Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Panika223

27.06.2015. 21:15

Poštovani doktore,
prestala sam piti yaz pilule u travnju i menstruacije sam imala 8.4.,5.5., i 1.6.,odnose imam redovito (i u plodnim i neplodnim danima) sa kondomom (sa tim da nije! prekinuti snošaj,ali kondom nikaj nije pukao ili skliznuo). Po mom menstrualnom kalendaru bih trebala menstruaciju dobiti sutra (28.6.) ali ja nemam nikakve simptome što me zbunjuje (a i brine,budimo iskreni). Inače su mi u većini slučajeva bolne grudi, i ponekad imam promjene raspoloženja. Sada me trenutno tu i tamo zabole jajnici ali ništa strašno. Da li postoji mogućnost trudnoće? Ili mi se poremetio ciklus zbog prestanka pijenja pilula (iako je prije bio ok)?Kada bih mogla napraviti test na trudnoću najranije?
Ispričavam se ako ste ovakvo pitanje imali već tisuću puta ali panika je proradila...

July0810

27.06.2015. 23:05

Postovani zadnju menstruaciju sam imala 25.04.2015 i do sad ju nisam jos dobila. Radila sam dva testa na trudnocu i pokazali su negativno. Prosli tjedan imala sam dva dana smedi iscjedak i to svijetlije boje. Sto mislite koji je razlog? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2015. 18:25

Panika prema opisanom ne radi se o trudnoći. neki put simptomi pms-a nisu izraženi.

28.06.2015. 18:25

July vjerovatno s obzirom na dob pcos, anovulacija, cista na jajniku, problemi sa štitnjačom i sl.

kruh

28.06.2015. 21:55

Poštovani doktore Šakoronja,

U srijedu (24.06.) imala sam odnos s dečkom bez zaštite i nije evoluirao u mene. Sutra dan, točnije u srijedu sam mislila da sam dobila menstruaciju. Po svemu se čini da san u pravu (boja - crvena, količina - kao i inače s tim da mi većinom bude manje) osim sto je treći dan, danas krvarenje vrlo oskudno. Inače mi menstruacije ne dolazi redovito, a kad sam bila na pregledu rečeno mi je da pijen tablete kada mi ne dođe dva mjesecai da će ih to izazvat. Još ih ne pijen, jer se nisu dogodila dva mjeseca za u nizu da nisam dobila. Posljednja menstruacije mi je bila oko 20.05. Može li to nešto značit?

Hvala Vam puno na pomoći.

panicar91

28.06.2015. 21:55

Poštovani,
zanima me da li mi je djevojka trudna.Naime,menstruacija joj kasni 2 tjedna,znači trebala je dobiti 13.6.Seks smo imali 10.6 što bi trebalo biti u neplodnim danima.Inače ima redovan ciklus i eventualno kasni 2,3 dana a preko aplikacije na mobitelu koja se dosad pokazala točna sljedeća menstruacija bi joj trebala biti 12.7.Sad me zanima da li je moguće da je trudna ako smo prvo imali seks sa kondomom pri čemu nisam svršio,a zatim smo imali nezaštićeni odnos sa prekinutim snošajem koji je trajao svega par minuta i nakon čega sam cca 5-6 sekundi prije svršavanja izvadio spolovilo.5 dana nakon što je trebala imati mentruaciju napravila je test za trudnoću koji je bio negativan.Da li je moguće da je to bilo prerano za test i da li postoji mogućnost da je trudna.Da napomenem,prije mjesec i pol je pila antibiotike(Klavocin),a od kad je trebala dobiti mentruaciju dvaput ju je bolio trbuh kao prije mentruacije ali na kraju nije došla.

Molim Vas odgovor i unaprijed se zahvaljujem

mia_1993

29.06.2015. 01:50

Poštovanje,

Zanima me je li moguca trudnoca ukoliko je doslo do nezasticenog odnosa u vrijeme neplodnih dana(u samom pocetku neplodnih dana, znaci 3-4 dana prije plodnih) te do svrsavanja je doslo na podrucju trbuha? Najveci strah je u tome sto je mozda nesto sperme procurilo preko spolnog organa al ako da kap-dvije. Mjesecnica bi trebala doc kroz par dana al zbog stresa i previse razmisljanja se bojim da nece.

