.01.2014. 00:20
Mozete mi reci koji su sve razlozi zbog kojih moze kasniti menstruacija i koliko je u granicama normale da kasni, koliko dana?
|
Mella25
|
10.01.2014. 00:20
Poštovanje zanima me danas mi je prvi dan menstruacije,imam malo krvi imala sam odnos i svršio je u mene jeli moguća trudnoća??
|
|
10.01.2014. 11:05
Mucic, dakako da se radi o trudnoći. Ponavljajte beta hcg svaki drugi dan da vidite da li se udvostručuje pravilno.
Ako je veći od 1000 trudnoća se mora vidjeti u maternici.
Svakako valja isključiti i vanmaterničnu trudnoću.
|
|
Misbiribis, stres, cista, promjena klime, pcos, problemi sa štitnjačom itd.
Ciklus normalan je od 24 do 35 dana. Sve iznad toga je kašnjenje.
Nema gornje granice dokle nože kasniti. Može kasniti mjesecima.
|
|
Mela nije moguće.
|
curicaaa
|
12.01.2014. 20:15
Postovanje. Plodni dani su mi bili skoro, poslije plodnih dana sam osjetila kao blage grceve u predjelu malog stomaka koji prelaze u donji dio kicme...Bolovi su kao pred mesntruaciju isti i imala sam osjecaj kao da cu dobiti. Kad sam otisla u wc bilo mi je malo bijele sluzi ali skroz malo. Sutradan sam samo osjecala jos malo kao da cu dobiti i poslije nista....poslije spolnog odnosa sam vidjela na papiru malo krvi, kao cista krv ne sukrvica, jace je boje...poslije toga nije se vise to ponavljalo....Sta vi mislite da bi moglo biti? Da li je moguce da se desila implatacija?
|
|
12.01.2014. 22:45
Ne znam koji je uzrok vaših bolova. Na stotine stvari ima slične simptome tako da ne mogu ni približno reći o čemu bi se radilo.
|
KaZa
|
12.01.2014. 22:45
Poštovani,
posljednja menstruacija bila mi je 23.12., ciklusi su mi obično svakih 28 dana. Imala sam spolni odnos 1.1. s kondomom, postoji li mogućnost da sam trudna?
Unaprijed zahvaljujem!
|
|
12.01.2014. 22:50
Poštovani doktore,
najprije se izvinjavam na izrazima koje ću upotrebljavati. Menstruaciju sam imala 17.11.2013. godine, a odnose 25.11. i 04.12. (prekinuti snošaj). Budući da mi je menstruacija kasnila, ginekolog mi je napravio 25.12. prvi ultrazvuk na kojem je identifikovana vodena cista na lijevom jajniku (napominjem da se radilo o "običnom" ultrazvuku, ne vaginalnom jer ustanova istim nije opremljena). Slijedeću kontrolu sam imala 31.12. (ponovno ultrazvuk), cista je još bila tu i doktorica mi je propisala Dabroston tablete (2x1- 5 dana). Počela sam tablete piti od 01.01.2014., ali sam bila nestrpljiva zbog jakih bolova u grudima, pa sam otišla uraditi nalaz beta hcg iz krvi 04.04.2013. Nalaz je bio negativan, a isto to veče (dakle nakon sedme tablete) sam imala smeđi iscjedak i jake bolove u križima i nogama, a potom u naredna 3 dana nešto slabije krvarenje nego što inače bude kad imam menstruaciju (inače imam oblinije menstruacije). Bolovi u grudima su bili prestali, da bi se jučer ponovo javili. Imam osjećaj da mi bradavice gore. Ginekolog mi je na godišnjem, a ja sam zabrinuta. Da li je ipak moguće da se radi o trudnoći jer sam čitala da su bolovi u bradavicama jedan od simptoma trudnoće?
|
mateaaaa
|
13.01.2014. 00:30
Poštovani,
31.12 sam imala nezaštićeni odnos, ali sam 2.1 dobila menstruacija. Dali je ipak moguca trudnoca?
|
Frutelica
|
13.01.2014. 11:35
Poštovani,
imala sam spolni odnos 4-5 dana prije menstruacije koristili smo kondom, nakon ejakulacije ga je skinuo i nakon nekih 15-ak min ušao 2-3 puta opet, ali bez zaštite i bez prethodnog brisanja. Menstruaciju sam dobila već nakon 1,5 - 2 dana i bila je manje obilna nego inače, ali trajala je 6 dana, s tim da 5-6 dan više smeđa krv nego crvena.
Dan prije menstruacije, tj dan nakon spolnog odnosa dobila sam upalu mjehura i sad tjedan dana nakon završetka menstruacije imam bolove slične predmenstrualnima, ali manjeg intenziteta koji traju već dva dana konstantno. Ciklusi mi traju od 28-32 dana. Trebam li biti zabrinuta?
Unaprijed hvala, srdačan pozdrav!
|