Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

leona88888

05.01.2014. 17:10

Postovani,
Ja i decko smo sinoc imali spolni odnos, sa kondomom i on nije svrsio, no meni su bili plodni dani, jel moguca trudnoca? I jos da Vas pitam, nedavno sam tek izgubila nevinost, a jucer je decko cijeli usao i bolilo me jos, znam da je to normalno, ali je li normalno da me sada malo boli u podrucju jajnika? Hvala. LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.01.2014. 18:00

Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije u rodnici tada neće ni doći do trudnoće.
2. Normalno je

martina1004

06.01.2014. 01:35

Poštovani doktore,

posljednja menstruacija nastupila mi je 13.12.; 15. dan ciklusa (27.12.) u kasnim večernjim satima sam imala nezaštićen spolni odnos i dečko je svršio u mene. To mi je po "školskom primjeru" bio zadnji plodni dan ili prvi neplodni, ako sam dobro izračunala. Točno 4 dana nakon toga (u noći s 31.12. na 1.1.) osjetila sam bolove u donjem dijelu trbuha koje sam pripisala upali mjehura jer sam uz to osjetila i peckanje pri mokrenju, implementaciju sam isključila jer mi se nekako čini da je prerano za to bilo, valjda sam u pravu. Znam da mi ni Vi ni nitko drugi ne možete reći jesam trudna ili ne, ali s obzirom da su mi ciklusi 26/27 dana menstruaciju očekujem najranije u srijedu pa me (čisto da se utješim dok paničarim) zanima jedna stvar. Već neko vrijeme se zanimam za Billingsovu ovulacijsku metodu praćenja cervikalne sluzi i po njoj sam vidjela da mi je ovulacija najčešće 12. dan ciklusa (čime bi izbjegla potencijalnu trudnoću). Aliiiii...početkom prosinca sam počela piti Euthyrox koji mi nadomješta manjak hormona štitnače koja ujedno regulira cijelo tijelo pa me zanima može li to utjecati na pomicanje ovulacije u ciklusu i samim time povećanje moje šanse za trudnoću (koja sad baš i nije opcija, ali glupost se skupo plaća)??? Druga stvar što me zanima....prije dva dana pojavio mi se gusti bijeli iscjedak, grudi su mi se povećale i postala sam nenormalno razdražljiva pa to pripisujem PMS-u. Dakle, da je došlo do trudnoće bi li došlo i do promjena u vaginalnom sekretu?

Unaprijed Vam se ispričavam radi ovog romana, ali zadnjih par dana mi je puno stvari prošlo glavom pa sam sve tu nekako istresla. Nadam se da ćete naći strpljenja da pročitate i date mi neki smislen odgovor na ovu paničnu hrpu pitanja. Srdačan pozdrav.

06.01.2014. 12:50

Ukratko, imali ste odnos u plodnim danima blizu ovulacije.
Šansa za trudnoćim svakako postoji.
Bolovi koje ste imali bili su vjerovatno ovulacijski.

radoje

06.01.2014. 12:50

Poštovani,
drugi spolni odnos bez zaštite imala sam na dan kada mi je završila menstruacija (koja je kasnila 6 dana), ejakulacije nije uopće bilo, a malo sam prokrvarila.. dva dana sam imala jači prozirni iscjedak koji je u jednom trenutku bio i smečkast.. nakon toga sve normalno, inače mi ciklus traje 29-31 dan, i sada menstruacija je stigla 27. dan, zabrinuta sam poprilično jer je dosta obilna, sluzava, došla je poslijepodne (inače ujutro dolazi), grudi me već neko vrijeme bole, ali bol u trbuhu koju sam inače prvi i drugi dan osjećala je svedena na minimun što mi je čudno pošto je krvarenje obilnije..i pojavljuju se sitni komadići tkiva..
i sad me pomalo strah.. moguću trudnoću sam isključila jel? ali da se ne brinem za menstruaciju što je takva.. čudna.. ??
stvarno se ispričavam ako pitanje nema smisla, ali više ne znam šta se događa.. :/ unaprijed hvalaa

06.01.2014. 14:50

Ne trebate brinuti. Radi se o malo jačoj menstruaciji.

nokia555555

07.01.2014. 10:50

Postovani,

decko i ja smo imali dva nezasticena odnosa 31.12, bili su mi plodni dani. Razmak izmedju odnosa bio je oko 4.5 h. Decko ni jednom nije svrsio u mene, ali je svrsio 2, 3 sekunde nakon sto je izvadio penis. Menstruaciju bih trebala dobiti 14,1, zadnje dvije su bille 15.11 i 14.12. Jucer sam imala bolove u donjem dijelu stomaka kao da cu dobiti, a grudi su mi natecene. Paranoicna sam jer mislim da se radi o trudnoci, a ne o simptomima PMS-a. Decko kaze da kada ga je izvadio, da je bio suh. Molim vas za vase misljenje, jer zaista me brine to probadanje u stomaku i natecene grudi. Hvala unaprijed