Puno hvala!

29.06.2015. 19:30

Mia u ginekologiji se govori o mililitrima, jer kap dvije nije mjerilo. Ako će vam kasniti menstruacija, napravit ćete test.

29.06.2015. 19:35

Kruh, prema opisanom neće doći do trudnoće.

Paničar, neka djevojka za svaki slučaj napravi test na trudnoću ako joj kasni menstruacija.
Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći, no možda se previše subjektivni.

Panika223

Poštovani dr.,
Neki dan (27.) sam Vam poslala upit i hvala na odgovoru.
Ja i dalje nisam dobila mengu,i nemam nikakvih simptoma.Napisali ste da se ne cini kao trudnoća.
Što bi drugo moglo biti (ako uzmete u obzir da sam prestala piti pilule u travnju i da mi je ciklus uvijek bio uredan,28 dana,i prije i tijekom pilula)?Da li da ipak postoji mogućnost trudnoće(iako je bio samo jedan odnos u plodnim danima,sa kondomom)? Što mislite da bih trebala napraviti?
Hvala Vam.

panicar91

30.06.2015. 18:55

Poštovani doktore,
možete li molim Vas pojasniti što ste mislili sa tim da smo previše subjektivni.
Zanima me da li joj možda kasni zbog stresa,fizičkog napora koji je bio prisutan u ova 2 tjedna jer joj se dogodilo prošle godine da joj je isto radi fizičkog napora izostala menstruacija na mjesec dana,ali me strah da to nije slučaj radi spolnog odnosa jer ne znam radi čega bi joj drugog toliko kasnilo.

Kikica12345

30.06.2015. 19:00

Postovani, da li je moguce da dode do trudnoce ako je odnos bio bez zastite i svrseno je pokraj kuka pa da je nesto skliznulo do maternice a dobila sam menstruaciju iza i trajala je kao i obicno 6 dana samo nekako mi je trbuh nadut pa me jedino radi toga brine?

30.06.2015. 22:55

Panika o uzroku izostanka pročitajte u postevima o tome. Ako uzimate pilule, i ne dođe do menstruacije, to se često događa da izostane, te ne vidim nikakav problem u tome.

30.06.2015. 23:40

Panicar u vašem slučaju subjektivnost znači da ne želite trudnoću vaše partnerice i onda svu vodu stavljate na svoj mlin.
Dakle ako je i bilo ejakulacije u rodnici, vi pošto ne želite njenu trudnoću, reći ćete da nije bilo ejakulacije itd. To je subjektivnost u vašem slučaju.

30.06.2015. 23:45

Kikica ako ste imali menstruaciju onda zasigurno niste trudna.

matijevic

02.07.2015. 12:00

Pozdrav.Ja i decko smo imali odnos na zadnji dan moje mjesecnice (4.dan ciklusa a ciklus traje 28-29dana).Mi smo trljali organe i nije bilo penetracije niti ejakulacije iako ke bio blizu.Kasnije me mazio s onom sluzi. 7 dana poslije toga mi se pojavila kap krvi kad sam se brisala i cijeli ciklus imam pojacan iscjedak,dali je moguce da sam trudna? Jos da napomenem da sam nevina.

02.07.2015. 21:50

Matijević, niste trudna, a niste ni imali odnos. Jer ovo što ste vas dvoje imali nije odnos.

bla213

03.07.2015. 15:00

Poštovani,
zanima me da li u mojoj slini nakon oralnog seksa i nakon što sam izbacila ejakulat može biti dovoljno sperme da transferom te sline prstima u moju vaginu dođe do trudnoće. Zanima me također da li ako pobrišem ejakuat s prstiju tako da budu suhi, te nakon toga dođem prstima u kontakt s vaginom može doći do trudnoće. Hvala

03.07.2015. 21:55

Tim načinom trudnoća nije moguća.