07.01.2014. 16:55

To samo vas dvoje zna da li je bilo ejakulacije. Šansa za trudnoću je mala ako je bilo kao što ste opisali. Vjerujem da se radi o simptomima pms-a.

aomext

07.01.2014. 17:20

Poštovani, pozdrav! Imam jedan problem pa bih vas molio da mi što prije odgovorite. Ovako, partnerica i ja smo imali seksualni odnos sa subote na nedjelju točnije 05.01.2014. oko 01h ujutro. Njena zadnja menstruacija je počela 23.12.2013., a završila 4 ili 5 dana poslije. Partnerici menstruacija nije redovita već varira po nekoliko dana svaki puta. Sam seksualni čin smo izveli tako da je partnerica bila u psećjoj pozi. Kada sam ja trebao imati orgazam, počeo sam spolni ud vaditi van njezine vagine, ali dio ejakulata jest na kraju završio u njezinoj vagini tako što sam prekasno krenuo vaditi svoj penis koji je tada već bio nekih 5 - 6 - 7cm u njezinoj vagini i boravio je nekoliko sekundi u vagini. Koristili smo kondom, ali tek kada sam izvukao svoj spolni ud smo zamjetili da je kondom bio puknuo. E sad nije sav ejakulat završio u njezinoj vagini, samo jedan dio, a dobar dio je izbačen izvan njezine vagine s tim da sam ejakulat nije špricao, niti frcao, nego je lagano curio iz mog spolnog uda... Nas zanima kolike su šanse da je partnerica trudna? Molim što prije vaš odgovor i hvala unaprijed happy

monano

07.01.2014. 18:25

Poštovani doktore, izvinjavam se prije svega na smetnji ali me interesuje par stvari:
Da li je moguce zatrudnjeti kada decko dira djevojci stražnjicu (oprostite na izrazu) rukama na kojima moguce da ima sperme ili predejakulata ali ne dira intimne dijelove nego samo zadnjicu, da li su spermiji toliko pokretni da mogu sami naci put tako do vaginalnog otvora i da li ako su ruke suhe znaci da na njima nema sperme?

Takođe me interesuje me da li se moze zatrudnjeti ukoliko se slucajno sjedne na mjesto na kome ima sperme ili brisanje ruku istim rucnikom, sjedanjem na wc skoljku na kojoj mozda ima koja kapljica sperme i slicno?

Oprostite još jednom na smetnji, i unaprijed Vam hvala! L.P.

07.01.2014. 23:55

Aomext šansa je velika za trudnoću. Nek uzme postkoitalnu pilulu.

Monano1. Nije moguće
2. Nije moguće

Amy28

Poštovanje. Izvinjavam se sto gnjavim pitanjima,ali u dilemi sam. Kako sam vam ranije opisala i vi s te mi sugerirali da uradim test na trudnoću,to sam i uradila. Test je pokazao jednu crtu,tj.negativno da nisam trudna. Sutra ujutru sam opet prokrvarila,ali mi krv više nije roze boje kako je bila ranije nego je bila baš crvena i u malom jačem intenzitetu nego ranije. Ali navečer opet nema krvi nego smeđi iscjedak. Ako je negativan test na trudnoću,šta bi moglo biti u pitanju?Da li neka upala ili slično?Hvala unaprijed na odgovoru.

monano

08.01.2014. 00:50

Hvala Vam puno poštovani, lijep pozdrav i sretna Vam nova godina!!! happy

08.01.2014. 11:25

Amy, možda upala, cista, polip i slično.

miki2

08.01.2014. 12:00

Ovako.. Inace imam redovne menstruacije. Zna kasnot ili uranit dan do dva.. Imala sam spolni odnos prosli tjedan bez zastite ali nije ejakulirao u meni.. Kasni mi sad 4 dana. Ali nedavno sam pila antibiotike, i bila sam na dva dana izvan grada..
Sta da radim? Postojili mogucnost trudnoce?

08.01.2014. 21:30

Ako je nezaštićen odnos bio prošli tjedan kako bi se radilo o trudnoći.
Javite se na pregled!

miki2

08.01.2014. 23:10

Znaci ne postoji sansa?

Andrija22

08.01.2014. 23:25

Postovani.Moja cura bi trebala dobiti menstruaciju za dan dva,ali jos nema niti jedan nadolazeci simptom.Imali smo jedan spolni odnos gdje sam koristio zastitu + izvadio sam ga na vrijeme.Prije nekih sest mjesec menstruacija joj je kasnila 20 dana..I sad me zanima ste se tu desava ako je opet bude kasnila?

bbb86

09.01.2014. 00:00

Postovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 13.12, ciklus mi je uglavnom redovit 28 dana, zanima me da li sam 30.12. imala plodne dane i postoji si mogucnost da ostanem trudna ako je decko par puta penetrirao na kratko u mene bez zastite?
Unaprijed hvala